directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Torra: ''L'1-O i la declaració d'independència són el camí que hem d'acabar''

"Junts som més forts. És necessària confiança i esperança"

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit la nit d'aquest dilluns: "El nostre deure és acabar la feina que hem començat: el referèndum de l'1 d'octubre i la declaració política d'independència posterior són aquest camí que hem d'acabar".
© EP

Comparteix
   


Etiquetes
A l'entrega de les Creus de Sant Jordi 2018, Torra ha considerat que "aquest és el compromís, la raó de ser i el focus on cal fixar tots els esforços més immediats".
 
"Per acabar la feina hem de preparar-nos, organitzar-nos, avaluar molt bé els enormes sacrificis que caldrà fer, que tots hauran de fer i que s'han fet, i que els facin tots junts", ha dit el president català.
 
Torra ha assegurat: "Junts som més forts. És necessària confiança i esperança", i ha considerat que el seu deure és continuar dibuixant horitzons que facin avançar Catalunya.
 
"I avui davant nostre en tenim un de molt clar, un horitzó a fer factible: la República", ha subratllat Torra, que ha considerat que Sant Jordi no és només un heroi, sinó també uns ulls que miren la llibertat d'un poble, i que s'han convertit en espasa.
 
"A l'alçada"

Ha dit que és necessari que "tots estiguin a l'alçada del moment" i que no paralitzarà l'autodeterminació cap amenaça, ni la presó, ni el 155, ni cap de les maniobres de la guerra bruta que Catalunya ha hagut de sofrir, ha dit.
 
Ha avisat que cada cop contra la voluntat popular la tornarà més forta i més potent, i ha remarcat que els catalans estan decidits a ser lliures, i que tant el seu Govern, com l'expresident Carles Puigdemont i els polítics presos i a l'estranger seguiran "avançant sense pausa".
 
"No donarem cap pas enrere perquè ja no volem mirar enrere", ha agregat Torra, que ha advertit que solament poden mirar cap a endavant perquè no fa por mirar a com ser construirà la República.
 
"Molts catalans que ens han precedit han fixat els seus ulls en l'horitzó de llibertat", ha afegit abans d'assenyalar el desig irrenunciable d'avançar i construir un país millor.
 
Torra ha criticat la situació d'anormalitat que es viu a Catalunya "amb presos polítics i polítics exiliats", ja la criminalització del dret a l'autodeterminació.
 
Així mateix, ha considerat una obligació de qualsevol societat el reconeixement de la vida, l'obra i la trajectòria dels qui han destacat i han aportat més a la societat: "Us honrem perquè heu honrat al país en moltes ocasions", ha dit als premiats.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
25 de juliol de 2018, 19.01 h

PRESIDENT TORRA, NO ATURIS RES, HO ESTEU FENT BÉ. AMB ALGUNES ERRADES,QUE HAN DE SER SUPERADES, COM EL TEMA DELS SIS DIPUTATS SUSPESOS DE SOU, SEMBLA PER UNA FUNCIONÀRIA QUE ESTÀ ESPANTADA PEL JUTGE? OGRE!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Owen Bentley fletxa Poso Tabarnía al GPS i em surt una casa de putes a la Jonquera amb Arrimadas de propietària
24 de juliol de 2018, 12.04 h

I que tal si ho acabem d'una puta vegada ja? cada que passem amb espanya és pitjor, prou, marxem i que els donin per el cul i el que tabarnot que vulgui ser espanyol que foti el camp si vol, m'és ben igual, no m'importa en absolut espanya el que li passi, que s'espavilin, és un assumpte intern del seu país


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.