directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Els partits retreuen a Mas que posi en dubte el finançament legal de les campanyes

Critiquen que el líder de CiU utilitzi l'estratègia del ventilador amb el pagament de mítings i propaganda

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els partits catalans han coincidit aquest dijous en carregar contra el president i candidat de CiU, Artur Mas, després que dimecres digués que 'moltes vegades els partits trepitgen la frontera de la legalitat pels costos de les campanyes electorals' i que el finançament de les campanyes és un 'problema pendent'. De fet, la majoria de candidats a les eleccions al Parlament han demanat a Mas que no posi en marxa l'estratègia del ventilador quan actualment qui té un cas de presumpte finançament irregular sobre la taula és CDC. El líder de CiU ha demanat a les forces polítiques que no carreguin contra el seu partit i deixin que sigui el jutge qui parli sobre aquest presumpte finançament irregular.
artur mas
Comparteix
   


Etiquetes
Després de que tots els partits hagin estat contínuament reclamant explicacions a Mas pel possible cas de finançament irregular de CDC, el dirigent convergent va manifestar aquest dimecres que tots els partits 'trepitgen la frontera de la legalitat pels costos de les campanyes electorals'. Unes declaracions que han generat la reacció de gairebé tots els seus contrincants polítics.

Sobre aquestes paraules, el candidat del PSC a la reelecció, José Montilla, ha lamentat que Mas en aquest moment no parli sobre el presumpte finançament irregular de CDC i que quan ho fa 'ataqui l'oposició o la fiscalia'. Així mateix, ha qualificat Mas com 'un candidat d'un partit sota sospita que a més a més en aquest moment és ambigu, que a més a més no parla'.

El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha acusat Mas d'utilitzar la 'tècnica del calamar' i intenta 'escampar tinta per a tothom' de manera 'injusta'. En la mateixa línia, el cap de llista d'ICV-EUiA a les eleccions al Parlament, Joan Herrera, ha considerat 'gravíssim' que Mas 'posi en marxa l'estratègia del ventilador' en comptes de donar explicacions sobre el suposat finançament irregular de CDC que la fiscalia està investigant. Ha reclamat al candidat de CiU que rectifiqui perquè aquesta actitud 'no és digna d'algú que aspira a ser president de la Generalitat'.

Per la seva part, el president i candidat de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat a Mas que deixi d'intentar 'empastifar' tots els partits per defensar-se del presumpte cas de cobrament de comissions a través del Palau de la Música per adjudicació d'obra pública i faci 'neteja' interna. Rivera ha demanat als partits que subscriguin un pacte anticorrupció per comprometre's a eradicar de la política catalana qualsevol pràctica irregular.

Qui encara ha anat més enllà en les seves crítiques ha estat la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, qui ha assegurat que 'Mas ha demostrat que no està a l'alçada de circumstàncies per assumir la presidència de la Generalitat'. 'Els polítics hem de ser transparents i donar la cara quan hi ha problemes', ha afegit. Fent servir les mateixes paraules que Herrera, Sánchez-Camacho ha acusat a Mas de posar en marxa el ventilador amb tots els partits.

Mas demana als partits que deixin que sigui el jutge qui parli

Per la seva banda, Mas ha replicat als partits polítics que deixin que sigui el jutge qui parli sobre el presumpte finançament irregular de CDC en lloc de carregar contínuament contra la federació. El candidat convergent no ha volgut posar més llenya al foc i ha reclamat esperar a veure quina és la decisió del jutge.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Quim fletxa PPCC.
5 de novembre de 2010, 10.45 h

Ai. sr. mas, be això de sr. és un dir, és allò que diuen a les espanyes de SE CREE EL LADRÓN QUE TODOS SÓN DE SU CONDICIÓN. En el seu dia a un desgraciat com l´aznar els mitjans a fins al PP el van fer president amb els suport de Ciu i si vostè arriba a ser president de la mini generalitat, a vostè ja li està bé que segueixi i sent MINIi generalitat administrativa, amb el temps quedarà molt clar que tots dos són si fa o no fa el mateix, o sigui un frau patètic
que només treballe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.