directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU seguiria fregant la majoria absoluta 10 punts per sobre del PSC

El CEO pronostica una lleugera remuntada d'Esquerra i un ascens moderat del PP · Ni Laporta ni Carretero entrarien al Parlament

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

CiU guanyaria les eleccions catalanes si se celebressin demà, amb un 24,4% dels vots, i a una distància de 10,2 punts del PSC, que n'obtindria el 14,2%, segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). Segons aquest estudi, ERC obtindria el 7,4% dels vots, el PPC el 6,2%, ICV-EUiA el 5,2% i C's l'1,2%. L'apartat d'altres suma el 4,2%, dins dels quals hi hauria un 1,7% de Solidaritat Catalana per la Independència i un 0,9% per a Reagrupament. Respecte a l'anterior baròmetre, CiU baixa un 0,9%, el PSC manté el percentatge, ERC puja un 1,4%, el PPC puja un 2,4%, ICV-EUiA perd quatre dècimes i C's puja un 1,1%. Duran i Mas són els únics líders que aproven mentre Montilla obté un 4,62.L'enquesta posa de manifest que 'la gent comença a moure's', segons el director del CEO, Gabriel Colomé, que considera 'normal' que CiU baixi un 0,9% respecte a l'anterior baròmetre, ja que 'estava molt a munt perquè portava molt de temps fent campanya sola i ara tots els altres estan en marxa i comencen a equilibrar-se els espais electorals'.
desconsol parlament estàtua llimona
Comparteix
   


Etiquetes
En tot cas, l'últim baròmetre del CEO abans de les eleccions situa CiU a més de 10 punts respecte el PSC, que repeteix el mateix percentatge que l'últim estudi, un 14,2%. Segons les dades del CEO, CiU és qui té el seu electorat més mobilitzat, amb un 78,4%, mentre que la fidelització del vot al PSC està en un 48%. En el cas d'ERC està en un 35,3%, al PPC en un 69,4%, a ICV-EUiA un 57,2% i C's un 41,1%. Colomé creu que els partits encara estan a temps de pujar aquests percentatges.

En l'apartat d'altres, que sumen un total del 4,2%, s'hi inclou un 1,7% per a Solidaritat, el partit de Joan Laporta, i un 0,9% per a Reagrupament. Segons Colomé, en aquests moments Laporta 'està al Parc de la Ciutadella', tot i que ha deixat clar que 'la clau estarà en la participació'. Colomé ha recordat que aquests partits entraran al Parlament si superen el llindar del 3%, un fet que serà més fàcil si la participació és baixa i més difícil si aquesta puja.

Segons el CEO, el 64,5% dels enquestes diuen que aniran a votar amb tota seguretat el 28-N, però Colomé no ha donat credibilitat a aquesta xifra, tot recordant que el 2006 ho van fer el 56%. En tot cas, l'enquesta també posa de manifest que baixen el nombre d'indecisos, del 22% al 17,6%, i el nombre de ciutadans que asseguren que no votaria, que passa del 7% al 5,9%. En canvi, puja el vot en blanc fins al 7,6%, un fet que evidencia 'malestar'.

El record de vot indica que el 21,8% asseguren que el 2006 van votar PSC, el 17,6% CiU, el 12,1% ERC, el 5,5% el PPC, el 5,4% ICV-EUiA i un 0,8% C's.

Pel que fa a les eleccions generals, es manté un 'empat tècnic' entre PSC i CiU. Tots els partits pugen, a excepció d'ICV-EUiA. El PSC obtindria el 20,2%, un punt més que l'anterior baròmetre; CiU el 18,2%, quatre dècimes més; el PPC un 10,9%, un 3,1% més; ERC un 5,7%, un 0,7%; ICV-EUiA un 4,7%, tres dècimes menys, i C's un 0,8%, sis dècimes més.

Un 25,2% aposta per la independència
L'enquesta també pregunta als enquestats què creu que hauria de ser Catalunya. El 34,7% considera que una comunitat autònoma dins de l'estat espanyol i un 30,9% un estat dins d'una Espanya federal. El 25,2% considera que Catalunya hauria de ser un estat independent, la xifra més alta registrada pel CEO i sumant un punt respecte a l'últim baròmetre. A l'altra banda, un 5,9% considera que hauria de ser una regió de l'Estat.

Duran i Mas, els únics que aproven
Pel que fa a la valoració dels líders, els únics que aproven són els líders de CiU Josep Antoni Duran i Lleida (6,20) i Artur Mas (5,64). La resta se situen per sota del 5. És el cas de Carme Chacón (4,83%), Joan Ridao (4,83), Joan Herrera (4,65), José Montilla (4,62), Joan Puigcercós (4,40), Dolors Camats (4,23), Joan Saura (3,96), Josep-Lluís Carod-Rovira (3,82), Albert Rivera (3,13) i Alícia Sánchez-Camacho (2,93).

Tots els líders aproven entre el seu propi electorat, tot i que amb alguns matisos. Per exemple, Duran i Mas se situen per sobre del 7 entre l'electorat de CiU, mentre que José Montilla obté un 5,86 entre l'electoral del PSC, per sota del 6,24 de Chacón i el 6,23 de Duran, amb una valoració més alta entre els votants socialistes que el mateix president de la Generalitat. Montilla només aprova entre l'electorat del PSC i d'ICV-EUiA, mentre que Mas només suspèn entre els electors d'ICV-EUiA.

