directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Cinc dels onze presumptes islamistes detinguts al Raval, processats

Tornaran a declarar a petició de la seva defensa

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El titular del jutjat central d'Instrucció número 2, Ismael Moreno, ha comunicat a cinc dels onze presumptes islamistes el seu processament per integració en organització terrorista i tinença d'explosius. Segons les diligències, dos d'aquests presumptes islamistes detinguts al Raval el passat gener serien els líders ideològics dels plans d'atemptar al transport públic de Barcelona i els altres tres serien experts en explosius. Aquest dimecres seguiran compareixent els altres cinc detinguts, en espera que Holanda lliuri l'onzè processat. Durant la trobada amb el jutge la defensa demanarà que se'ls deixi en llibertat en espera de judici i els processats tornaran a declarar.
carrer hospital barcelona raval immigracio immigrants
Carrer Hospital de Barcelona

Comparteix
   

El jutge Ismael Moreno comunicarà a cinc dels processats el seu processament per integració en organització terrorista i per tinença d'explosius. Aquest dimecres ho farà també amb uns altres cinc, a l'espera que Holanda lliuri l'onze detingut.

Durant la trobada amb el jutge, els processats tornaran a declarar a petició de la seva defensa. El seu advocat, Benet Salellas, demanarà també la llibertat en espera de judici. En aquests moments es troben en presó provisional comunicada.

Segons l'escrit judicial, el grup estaria cohesionat mitjançant 'freqüents trobades i activitats comunes realitzades tant en públic com en privat'. S'estructuraven jeràrquicament amb diferents funcions i lideratge. Segons l'Audiència Nacional espanyola, el lideratge ideològic i operatiu l'exercien Maroof Ahmed Mirza i Mohammad Ayud Elahi Bibi que 'gaudien d'un gran respecte per part de la resta de membres del grup' que tornaran a declarar aquest dimarts davant el jutge.

Maroof Ahmed Mirza va ser detingut durant la reunió celebrada al carrer Maçanet i el jutge considera que és 'el líder religiós i operatiu', així com l'organitzador dels 'potencials atemptats terroristes'. Aquests indicis es justifiquen per la declaració del testimoni protegit que afirma que ell era la persona que 'escollia i va canviar els plans sobre la data i llocs per la comissió dels atemptats suïcides, així com la seva participació a la crida de la 'gihad' i al sacrifici, referint-se a les persones que havien d'actuar com a suïcides als atemptats'.

Pel que fa a Mohammad Ayud Elahi Bibi va ser una de les persones que el dimecres anterior a la detenció va rebre una 'persona que arribava a Espanya a realitzar accions suïcides'.

Aquest dimarts Moreno també ha comunicat el seu processament als suposats especialistes en la fabricació d'artefactes explosius que estarien encapçalats per Hafeez Ahmed i en l'activitat participarien Qadeer Malik i Sahib Iqbal. Hafeez Ahmed seria un expert en manipulació i fabricació d'explosius i seria l'encarregat del funcionament del grup i els seus components.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.