directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 00:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jordi Sànchez: ''Una condemna serà una vergonya per a Espanya perquè serà anul·lada pel Tribunal de Drets Humans''

Rebutja un nou Estatut perquè "forma part del passat i no és una solució"

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Redacció | El líder de JxCat, Jordi Sànchez, ha avisat que "una condemna serà una vergonya per a Espanya perquè serà anul·lada pel Tribunal de Drets Humans''.  "Nosaltres estarem a la banqueta però l'Estat també", ha advertit Sànchez en una entrevista a El País des de la presó de LLedoners. 
© Mar Martí

Comparteix
   


Etiquetes
Sànchez es troba en presó preventiva des del 16 d'octubre del 2016 acusat d'un delicte de rebel·lió però creu que no estarà "tants" anys empresonat "perquè recorrerem al Tribunal Europeu de Drets Humans".
 
"Llarena ha intervingut en la vida política fins al final per impedir que tornéssim a la vida parlamentària. No em va deixar anar a la investidura per por al fet que jo fos elegit. Espero sentit comú i que el judici se segueixi a tot Europa", ha dit tot afegint que "no espera l'indult sinó justícia".
 
Rebutja un nou Estatut: "Forma part del passat i no és una solució"
 
D'altra banda, el líder de JxCat al Parlament ha rebutjat aquest diumenge la proposta del president del Govern central, Pedro Sánchez, que els catalans votin un nou Estatut. "El de l'Estatut no té sentit, forma part del passat i no és una solució", ha criticat. 
 
En aquest sentit, ha sostingut que part de la societat catalana creu que s'ha guanyat el dret a l'autodeterminació i que "l'Espanya autonòmica té un sostre de vidre, no dona més de si".
 
"Què pot tenir de diferent un Estatut respecte al del 2006? La seva proposta de reforma constitucional és poc raonable. I a més: I si surt el no? Jo votaria no, per exemple. El conflicte seguiria bloquejat", ha sentenciat.

No tornaria a pujar-se sobre el cotxe de la Guàrdia Civil
 
Preguntat per si es penedeix d'alguna cosa, després de nou mesos de presó, ha assegurat que no tornaria a pujar-se al cotxe de la Guàrdia Civil, com va fer en la concentració del 20 de setembre davant la Conselleria d'Economia: "Els regalem un relat", ha lamentat.
 
Sobre si tingués l'oportunitat de marxar a l'exili, Sànchez és contundent: "No vaig fugir ni fugiré. Quan vaig anar a declarar a l'Audiència Nacional el 16 d'octubre tenia molt clar que entraria a la presó i no me'n vaig escapolir", ha explicat. 
 
Per últim, ha reflexionat sobre el significat de l'1-O i ha afirmat que és un "ferm defensor". "Ha tingut costos personals durs però sense ell no hauríem arribat al fet que es reconegui el conflicte. L'1-O és un mandat polític i moral molt gran però no legal", ha sentenciat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
23 de juliol de 2018, 11.05 h

Estatut vol dir pacte. Garanties de compliment? Cap. Amb qui es pactarà? Amb un Gobierno que encara que fos estable, sempre tindrà un Tribunal Constitucional (manipulat o manipulable), la Fiscalia, la Guàrdia Civil, i el Poder Judicial. Diàleg impossible si no és per anar tirant el dia a dia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
!! !!★!! !! PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa .L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat || ||★|| ||
22 de juliol de 2018, 20.56 h




Caram, quina novetat. Sembla com si mai no s'hagués dit i ens ensenyés quelcom que no sabem.


La frase " Espero sentit comú i que el judici se segueixi a tot Europa" em fa pensar que, . . .


. . . tot i que estic APASSIONADAMENT A FAVOR de la llibertat dels nostres presos polítics sense excepcions i del retorn dels exiliats, . . .


. . . crec que preferiria que Europa, en comptes d'estar ben informada del judici que ens diu J.Sanchez, estés ben informada que l'estat ePPanyó és un... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
22 de juliol de 2018, 15.42 h

Desgraciadament, a un còmplice de genocidi, la vergonya li és aliena. Venen, els millors, del règim del 78. Règim que ja sabem intentava netejar la sang dels caiguts que tacava borbònia. Vol que senten vergonya per la prevaricació constant i la tortura a les famílies? Coratge, unitat i paciència, però sense perdre l'horitzó de qui és qui i don ve cadascú. Pensen que, de moment Múrcia tindrà l'AVE soterrat. Ara cal que els joves torturats en càrcers borbòniques també senten l'al... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.