directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pere Aragonès a Pablo Casado: "Catalunya no la conquereix ningú, és de la seva gent"

El vicepresident del Govern diu que calen "fonaments amplis, forts i diversos per construir una república ben alta"

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

ACN Montblanc .- El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha respost aquest dissabte a la tarda al nou president del PP, Pablo Casado, que "Catalunya no la conquereix ningú, perquè és de la seva gent, d'aquesta societat", i ha assegurat que els catalans "conqueriran la llibertat del país amb democràcia, civisme i mobilització pacífica". A més, ha dit que per aconseguir la república calen majories "àmplies i diverses".









Comparteix
   


Etiquetes
En l'acte polític central de l'Acampada Jove, organitzada per les joventuts d'ERC a Montblanc, Aragonès ha dit que els independentistes no aspiren a exercir el poder a les institucions "pensant a conquerir territoris com si fossin possessió d'algú", sinó que només pretenen "conquerir la llibertat del país". "Ningú conquerirà els anhels de llibertat del poble, ens trobaran a tots amb democràcia, civisme, mobilització pacifica i àmplia davant, el Govern a davant, acompanyat del jovent republicà i de totes les organitzacions socials del país", ha conclòs.
 
D'aquesta manera, ha respost a Casado, que aquest migdia ha dit al congrés del PP que l'ha elegit com a president que vol esdevenir president del partit i “reconquerir” els catalans fent que “aquesta Tabàrnia hipotètica sigui de veritat”, recuperant els consistoris de Badalona i Castelldefels, mantenint el poder a Tarragona i aconseguint-lo a L'Hospitalet de Llobregat.
 
En el seu discurs a Montblanc, Aragonès també ha afirmat que volen "construir una república tan gran, tan alta i tan ampla, que hi càpiga tothom" i que per fer-ho calen "fonaments ben grans, forts, amples i diversos", perquè "quan més àmplies siguin les majories, més fortes seran i més a prop de la victòria" es trobaran els independentistes. Per això, ha instat els joves a "transformar el dolor" per l'empresonament i "exili" dels polítics en "energia".
 
Aquesta energia, ha dit cal acumular-la per a la "propera batalla", vaticinant que "vindran nous octubres", que ha dit que els independentistes guanyaran i aconseguiran la república catalana. Per fer-ho, ha explicat, cal que la ciutadania s'organitzi, i per això ha elogiat el paper de les JERC, que ell fa anys va liderar, per oposar-se a "la dreta reaccionària que es torna a organitzar", en referència a PP i Cs.
 
El també president adjunt d'ERC ha opinat que quan el president espanyol, Pedro Sánchez, admet que a Catalunya hi ha un conflicte polític, està reconeixent implícitament que els polítics a la presó o a l'estranger hi estan per raons polítiques.
 
Aragonès ha explicat que just abans del discurs ha rebut una trucada d'Oriol Junqueras des de la presó de Lledoners i li ha transmès l'agraïment als joves d'ERC "per no deixar de lluitar" i els ha enviat "una abraçada gegantina que espera que sigui física ben aviat".
 
A l'acte també ha parlat la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, secretària de Joventut i també antiga membre de les JERC, que ha criticat la "deriva antidemocràtica" de l'estat espanyol i la "justícia arbitrària que persegueix demòcrates". "L'estat està disposat a tot per aturar-nos, però tenim una mala notícia per a ells: nosaltres no ens aturarem, no ens cansem, no defallim", ha explicat, recordant vicissituds dels 87 anys d'història del partit.
 
Vilalta també ha elogiat els joves d'ERC per defensar les urnes l'1-O i ha dit que per aconseguir la república calen els joves i majories àmplies per "lluitar en la batalla de la democràcia, la justícia i la llibertat: ara cal fer real la república".
 
La diputada d'ERC al Parlament, Rut Ribas, ha destacat la importància de les properes eleccions municipals però també la importància de la presència dels independentistes als carrers. "El camí serà més llarg i dur del que imaginàvem, però no ens rendirem", ha dit.
 
El portaveu de les JERC, Pau Morales, ha dit que el 20-S "l'estat va assaltar les institucions perquè pensava que això anava de quatre líders, però van trobar un poble organitzat, i ningú es va resignar ni rendir". Morales ha recordat les paraules de Forcadell quan va dir-los: "No ens ploreu, reivindiqueu-nos". Sobre el nou govern del PSOE, ha dit que "encara que l'estat canviï de careta, no ofereix cap futur".
 
