directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 05:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Així estan les coses al PP abans d'encetar el Congrés per elegir el successor de Rajoy

Soraya Sáenz de Santamaría i Pablo Casado es disputen el vot dels 3.082 compromissaris després d’una campanya marcada per l’absència d’un cara a cara i el joc brut

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | L’últim discurs de Mariano Rajoy com a president del PP obrirà aquest divendres a Madrid el Congrés Extraordinari del partit, on Soraya Sáenz de Santamaría i Pablo Casado es disputen els vots de 3.082 compromissaris en una dura pugna per aconseguir el lideratge de la formació. 
Pablo Casado amb els ministres de Rajoy que donen suport a la seva candidatura
Pablo Casado amb els ministres de Rajoy que donen suport a la seva candidatura
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Tots dos arriben a la recta final de la campanya assegurant que disposen del suport de la majoria dels assistents al conclau que tenen dret a vot, en l’últim capítol d’una cursa marcada per l’absència de cap debat cara a cara i l’aparició de vídeos anònims que ataquen les dues candidatures. La successió de Rajoy –que no ha volgut assenyalar amb el dit cap dels aspirants- ha obert també un joc d’aliances en què Casado ha obtingut el suport finalment de tots els candidats que van quedar desbancats a la primera ronda de les primàries i ha rebutjat crear una candidatura unitària amb Soraya Sáenz de Santamaría, que és qui va obtenir més vots entre la militància.
 
El discurs de Rajoy d’aquest divendres només és l’avantsala del que passarà dissabte, quan es produiran les votacions dels compromissaris elegits per les agrupacions i un cop proclamat el resultat el nou president o presidenta del partit prendrà la paraula per primera vegada al càrrec per provar de redreçar la fractura interna que s’ha dibuixat en les últimes setmanes.

Els suports de Casado
 
Casado arriba al Congrés després d’aconseguir el suport de tots els candidats descartats i bona part dels ministres del govern de Mariano Rajoy que no van sintonitzar amb Soraya Sáenz de Santamaría mentre era vicepresidenta. Aquest dijous feia pública una fotografia d’un dinar amb José Manuel García Margallo, Maria Dolores de Cosepdal, Rafael Catalá, Dolors Montserrat, Isabel García Tejerina, José Manuel Soria i Juan Ignacio Zoido. L’equip de campanya de Casado assegura que ja disposa del suport de 2.198 compromissaris, el 71% del total, mentre que atribueix a Soaraya Sáenz de Santamaría només 777 vots, el 25%.

Les xifres de Santamaría
 
Unes xifres inversament proporcionals a les que facilita l’equip de Soraya Sáenz de Santamaría, que assegura també que disposa del suport del 63% dels compromissaris i que aquest dijous va contrarestar la fotografia dels ‘ministres’ de Casado amb una altra on es veia el seu equip de campanya menjant pizza a la seu de Génova. Amb ella Fátima Báñez, Íñigo Méndez de Vigo, Cristóbal Montoro, Íñigo de la Serna i Álvaro Nadal. El seu equip confia que el discurs de Mariano Rajoy d’aquest divendres pugui determinar el rumb d’aquest procés de primàries en favor de la que va ser la seva número dos a La Moncloa. 
 
Diversos quadres del partit han expressat en les últimes hores el temor que la campanya hagi estat l’inici d’un procés de ruptura interna que amenaça a estendre’s a tot el territori espanyol amb la designació per part de la nova direcció dels candidats a les eleccions autonòmiques i locals del 2019. De fons la figura de l’expresident José María Aznar, que ha irromput a la campanya amb retrets: “No he tingut l’honor de ser invitat al congrés del PP que vaig presidir 14 anys”, va afirmar. L’expresident ha evitat donar suport explícit a cap dels dos candidats, malgrat que la candidatura de Soraya Sáenz de Santamaría l’ha situat a l’entorn del seu contrincant, Pablo Casado. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
20 de juliol de 2018, 12.29 h

#1 El què passa, és que la capacitat mental dels membres del PiPí i de tots aquells que els voten, o millor dit, llur cervell, no és més que una ensaimada mal pastada. O sigui: ser intel·ligent i del PP no pot ser. No s'ha vist mai ni per excepció.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
!! !!★!! !! PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa .L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat || ||★|| ||
20 de juliol de 2018, 11.19 h




Quan llegeixo les trifulgues entre "els d'en Casado" i "els de la Soraya" i recordo les nècies paraules de la PPobra PPalurda feixista Anal·f·Albertu, dient que segons el més gran polític d'ePPanya, l'Aznar, "SE COMERAN LOS UNOS A LOS OTROS", somric i faig esforços per no riure a riotes.


L'escòria de l'Escorial és així: critiquen les diferències entre partits catalans, quan ells tenen picabaralles fins i tot dins del mateix partit.


Si no fessin riure, farien pena.



Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 de juliol de 2018, 11.15 h

Mireu-los. Els que ens amenaçaven de voltar per l'espai sideral si abandonàvem SINPAN, que ens fotrien fora de la UE, i que no seriem mai res, ara resulta que son ells mateixos ela qui es tanquen les porters d'Europa. Estàn acovardats, acollonits, humiliats i desprestigiats davant el món covilitzat. Fins i tot Fèlix Pons es va atrevir a abandonar l'espai Schengen, en un deliri de grandesa... o pensant en que aixó, al seu pais es valora més que un geni que fa una gran descoberta. Es la ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.