CiU és el partit que desperta més simpatia entre el 23,6% dels enquestats, davant del 18,9% del PSC, el 9,3% d'ERC, el 6,3% del PPC, el 4,6% d'ICV-EUiA i l'1,3% de C's. Però el 24,3% no té simpatia per cap partit.

Atur i economia, principals problemes
Pel que fa als principals problemes dels catalans, l'atur i la precarietat laboral es manté com el més important per al 52,1% dels enquestats, seguit del funcionament de l'economia per al 14,5% dels catalans. El 8,9% creu que és la insatisfacció amb la política, el 4,9% les relacions Catalunya-Espanya i el 4,2% la immigració. El 38,9% dels enquestats creuen que cap partit pot donar millor resposta al problema que consideren més important, mentre que el 19,8% creu que ho pot fer CiU. El 7,7% considera que és el PSC, el 4,8% el PPC, el 2,9% ERC, l'1,7% ICV-EUiA i el 0,6% C's.

El CEO ha presentat aquest divendres l'últim baròmetre de la legislatura i a poques setmanes de les eleccions catalanes. El treball de camp es va fer entre l'11 i el 22 d'octubre i es van fer 2.000 enquestes telefòniques.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
7 de novembre de 2010, 19.25 h

#19 Això que diu d'en Felip Puig és molt fort, sap ???. No ho sabia.... però venint del partit que ve, ja no me'n hauria ni d'extranyar. En quant a això d'en Rajoi versus Mas, tampoc és d'extranyar. Són vells amics políticament parlant, puix han estat marit i muller durant alguns anys. VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
7 de novembre de 2010, 19.21 h

#2 El més lamentable de tot serà que els vots a SI o Reagrupament, seran vots perduts. Després, tots aquests que els han votat perquè els respectius líders d'aquests dos partits diuen bla, bla, bla i bla, Independència ja, i vegin que o no obtenen escons o en tot cas una misèria d'escons, diran: Ah!!! És que si jo m'hi hagués pensat ...... res, el vot útil és ERC, tal com diu Vostè. VISCA ERC. VISCA CATALUNYA LLIURE I LLIURE D'UNIONISTES I PARTITS OPORTUNISTES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
6 de novembre de 2010, 21.14 h

Felip Puig es nega a retirar el major monument franquista de Catalunya.
El principal dirigent de Convergència Democràtica de Catalunya, Felip Puig, ha donat avui mateix suport a l'alcalde de CiU de Tortosa, Ferran Bel, que es nega a retirar un símbol falangista
http://www.independentista.eu/2010/11/felip-puig-es-nega-retirar-el-major.html

Artur Mas ja compta amb un important suport per ser president.
El líder del PP, Mariano Rajoy, ha assegurat en una entrevista publicada aquest diumenge a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
pep fletxa el vendrell
6 de novembre de 2010, 15.44 h

Votaré ERC per que son fidels al pais desde 1931. Els votaré en honor dels afusellats , empresonats i exilats pel franquisme, assesinats pels alemanys a França i a Matahusen, per no baixar-se els pantalonsns davant la Monarquía, la Costitució, l'Estatut i els poders factics espanyols. Per les politiques socials i laborals a favor de les classes mitjanes i els treballadors assalariats i autonoms. Perqué tenen les mans netes i fora del calaix. Perqué no fan el joc a l'Esglesia Oficial i E... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Pep fletxa Alt Empordà
6 de novembre de 2010, 13.16 h

ERC és Independentista ,Republicana i a mes ha demostrat que sap fer polítiques socials i Nacionals de país a favor de la llengua i la cultura Catalana.. SC i RCat son suposadament independentistes perquè de moment no han hagut de demostrar res i no se quines politiques farán..aquesta és la questió..el vot a SC i RCat és apostar per la incertesa del que poden i volen arribar a fer...també pot passar que després fagin com el Colom alies el sis ales!!! o votar politiques de dretes com l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Carme fletxa Barcelona
6 de novembre de 2010, 10.35 h

Només ERC ens pot portar a l' independència, potser no al gener, però si amb el temps...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
borinot fletxa Barcelona
6 de novembre de 2010, 10.32 h

Una petita apreciació amb el titular.
CiU no fregaria la majoria absoluta.
Fa tres mesos les enquestes no donaven tants diputats a CiU.
Fa 1 o 2 mesos, sí que deien que quasi majoria absoluta.
Ara, en aquesta enquesta del CEO ens diu que CiU tindrà 1% menys que fa 3 mesos. Això vol dir que s'allunya de la majoria absoluta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
6 de novembre de 2010, 09.52 h

Estàs que Solidaritat no entra al Parlament XD, el CEO sempre falla!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Mengano fletxa Barcelona
6 de novembre de 2010, 08.18 h

Calen polítics amb una visió d' Estat ampla, per als de CiU la identitat catalan s' acaba a les costes del Garraf, el concepte de "Països Catalans" és inexistent, estan anihilant la nostra llengua al pais valencià i no els sents ni piular, no tene res a dir perquè tenen una visió molt limitadeta i provincial del que es LA IDENTITAT I LA GLORIA CATALANA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Mengano fletxa Barcelona
6 de novembre de 2010, 08.14 h

CiU: POR, POR, POR, POR, POR, POR I més i més POR. Vota Laporta. El Mas es un covard i està aterrit de fer front als amos castellans de madrid, CiU és un partidet de covards que s' amaguen darrere la quimera del SENY CATALÀ, més ven dir seria el CANGEL.LO CATALÀ ESTRUCTURAL, calen polítics sense por que els cantin les quaranta als neo nazis feixistes del pp i que els ho diguin a la cara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.