L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu i Domingo, ha dit que li hagués agradat que aquesta edició de l'Acampada Jove s'hagués celebrat en una Catalunya independent, i per això ha demanat unitat i lluita.
 
Tots han esmentat els polítics presos i a l'estranger, recordant que en el mateix acte de fa un any hi havia Oriol Junqueras, Marta Rovira i Carme Forcadell. A Montblanc i a l'Acampada Jove, que inclou concerts i actes polítics, també hi ha acudit la consellera de Salut, Alba Vergés, i el d'Afers Socials, Chakir el Homrani, així com altres diputats i dirigents de la formació.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU EL Ajuntament con Ajuda ELS REFUGIATS que siguin estos que los VOTEN Nosaltres NO u Faren pas JA SU Faran fletxa ÉS QUIM TORRA QUITE QUE OBLIGAR FER DIMITIR ALS DIPUTATS ENTREGUIN LA SEVA ACTA DE DIPUTATS CON JA VA FER ARTUR MAS AL SEU DIA ARA HAN DE FER AIXO PER CATALUNYA
23 de juliol de 2018, 03.06 h

4 ) .¿ QUINA REPÚBLICA ? CATALUNYA NO LA TE .. AL PARLAMENT VA SER UN ACTA SIMBOLICO

NI LA TINDRA MAI ES UN FET .

CATALUNYA ES UN POBLE FACIL DE ENGANYAR U VA FER ZAPATERO I ARA UFA CARLES PUIGDEMONT I QUIM TORRA Que FACILS DE ENGANYAR SON ELS CATALANS I CATALANES ES UN FET

JORDI PUJOL VA TENIR MOLT ENGANYADA CATALUNYA I ELS CATALANS .. ¿ O NO ?


NO ME AGRADA LA ESTELADA PINTADA A LA ENTRADA DEL POBLE DE CARDEDEU AL MUR DE LA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
mario fletxa barna
22 de juliol de 2018, 10.29 h

I té tota la raó, EL MANDAT ÉS DEL POBLE I PER EL POBLE I AIXÒ NO HO POT CANVIAR NINGÚ. NOSALTRES SOM LA REPÚBLICA!
PER QUAN NOIS?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
22 de juliol de 2018, 09.04 h


#2 COM T'HO FAS, JOSEP PAGES CANALETA, PER DIR TANTES TONTERIES JUNTES? NO HO VEUS QUE UN MALALT COM TU FARIES MILLOR DE CALLAR QUE D'ANAR FENT EL RIDÍCUL DEMOSTRANT QUE ETS SUBNORMALET I PER SI FOS POC, TAN IGNORANT QUE NO SAPS ESCRIURE DUES PARAULES SEGUIDES SENSE FER TRES FALTES D'ORTOGRAFIA.
SI TINGUESSIS UNA MICA DE SENY NO ENS MOLESTARIES AMB LES TEVES BESTIESES D'AUTISTA PRESUMIT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU EL Ajuntament con Ajuda ELS REFUGIATS que siguin estos que los VOTEN Nosaltres NO u Faren pas JA SU Faran fletxa ÉS QUIM TORRA QUITE QUE OBLIGAR FER DIMITIR ALS DIPUTATS ENTREGUIN LA SEVA ACTA DE DIPUTATS CON JA VA FER ARTUR MAS AL SEU DIA ARA HAN DE FER AIXO PER CATALUNYA
21 de juliol de 2018, 22.23 h

GUANYA EL P.P. MACHISTA GUANYA PABLO CASADO ,,

EN EL P.P. GUANYEN ELS HOMES PERDEN LES DONES CON SEMPRE NO JA CAP CANVI REAL

A CATALUNYA TAMBE GUANYEN ELS HOMES PERDEN LES DONES NI E.R.C. NI EL PDECAT = JUNTS PER CATALUNYA


NO VOLEM UNA DONA DE PRESIDENTA DE CATALUNYA BUENO E.R.C. SI TINGUES ELS PITS GRANS SI LA VOLDRIA JA JA JA

PERE ARAGONES ¿ PER QUE SORTIU AMB LA ESTELADA COMUNISTA DE LA CUP ? I NO


I NO LA ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
!! !!★!! !! PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa .L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat || ||★|| ||
21 de juliol de 2018, 21.50 h




A l'estat francès , el 1 de maig, el cap de seguretat d'Emmanuel Macron, Alexandre Benalla, pega un manifestant , i és gravat en video ( https://www.lemonde.fr/police-justice/video/2018/07/19/affaire-benalla-une-video-montre-un-collaborateur-de-macron-frappant-un-manifestant_5333572_1653578.html ) Avu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.