directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'alcalde del Prat, històric d'ICV, defensa la seva assistència a la rebuda i al comiat del Papa a l'aeroport

'Represento a la ciutat i en nom de la ciutat hi aniré', diu Lluís Tejedor, que subratlla el caràcter civil d'ambdós actes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, històric d'ICV, no delegarà en ningú la seva assistència a la rebuda i al comiat del Papa a l'aeroport pratenc. Tejedor assistirà als dos actes, 'tots dos civils', ha subratllat. 'Sóc alcalde de la ciutat i faig i faré, mentre tingui la responsabilitat, la representació de la ciutat en l'àmbit del protocol de la recepció de caps d'Estat, com ho he fet sempre, naturalment', ha defensat Tejedor poques setmanes després de què el cap del seu partit a Barcelona, Ricard Gomà, anunciés que cap dels regidors d'ICV a la capital participarà en cap acte del Papa, 'institucional o litúrgic'. Tejedor ha subratllat que no pensa participar en cap cerimònia religiosa.
Lluís Tejedor, alcalde del prat, francesc baltasar
Comparteix
   


Etiquetes
Tejedor formarà part tant de la comitiva que rebrà dissabte el Sant Pare a l'aeroport de Barcelona, que també integraran el president Montilla, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el delegat del govern espanyol, Joan Rangel, com d'aquella que acomiadarà Joseph Ratzinger diumenge, i que encapçalaran els reis espanyols.

'Represento a la ciutat i en nom de la ciutat hi aniré', ha declarat aquest matí Lluís Tejedor. D'aquesta forma, el batlle confirmava que no delegarà en ningú la seva assistència. Tejedor és un dels batlles històrics d'ICV: governa el Prat des del 1982, primer com a polític del PSUC i més tard com a membre del partit ecosocialista. Actualment, ho fa en coalició amb el PSC. El cap socialista a la ciutat, Josep García, és el segon tinent d'alcalde i per tant el seu segon substitut.

'Si hi hagués una cerimònia religiosa, naturalment no hi aniria'

Tejedor, però, ha limitat la seva assistència als actes amb el Sant Pare a l'àmbit estrictament civil. 'Naturalment, practico no anar a cerimònies religioses. Des d'aquest punt de vista, si hi hagués una cerimònia religiosa, naturalment no hi aniria', ha subratllat l'alcalde.

Els regidors d'ICV a Barcelona no aniran ni a actes litúrgics ni a institucionals

El mes passat, el cap i portaveu d'ICV a la veïna Barcelona, Ricard Gomà, va protagonitzar una polèmica quan va anunciar que 'cap dels representants d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona no participarà en els actes, institucionals o litúrgics', programats durant l'estada del Papa a la ciutat. Ho va fer en un article titular 'Ratzinger, el rostre de la intolerància', publicat al butlletí municipal.

En aquest article, el company de partit de Tejedor afegia que 'Ratzinger és l'expressió més rància i més fosca d'una Església catòlica que gaudeix encara d'inexplicables privilegis per part de l'Estat espanyol', i anunciava que els regidors ecosocialistes de Barcelona s'alinearien amb els defensors de la laïcitat, tot respectant les creences de cadascú.

Fidel a la seva postura, aquest dijous Gomà va acudir a la primera de les protestes contra la visita de Benet XVI, que es va celebrar a la plaça de Sant Jaume. L'acompanyaven la portaveu al Parlament d'ICV, Dolors Camats, i el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.