directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Alex Salmond creu que la retirada de les euroordres podria facilitar el diàleg

"És un moviment prudent de l'Estat espanyol per desescalar la tensió"

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | L'ex-primer ministre d'Escòcia Alex Salmond ha celebrat que el Tribunal Suprem espanyol hagi retirat les ordres europees de detenció i entrega que pesaven sobre els exconsellers de la Generalitat que es troben a Bèlgica i el Regne Unit, i espera que sigui "un senyal que permeti el diàleg i el debat de cara al futur".
L’exprimer ministre escocès i diputat de l’SNP a Westminster, Alex Salmond, durant la recollida del Premi Coppieters 2016
L’exprimer ministre escocès i diputat de l’SNP a Westminster, Alex Salmond, durant la recollida del Premi Coppieters 2016
© M. Bofill

Comparteix
   


Etiquetes
"És un moviment prudent de l'Estat espanyol per desescalar la tensió", ha valorat l'independentista escocès en una entrevista de Rac1 després de saber-se que el TS ha retirat l'euroordre que pesava sobre l'extitular d'Ensenyament de la Generalitat Clara Ponsatí, que resideix i treballa a Escòcia.
 
Salmond ha criticat que els membres del Govern que presidia Carles Puigdemont "s'enfrontin a penes de presó o estiguin empresonats per qüestions polítiques", i ha dit que confiava que el sistema judicial escocès no permetria que es fes un ús polític de l'euroordre contra Ponsatí.
 
"Pots fer fora els polítics per la via política, però no fent servir el sistema judicial. Al llarg de la història, cada vegada que algú ha fet servir la via judicial per suprimir moviments polítics ha acabat malament", ha assegurat.

"Abans no passava"
 
Ha valorat que, amb l'arribada del socialista Pedro Sánchez al Govern central, ara la Generalitat i l'Executiu espanyol dialoguen, "cosa que abans no passava", i ha lloat que s'hagin reunit Sánchez i el president català, Quim Torra.
 
També ha advocat per la unitat del sobiranisme català sense que s'hagin d'unir en un sol partit, i ha augurat que "s'han après moltes lliçons del trauma dels darrers mesos a l'hora de traçar l'estratègia".
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.