directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Aquest és el manifest amb el qual la Crida Nacional prepara la convenció nacional constituent per instaurar la República

El moviment polític s'inspira en el compromís ciutadà de l'1-O

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Redacció | La Crida Nacional per la República ha fet públic un manifest on intentar articular un espai transversal que faciliti la incorporació de diverses figures que, inspirats amb l'esperit del primer d'octubre, remin en la mateixa direcció per a la instauració de la República catalana.
Manifest de la Crida Nacional
Manifest de la Crida Nacional
© @CridaNacional

Comparteix
   


Etiquetes

Manifest de la Crida Nacional per la República
 
Tots els pobles tenen dret a la llibertat. Totes les nacions tenen dret a l’autodeterminació. Catalunya no és una excepció. L’article primer del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics de Nacions Unides proclama que “tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació”. El fet que el Regne d’Espanya hagi incomplert sistemàticament aquest precepte, incorporat al seu ordenament jurídic intern des del 1978, no fa decaure el dret del poble de Catalunya a exercir-lo. La vigència d’un dret no decau pel fet que qui hauria de respectar-lo no ho faci d’una manera reiterada.
 
Gran part del poble català ha protagonitzat al llarg dels darrers anys, i més concretament en la darrera dècada, una sostinguda mobilització social, pacífica i democràtica a traves de multitudinàries manifestacions i de consultes populars, com la del 9 de novembre del 2014, i molt singularment la del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Un referent que ens obliga a mantenir-nos fidels al mandat expressat a les urnes per més de 2.300.000 persones.
 
El poble de Catalunya va decidir en el referèndum del primer d’octubre de 2017 esdevenir un Estat independent en forma de República, decisió que va ser ratificada pel Parlament de Catalunya el 27-O, i que va tornar a ser validada el 21-D amb la majoria sobiranista sorgida de les eleccions imposades per l’Estat. Malgrat els impediments de l’Estat espanyol, que hauria hagut de garantir l’exercici del dret a l’autodeterminació en lloc de reprimir-lo amb una gran violència policial, el referèndum va expressar el desig majoritari dels catalans de decidir lliurement el seu futur.
 
Des de llavors, Catalunya viu en l’excepcionalitat política, social i institucional, que ha anat acompanyada d’una llarga i dolorosa repressió contra l’autogovern i el sobiranisme. La situació actual exigeix, per part nostra, definir unes noves estratègies, disposar de nous instruments i renovar aliances per avançar eficaçment en el compliment del compromís sorgit del referèndum de l’1-O i de les eleccions del 21-D, amb l’objectiu de fer efectiu l’exercici del dret a l’autodeterminació. La repressió i les circumstàncies que envolten l’exili i la presó dels polítics sobiranistes no ens han d’impedir ser conscients d’aquesta necessitat i fer-la efectiva.
 
Per tot això fem una crida pública i oberta per definir plegats les estratègies socials i polítiques que ens han de permetre en un futur proper assolir la república de dones i homes lliures, en una Catalunya nacionalment sobirana. Aquesta és una Crida a favor de la unitat sobiranista i republicana per constituir una organització d’acció política basada en la radicalitat democràtica, la transversalitat ideològica, la transparència en la presa de decisions i en la bona gestió del benestar públic.
 
És una Crida compromesa amb els valors republicans de solidaritat entre persones i pobles per lluitar contra les desigualtats i les discriminacions, ja siguin individuals, ja siguin col·lectives o socials. És una crida a qui vulgui viure en un país de llibertats i no de repressió; d’inclusió i no de rebuig; de pau i no de violència; de prosperitat per a tothom i no de privilegis per uns pocs. Un país en el qual la paraula i el debat democràtic prevalguin sempre per damunt de les agressions, les amenaces i la censura, i on la pauta de conducta sigui l’imperatiu democràtic, amb cap límit més enllà del que determinen els Drets Humans.
 
És una crida que adrecem a tota aquella gent que comparteix la necessitat d’unir estratègies i esforços, de fer-ho des de la generositat i la pluralitat, renunciant als personalismes o a les estratègies de part, per tal que la nació catalana disposi d’un moviment sobiranista d’ampli espectre i transversal. És una crida a favor de la unitat per constituir un moviment per la república que esdevingui el veritable punt de trobada dels actors polítics i cívics del sobiranisme. És, per tant, una crida per aglutinar tantes sensibilitats polítiques i socials com sigui possible en una eina d’acció política que pugui participar en totes i cadascuna de les cites electorals que es produeixin fins a la plena instauració de la república.
 
Per això, fem aquesta crida i proposem:
 
1) Desplegar una estratègia destinada a convertir Catalunya en un Estat independent, en forma de república, nacionalment lliure.
 
2) Constituir un moviment que cristal·litzi en un instrument polític organitzat que aplegui aquelles persones que comparteixin l’objectiu de proclamar la República catalana mitjançant mètodes exclusivament pacífics i democràtics.
 
3) Vertebrar aquest instrument polític a partir de la pluralitat ideològica i els valors de la llibertat, el benestar, la prosperitat, l’equitat, la justícia, la solidaritat, la sostenibilitat, la igualtat, la cultura, l’educació, el coneixement, la transparència, la participació i el compromís cívic.
 
