directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 22:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Vídeo] Un reportatge manipulat posa de manifest les mentides de Espejo Público

Antena 3 ha anunciat que emprendrà les accions necessàries després de l'escàndol

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Gerard Sesé @gerardsese | El programa Espejo Público d'Antena3 i presentat per Susanna Griso està sota totes les mires després que s'hagi fet públic que un dels seus reportatges estava manipulat i pretenia mostrar una realitat que en realitat, estava pactada. Ha estat possible gràcies a la denúncia d'una parella que, un cop emès el reportatge, han vist com han tergiversat la seva aparició. 
© Twitter @susannagriso

Comparteix
   


Etiquetes
El progrma Espejo Público es feia ressò de la notícia que el partit Podemos pretén aprovar una llei perquè les floretes (en castellà, piropos) que normalment llencen els homes cap a les dones, siguin multats.
 
Una intrèpida reportera va sortir al carrer per a captar amb la càmera com era afalagada i, després, com sermonejava als atrevits. El flaire de reportatge manipulat ja era evident des d'un inici: qui s'atreveix a abraonar-se verbalment sobre una noia amb una càmera davant?. Doncs persones aleatòries que, prèviament, havien estat seleccionades i adoctrinades per a dur a terme un paper concret. Res casual, res és cert: tot està pactat.
 
I tot s'ha pogut saber gràcies que una persona que apareix al reportatge ha sentit vulnerada la seva dignitat en veure's fent un paper que estava pactat i que ni tan sols sabia que sortiria a Espejo Público. Resulta que un dels homes que al reportatge apareix amb actitud masclista cap a la reportera, és homosexual i ha explicat que va fer aquella escena per a "fer-li un favor a la reportera". Ha anunciat que denunciarà el programa.
 
Diferents mitjans espanyols han explicat que des d'Antena3 investigaran com es va fer aquest reportatge: "si ha existit una dramatització, encara que aquesta pretén denunciar una realitat social i, per tant, tingui la millor intenció, prendrem les mesures que siguin necessàries".
 
La manipulació sobre Catalunya queda justificada
 
Les grolleres i matusseres manipulacions a Espejo Público han estat constants quan han tractat el procés català. De fet, Susanna Griso ha estat objectiu de moltes crítiques quan s'ha parlat de Catalunya al seu programa. Ningú a Espanya aixecava la veu davant de les flagrants tergiversacions de la realitat i distorsions del relat. Ara, però, amb el masclisme pel mig, s'ha destapat aquesta manera tan inepta de fer periodisme.

 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
19 de juliol de 2018, 09.50 h


Es nota de lluny que aquestes situacions s'han preparat abans . I cal dier que són molt mals actors, tan els tius que piropegen com la xicota que motiva la cosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.