directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La policia espanyola va utilitzar canals de comunicació alternatius l'1-O

No existeixen registres de comunicacions entre els comendaments de l'operatiu policial a Barcelona

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | "Me llama al otro medio". Són paraules d'un dels responsables del operatiu policial per evitar la celebració del referèndum de l'1-O enregistrades pel cos i que forment part de les diligències obertes pel jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona, requerits arran de les denúncies presentades per diversos ferits de l'1-O.
© Sílvia Jardí

Comparteix
   


Etiquetes
Segons apunta La Jornada, tant a l'escola IES Víctor Català com al CAP Guinardó, on van carregar contra els votants pacífics, les comunicacions entre els agents demostren l'existència d'un altre canal alternatiu a la ràdio policial. 
 
En els àudios que ha tingut accés el mitjà citat, s'escolta un agent dient que parlarà "per l'altre mitjà". El policia li comunica al seu superior la càrrega policial al col·legi, li diu que no necessiten reforços i li torna a demanar: "Truca'm per l'altre mitjà". 

Són "totes les comunicacions registrades", segons la Policia

Els àudios forment part de les diligències obertes pel jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona, requerits arran de les denúncies presentades per diversos ferits de l'1-O. El jutjat que ho investiga va requerir informació al cos policial i la Direcció General de la Policia va facilitar al jutge dos DVD amb el contingut de "totes les comunicacions registrades", segons un escrit dels agents, en els canals de la Prefectura Superior de Policia el dia del referèndum.
 
El tinent d'alcalde, Jaume Asens, ha anunciat que demanarà explicacions perquè "les converses entre els agents proven que hi havia un segon mitjà per comunicar-se entre ells a través del qual es podien donar ordres presumptament delictives", segons explica La Jornada. Tanmateix, el consistori, que exerceix d'acusació particular, recorrerà l'arxivament de 43 denúncies de ferits a Barcelona que el jutge va anunciar aquest dimarts.
 
 
No hi ha registres de les comunicacions entre comandaments

D'altra banda, segons denuncia eldiario.es tampoc hi ha registres de comunicacions entre el màxim responsable de l'operatiu, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos i els comandaments que van intervenir als col·legis. 

La Direcció Superior de Policia de Catalunya ha comunicat al jutge a través d'un escrit que "no existeixen registres" de les comunicacions entre Pérez de los Cobos i els responsables de l'operatiu de la policia espanyola desplegats als col·legis. Tanmateix, "no existeixen registres" dels àudios ni comunicacions entre comandaments, segons el Cos Nacional de Policia. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.