directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les clavegueres de l'Estat no cessen en el seu intent de dividir la unitat de la llengua acatalana

El TSJ obliga al Consell a dirigir-se a Catalunya i Balears en castellà per no ser allí el valencià llengua cooficial

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | Malgrat es pugui dir en català, la frase feta és genuïnament atribuible a les nacions imperalistes: "divideix i venceràs". Aquesta premissa la té ben clara l'Estat espanyol i és una estratègia constant contra la nació catalana. Avui n'hem tingut un nou i greu exemple: El Tribunal Superior de Justicia del País Valencià ha obligat al Consell valencià a dirigir-se a Catalunya i Balears en castellà per no ser allí el valencià llengua cooficial.
tsjcv, tsjpc
TSJPC

Comparteix
   


Etiquetes
El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha declarat la nul·litat parcial del Decret 6/2017 de la Generalitat Valenciana que regula l'ús del castellà i del valencià en l'administració pública autonòmica.
 
Segons publica la versió valenciana de ElDiario.es, la Sala del Contenciós Administratiu de l'Alt Tribunal valencià estima parcialment el recurs interposat per dos diputats del Grup Popular i anul·la 11 articles i una disposició final que donaven un ús destacat al valencià sobre el castellà en aspectes com les notificacions en els tràmits administratius, la retolació d'edificis i dependències públiques, la comunicació entre els empleats públics i la d'aquests amb els ciutadans, les publicacions i publicitat institucional, els contractes amb proveïdors, així com en la la retolació de carreteres, camins i altres dependiencias i serveis d'interès públic que depèn d'entitats locals. Sobre alguns d'aquests articles ja havia emès un informe desfavorable el Consell Jurídic Consultiu.
 
Els magistrats de la Secció Quarta validen la resta de la norma la nul·litat íntegra reclamaven els recurrents, que mantenien que la discriminació positiva a favor del valencià no garantia el dret dels ciutadans a relacionar-se amb l'Administració en la llengua oficial de la seva elecció.
 
Imposar el castellà entre territoris catalanoparlants
 
Els magistrats de la Sala Contenciosa del TSJ consideren que els documents o expedients emesos per la Generalitat en valencià només tenen validesa dins de la "comunitat autònoma".
 
Això implica que perquè tinguin eficàcia en altres regions han de ser traduïts al castellà també quan van dirigits a aquelles autonomies que la Generalitat anomena del "mateix àmbit lingüístic" que la valenciana, és a dir Catalunya i Balears, perquè el valencià no és llengua cooficial. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
19 de juliol de 2018, 08.15 h

-no deixen d'intentar dividir. No "en el seu"
-perquè el valencià no n'és llengua cooficial. No "allí"


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
18 de juliol de 2018, 19.58 h

Els espanyols imperialistes -no tots els espanyols- volen imposar el bilingüisme, dins del nostre domini lingüístic, per tal de poder evitar l'ús de l'odiada, per ells, llengua catalana i, al mateix temps, per tal d'acomplir el desig de fer-la inútil i prescindible, passa prèvia a la substitució de la llengua pròpia d'aquí per la llengua forastera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
valeri fletxa bna
18 de juliol de 2018, 19.52 h

I els d'ERC anan fent el ruc. Almenys tinguem una mica de seny. Independencia ja


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.