directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 04:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Més de la meitat de catalans aposten per la creació d'un estat propi

L'enquesta del CEO apunta un 56% de ciutadans que volen escindir-se d'Espanya mentre que un 34% es conforma amb l'autonomia

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Més de la meitat dels catalans, concretament un 56%, aposta per la creació d’un estat propi. Aquesta és la xifra que s’extreu de l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) publicada aquest divendres on es palesa un creixement de les voluntats d’escissió d’Espanya enfront el 34% que considera que Catalunya hauria de ser una comunitat autònoma. El qüestionari del CEO mostra un 31% que volen que Catalunya sigui un estat federal mentre que el 25% aposta per la independència.  El sondeig mostra també una àmplia majoria de ciutadans, el 66 %, que creu insuficient el nivell d’autonomia assolit per Catalunya, davant el 26% que ho veu adequat i només el 3% que considera que en té massa. Aquestes dades sintonitzen amb els índex de sentiment de pertinença, on un 25% dels enquestats afirma sentir-se més català que espanyol mentre un 20% assegura que només es sent català.

Comparteix
   


Etiquetes
Catalunya ha de ser un estat propi. Federal o independent, però diferent del que és actualment. L’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió, publicada aquest divendres, així ho demostra en un tant per cent que supera la meitat dels enquestats. D’aquesta manera, un 56% aposta per l’estat propi enfront del 34% que es conforma amb l’autonomia i el 6% que pretén que Catalunya sigui una regió espanyola.

La majoria demana més autonomia
Les dades aboquen també llum sobre l'opinió dels catalans davant del nivell d'autonomia assolit per Catalunya. Així, el 66% creu que és insuficient davant del 26% que veu que la situació actual és l'adequada i un 3% que opina que en té massa.

Predomini del sentiment de pertinença català
En relació al sentiment de pertinença, els enquestats també ho tenen clar. Enfront d'un 42% que es considera tan espanyol com català, es troba un 25% que es sent més català que espanyol mentre que un 20% mostra el seu sentiment català únic. Sumant aquestes dos xifres, veiem com un 45% dels enquestats fa prevaldre el seu sentiment català per damunt de l'espanyol. A l'altre costat de la gràfica, només el 5% dels enquestats es mostren únicament espanyols.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
7 de novembre de 2010, 18.59 h

#2 Apa Sr. meu, no faci demagògia. Ara resultarà que només RCat i SI, són els partits independentistes de tota la vida. I ERC què ???. Vostè se la passa olímpicament pel folre ???. Doncs sàpiga que, si tot va seguint com ara, i la tendencia sembla que així serà, aquests dos partits que ha esmentat amb tanta pompositat, treballs tindran a arribar a fi de mes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
7 de novembre de 2010, 18.49 h

#16 Cadascú és lliure de pensar i votar com vulgui i a qui vulgui. Però la política no es fa a gust personal de cada persona. El què hauria de fer és veure'n els resultats. I ara em respongui, quins resultats li han donat a Vostè aquests partits que ha esmentat ???. No em vingui fent volar coloms. Em digui els resultats. ????????? Com he dit en un altre comentari, de moment són paraules, ergo és fum i res més que fum.... o foc d'encenalls.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
6 de novembre de 2010, 23.19 h

#18 Pep. Ja esta be d'aquesta cantarella de votar independencia es votar ERC... simplement, es mentida!
votar ERC es votar per fer un referendum imposible, esta clar?. Amics de ERC, tan dificil es dir i comprometres amb la "declaració unilateral de la independencia des del Parlament"?
Al davant d'aquesta questio, ERC que diu? si o no?... mira que es fàcil, si ERC diu si, es que vol la independència i tots els independentistes us podriem votar. Si dieu NO, es que no teniu la independència co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
6 de novembre de 2010, 20.59 h

Lo que hay que hacer es que el independismo catalán se propague por territorio socialista. Haced pedagogia en Hospitalet ,Cornellà, etc. etc. Ellos y algunos más de Corvergéncia son los únicos que nos pueden hacer libres de España necesitamos hacer apostolado como yo, explicar la mejoria social, económica, deportiva, etc, etc. Que nuestro dinero és nuestro y nos cuesta mucho conseguirlo. Que todos los beneficiados de la independéncia somos los que vivimos y trabajamos esta tierra que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jordi fletxa Andorra
6 de novembre de 2010, 19.07 h

#18 Pep de l´Alt Emporda, es trist que per damunt del pais hi hagin partits. ES MOLT TRIST.
I que passara a les properes eleccions??
DONCS RES DE RES
I d´aqui a 4 anys tornarem a somiar mentres el numero de independentistes es cada vegada menys i menys. I passaran 4 anys mes i els de fora seran a Catalunya mes que els d´aqui i tornarem a somiar truites. I passaran 4 anys mes i ja no hi haura sol.lucio i la independencia no arriabara mai perque els nostres politics som uns imbecils pero ells ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Pep fletxa Alt Empordà
6 de novembre de 2010, 18.53 h

Jordi d'andorra, és trist el que et vull dir però sapigues que si no votes ERC aquesta majoria de gent que en un referendum d'autodeterminació votarien Independencia, no podrán fer-ho. primer perquè el partit que tu vols votar no aposta pel referendum i segon perquè si ERC no és molt forta CiU no és veurà obligada a seguir el full de ruta del referendum i esgrimint que no pot pactar amb un partit al qual la gent li ha retirat part de la confiança que li varen donar fa 4 anys, pactará... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
ANTON fletxa san jose
6 de novembre de 2010, 16.32 h

Pues si en Noviembre del 2.010 estamos en estos porcentajes tan positivos no quiero ni pensar lo que seran en 2.014 cuando la ofensiva castellana se haya desplegado totalmente y ya casi nadie tenga argumentos (que ya no los tienen) para defender una relacion que es y sera totalmente colonial, creo que son datos para alegrarse muchisimo, yo personalmente hace seis años ni me atrevia a soñarlo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Jordi fletxa Andorra
6 de novembre de 2010, 16.05 h

Es molt trist el que vaig a dir pero ho haig de dir.
L´actual president de la Generalitat no es el meu president i aixo es culpa del PSC, ERC i ICV.
Per tant el meu vot no anira a cap d´aquests partits politics. El meu vot sera per Rcat o SI.
Visca Catalunya Independent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
JERÒNIA fletxa Sant Boi
6 de novembre de 2010, 15.25 h

El meu vot és per l'independència. Sé que no serà facil,però amb molt de gust dic... Adeu espanya.
VISCA CATALUNYA LLIURE!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
6 de novembre de 2010, 14.02 h

Tot el suport dels vostres germans mallorquins, per tot el que faci falta.
De moment to el que podem fer és dir que hem afegit una nova entrada al blog: majorcaisnotspain . wordpress . com (sense espais)

El blog de la independència des de Mallorca, trilingüe català-anglès-espanyol, perquè és necessari que el nostre cas arribi al món sencer.

Moltes gràcies per llegir-nos i recomanar-nos

salut! ||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.