directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Diputació de Lleida presenta un recurs contra la suspensió del reglament lingüístic

Al·leguen que la normativa en cap cas pot causar danys o perjudicis a terceres persones

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Tal i com ja s'havia avançat, la Diputació de Lleida ha presentat un recurs de reposició contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de suspendre de forma cautelar diversos articles del Reglament per a l'ús de les llengües catalana i occitana-aranesa de la institució arran del recurs presentat per Convivència Cívica Catalana (CCC). La Diputació de Lleida titlla d''improcedents' les mesures cautelars ja que entén que 'no acredita que el reglament pugui causar danys i perjudicis a tercers' que justifiquin les mesures preventives mentre el tribunal no dicta una sentència definitiva.
jaume gilabert, erc, esquerra, diputació lleida
Comparteix
   


Etiquetes
La Diputació de Lleida va presentar el recurs de reposició contra la decisió del TSJC aquest dimecres 3 de novembre, dins els cinc dies que tenia de marge per a fer-ho.

En roda de premsa, el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha defensat que el reglament té per objectiu regular l'ús del català i de l'occità-aranès a la institució, dues llengües vehiculars, una a la Val d'Aran i l'altra, el català, a la resta de la demarcació, segons Gilabert. 'L'únic que hem fet és reglamentar allò que era pràctica habitual i ininterrompuda dels usos linguístics de les comarques de Lleida', ha sentenciat.

Per això, Gilabert ha afirmat que des de la Diputació 'no entenen' que el recurs presentat per Convivència Cívica Catalana pugui paralitzar l'aplicació d'alguns punts del reglament i menys l'establiment de mesures cautelars per part del TSJC contra el text.

Gilabert ha destacat la 'normalitat' que s'ha donat en els quinze anys que l'ens porta aplicant el reglament que prioritza el català, emparant-se el Llei de política lingüistica del 1998. Així mateix, ha recordat que el reglaments'ha modificat aquest 2010, per també regular l'ús de l'aranès a la Diputació. El president ha remarcat que en els quinze anys de la seva apliació 'mai s'ha rebut cap queixa' sobre el reglament ni pels usos lingüístics de l'ens.

Cap canvi a efectes pràctics
Gilabert ha volgut deixar clar que la resolució del TSJC, a efectes pràctics, 'no suposa cap canvi en el funcionament ni en el dia a dia de l'ens, que seguirà actuant com fins ara' en matèria lingüística. 'No s'ha alterat la normalitat lingüística de la Diputació, si no seria una manca de responsabilitat'. Per Gilabert, la Diputació i la resta d'institucions del territori 'tenim la responsabilitat' de defensar 'per tots els mitjans', a més del català, llengües com ara l'aranès, davant el perill de desaparició per què passa.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Lo Marraco fletxa Lleida
6 de novembre de 2010, 11.29 h

MENGANO, que no saps de lleix ? donat una tom per la casa gran unionista convergent i sociata o posat en contacte amb l'arribista López Tena, que et donarà lliçons de tribunals i causes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Mengano fletxa Barcelona
6 de novembre de 2010, 07.52 h

Sr Gilabert, t' has equivocat de tribunal, has d' anar al Tribunal d' Strasburg per a portar al tribunal constitucional castellà enfronT d' aquell i acusar els seus membre de crims contra la humanitat, de permetre i fomentar L' HOLOCASUT I EXTERMINI CULTURAL DEL POBLE CATALÀ, VALENCIÀ I MALLORQUI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Mengano fletxa Barcelona
6 de novembre de 2010, 07.49 h

El que heu de fer es portar a l' estat central castellà a un Tribunal Penal Internacional per crims contra la humanitat, per fomentar, permetre i acceptar el genocidi cultural, moral, psicològi i el terrorisme d' estat a la que estem sotmesos els catalans, valencians i mallorquins que veiem com ens estan anihilant culturalment. Ens estan rebentant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.