4) Propiciar els grans acords de país a nivell nacional i local, tant de tipus sectorial com electoral, per apoderar la ciutadania de Catalunya.

5) Adquirir el compromís de dissoldre’s un cop assolit l’objectiu d’instauració de la República catalana.
 
Per poder assolir aquest propòsit, emplacem aquelles persones que hi tinguin interès i vulguin participar directament en la definició d’aquestes fites a unir-se a aquesta crida, que culminarà la tardor vinent amb la celebració d’una convenció nacional constituent durant la qual s’acordarà la forma i el contingut d’aquest nou espai polític.
 
Barcelona, 16 de juliol de 2018




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Fd'A. fletxa Calders
17 de juliol de 2018, 13.10 h

No puc entendre de cap manera que es faci aquesta crida sense haver parlat i "acordat" abans amb tots els grups polítics una resposta positiva. Si algun dels grups polítics, amb tot el dret, no ho veia bé, s'havia de deixar córrer i no fer el ridícul una altra vegada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
17 de juliol de 2018, 10.31 h

Directe, qui pague mana?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
17 de juliol de 2018, 10.29 h

Srs. Del programa nacional per vendre fum independentista, sou l'última versió de CiU, ja heu perdut el crèdit pel qual a mi respecte, perquè no sou, ni mai heu sigut independentistes, sou uns entabanadors, que treballeu per mirar de dissoldre el moviment, a còpia de fracassar, incomplir, i mentir, la pocavergonya que teniu és èpica, dimissió i pas agent que almenys, NO tingui aquest historial de desgràcies i fracassos injustificables des del 2011, d'abans ja no vull ni parlar-ne, prou... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
17 de juliol de 2018, 08.20 h


#4 És que els de Directe!cat cada dia es decanten més per la dreta catalana. Són miracles que només aconsegueix el capital.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Teresa fletxa sant Cugat
17 de juliol de 2018, 08.16 h

Com que torneu a fer referència a la mateixa noticia torno a posar el meu comentari per tercer cop

Està be que la dreta independentistaes es reestructuri superant la dispersió actual, ( PDCAT JxC, Reagrupament, Democrates...), però que deixin a la resta tranquils. De cap manera s'ha de perdre l'espai del centre esquerra i de la esquerra més radical. El que proposen no seria més que " una olla de grills "


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU EL Ajuntament con Ajuda ELS REFUGIATS que siguin estos que los VOTEN Nosaltres NO u Faren pas JA SU Faran fletxa ÉS QUIM TORRA QUITE QUE OBLIGAR FER DIMITIR ALS DIPUTATS ENTREGUIN LA SEVA ACTA DE DIPUTATS CON JA VA FER ARTUR MAS AL SEU DIA ARA HAN DE FER AIXO PER CATALUNYA
17 de juliol de 2018, 06.54 h

15 Seus Embargades per LA Corrupció teniu Carles Puigdemont i Quim Torra 15 Seus son Moltes Corruptes Politics de Dretes POLITICS DE CONVERGENCIA FORTES RETALLADES EN SANITAT I EDUCACIÓ .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU EL Ajuntament con Ajuda ELS REFUGIATS que siguin estos que los VOTEN Nosaltres NO u Faren pas JA SU Faran fletxa ÉS QUIM TORRA QUITE QUE OBLIGAR FER DIMITIR ALS DIPUTATS ENTREGUIN LA SEVA ACTA DE DIPUTATS CON JA VA FER ARTUR MAS AL SEU DIA ARA HAN DE FER AIXO PER CATALUNYA
17 de juliol de 2018, 06.50 h

LA MEMORIA HISTORICA , Fa RECORDI ..EL 3% , EL CAS ITV ,, EL CAS PALAU, ELS FELIX MILLETS Fa RECORDI LO MOLT MOLT CORRUPTES SON ELS POLITICS DE QUIM TORRA I CARLES PUIGDEMONT

LA MEMORIA HISTORICA Me fa recordi LES FORTES RETALLADES SOCIALS EN SANITAT I EDUCACIÓ ..

¿ QUI VA ANAR MOLT ANDORRA ? SI JORDI PUJOL EX-PRESIDENT DE C.I.U. I DE CATALUNYA El mandaba LA ACTUAL DRETA CATALANA DE QUIM TORRA

AMB EL VA COMENÇAR LA CORRUPCIÓ DE LA DRETA CAT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
!! !!★!! !! PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa .L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat || ||★|| ||
17 de juliol de 2018, 06.32 h



OOOOOooooohhh !!!! . . . així JA ESTÀ !!!! ja haurem aconseguit finalment ser lliures, gràcies a la "brillant" estratègia de la DRETA catalana, amb els seus "espais unitaris transversals" que cada vegada tenen un nom diferent i més bonic.


Catalans, si ens deixem PRENDRE EL PÈL d'aquesta manera, i seguim votant aquesta colla d'inútils, potser sí que acabarà tenint raó la PPobra PPalurda feixista Anal·f·Albertu, i moriré (d'aquí 15 o 20 anys) encara amb el repugnant DNI ePPanyó... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.