directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 10:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Torrent: ''Hem d'evitar en el futur espectacles lamentables com el que hi va haver al Parlament''

El president de la cambra lamenta l’enfrontament entre JxCat i ERC però insisteix que els de Puigdemont “van mentir” i els avisa que “no s’hi val tot”

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció | El president del Parlament, Roger Torrent, ha lamentat aquest divendres, en una entrevista a El Món a Rac1, l’enfrontament que JxCat i ERC van exhibir el passat dimecres a la cambra després de la decisió de desconvocar el ple previst perquè no hi havia acord en com aplicar la interlocutòria del jutge Pablo Llarena sobre la suspensió de sis diputats independentistes. 
© Rafa Garrido

Comparteix
   


Etiquetes
Per a Torrent, el seguit de declaracions, retrets i “mentides” que va succeir a la suspensió del ple va ser un show que no hauria d’haver passat. “Hem de fer tots plegats autocrítica i evitar en el futur espectacles lamentables com el que hi va haver”, ha etzibat. I és que per al president del Parlament, els dos grups “s’han d’autoesmenar i conjurar-se per parlar més i arribar a acords per a evitar al que es va arribar”.

Amb tot, Torent manté que el primer a llençar la pedra va ser JxCat, quan va aparèixer públicament a dir que s’havia incomplert un pacte que teòricament havien tancat amb ERC i el propi Torrent. “No es pot mentir com es va fer al faristol. No s’hi val tot per intentar esgarrapar vots o desgastar l’altre mentint”, ha sentenciat.
 
Roger Torrent ha volgut així renyar els grups independentistes per la seva reacció arran de la suspensió del ple, i ha remarcat que “les batalles internes no aporten res”. “Què provoca això? Un o dos diputats més a un o altre? Del que es tracta és que anem més enllà i busquem gent dels altres blocs, i determinades actituds no ho fan, ens empetiteixen”, ha dit, centrant-se, sobretot, en la “mentida” que atribueix a JxCat. 

Torra i Aragonès, busquen alliberar tensions
 
Amb tot, ha celebrat que el president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, dinessin dijous junts per intentar tancar la polèmica i establir millor coordinació entre els dos blocs de l’executiu. “Les reunions internes de Govern corresponen a Govern. Està bé que es treballi, es parli i es busqui una millor relació”, ha dit, però tot i això ha retret que en cap moment es considerés que ell podria haver estat a la trobada també amb els grups implicats en la batussa. I és que per a Torrent, és “el Parlament qui ho hauria de solucionar”. 
 
Per últim, preguntat per la situació que a dia d’avui tenen els sis diputats que apareixen a la interlocutòria de Llarena, Torrent ha considerat que estan com fa unes setmanes. “Per a mi, els diputats no estan suspesos. L’aplicació de la llei d’enjudiciament criminal és injusta i discutiblement legal”, ha dit.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Deixeu pas fletxa Girona
20 de juliol de 2018, 19.59 h

No se us va votar per que ens expliqueu tonteries i us comporteu com nens egoistes.
No hi ha excusa per coordinar-se amb tots els actors indepes i fer efectiu el mandat popular.

sino, deixeu pas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU EL Ajuntament con Ajuda ELS REFUGIATS que siguin estos que los VOTEN Nosaltres NO u Faren pas JA SU Faran fletxa ÉS QUIM TORRA QUITE QUE OBLIGAR FER DIMITIR ALS DIPUTATS ENTREGUIN LA SEVA ACTA DE DIPUTATS CON JA VA FER ARTUR MAS AL SEU DIA ARA HAN DE FER AIXO PER CATALUNYA
20 de juliol de 2018, 19.53 h

TORRENT ¿ VOLEU EVITAR FER ESPECTACLES ARA ? Fa anys que esteu fen UN BON ESPECTACLE A CATALUNYA ..

FA Temps que esteu FEM UN BON TEATRE Feu una bona obra de Teatre es diu PROCÉS BONA COMEDIA ..

Es BON TEATRE CON DEIA MOU EL QUE FEU HUS SEGUEIX MOLTA GENT

LA SABEU ENGANYAR BE , Tot per seguir bosaltres al PODER HE Disfrutar de PRIVILEGIS GRANS SOUS I COTXES OFICIALS ...

TORRENT HOME FEU ELS MILLORS ESPECTACLES SOU EL MILLOR CIRC CIRCO DE Cat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.