directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Solidaritat Catalana està a les portes del Parlament, segons el CEO

Colomé situa Joan Laporta 'al Parc de la Ciutadella', tot i que adverteix que la participació serà clau per determinar-ho · Reagrupament només registraria un 0,9% dels vots

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

En aquests moments Laporta 'està al Parc de la Ciutadella', ha proclamat Gabriel Colomé, director del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) en la presentació de l'últim Baròmetre d'Opinió Política (pdf). Tot i això, Colomé ha deixat clar que 'la clau estarà en la participació' ja que el llindar per aconseguir representació parlamentària se situa en un 3% dels vots emesos, un fet que serà més fàcil si la participació és baixa i més difícil si aquesta puja. Reagrupament, però, quedaria fora de l'hemicicle amb només un 0,9% d'intenció directa de vot. Tal i com ja preveuen totes les enquestes el CEO dóna la victòria electoral a CiU amb un 24,4% dels vots, i a una distància de 10,2 punts del PSC, que n'obtindria el 14,2%. Segons aquest estudi, ERC obtindria el 7,4% dels vots, el PPC el 6,2%, ICV-EUiA el 5,2% i C's l'1,2%.
L'enquesta posa de manifest que 'la gent comença a moure's', segons el director del CEO, Gabriel Colomé, que considera 'normal' que CiU baixi un 0,9% respecte a l'anterior baròmetre, ja que 'estava molt a munt perquè portava molt de temps fent campanya sola i ara tots els altres estan en marxa i comencen a equilibrar-se els espais electorals'.

En tot cas, l'últim baròmetre del CEO abans de les eleccions situa CiU a més de 10 punts respecte el PSC, que repeteix el mateix percentatge que l'últim estudi, un 14,2%. Segons les dades del CEO, CiU és qui té el seu electorat més mobilitzat, amb un 78,4%, mentre que la fidelització del vot al PSC està en un 48%. En el cas d'ERC està en un 35,3%, al PPC en un 69,4%, a ICV-EUiA un 57,2% i C's un 41,1%. Colomé creu que els partits encara estan a temps de pujar aquests percentatges.

Joan Laporta dins, Carretero fora
En l'apartat d'altres, que sumen un total del 4,2%, s'hi inclou un 1,7% per a Solidaritat, el partit de Joan Laporta, i un 0,9% per a Reagrupament. Segons Colomé, en aquests moments Laporta 'està al Parc de la Ciutadella', tot i que ha deixat clar que 'la clau estarà en la participació'. Colomé ha recordat que aquests partits entraran al Parlament si superen el llindar del 3%, un fet que serà més fàcil si la participació és baixa i més difícil si aquesta puja.

Puja el vot en blanc i l'abstenció
Segons el CEO, el 64,5% dels enquestes diuen que aniran a votar amb tota seguretat el 28-N, però Colomé no ha donat credibilitat a aquesta xifra, tot recordant que el 2006 ho van fer el 56%. En tot cas, l'enquesta també posa de manifest que baixen el nombre d'indecisos, del 22% al 17,6%, i el nombre de ciutadans que asseguren que no votaria, que passa del 7% al 5,9%. En canvi, puja el vot en blanc fins al 7,6%, un fet que evidencia 'malestar'.

Un 25,2% aposta per la independència

L'enquesta també pregunta als enquestats què creu que hauria de ser Catalunya. El 34,7% considera que una comunitat autònoma dins de l'estat espanyol i un 30,9% un estat dins d'una Espanya federal. El 25,2% considera que Catalunya hauria de ser un estat independent, la xifra més alta registrada pel CEO i sumant un punt respecte a l'últim baròmetre. A l'altra banda, un 5,9% considera que hauria de ser una regió de l'Estat.

Duran i Mas, els únics que aproven

Pel que fa a la valoració dels líders, els únics que aproven són els líders de CiU Josep Antoni Duran i Lleida (6,20) i Artur Mas (5,64). La resta se situen per sota del 5. És el cas de Carme Chacón (4,83%), Joan Ridao (4,83), Joan Herrera (4,65), José Montilla (4,62), Joan Puigcercós (4,40), Dolors Camats (4,23), Joan Saura (3,96), Josep-Lluís Carod-Rovira (3,82), Albert Rivera (3,13) i Alícia Sánchez-Camacho (2,93).

Tots els líders aproven entre el seu propi electorat, tot i que amb alguns matisos. Per exemple, Duran i Mas se situen per sobre del 7 entre l'electorat de CiU, mentre que José Montilla obté un 5,86 entre l'electoral del PSC, per sota del 6,24 de Chacón i el 6,23 de Duran, amb una valoració més alta entre els votants socialistes que el mateix president de la Generalitat. Montilla només aprova entre l'electorat del PSC i d'ICV-EUiA, mentre que Mas només suspèn entre els electors d'ICV-EUiA.

CiU és el partit que desperta més simpatia entre el 23,6% dels enquestats, davant del 18,9% del PSC, el 9,3% d'ERC, el 6,3% del PPC, el 4,6% d'ICV-EUiA i l'1,3% de C's. Però el 24,3% no té simpatia per cap partit.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
13 de novembre de 2010, 21.04 h

1500 persones al palau de congresos, 800 a tarragona, 400 a igualada, 250 a solsona, 500 a figueres, 300 a salt, EL MITINGS DE SOLIDARITAT CATALANA SON UN EXIT i nomes necessita 90.000 vots per entrar mes o menys a barcelona i poquet per girona, tarragona i lleida.

SERAN LA GRAN SORPRESA, LAPORTA ETS MOLT GRAN


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.