directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Cospedal acusa el tripartit i CiU d'expulsar el castellà de les aules i als patis de les escoles

Sánchez-Camacho ha promès 'llibertat lingüística' i augment dels concerts educatius

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El PP ha acusat el govern català i CiU de crear un sistema educatiu que limita els alumnes a aprendre una sola llengua, el català, deixant-los en inferioritat d'oportunitats amb els nens que tenen accés a l'ensenyament privat. Ho han dit la secretària del PP, María Dolores de Cospedal, i la candidata a les eleccions catalanes, Alícia Sánchez-Camacho, a la clausura del fòrum sobre educació de la formació popular a Barcelona. De Cospedal també ha acusat Montilla de portar els fills a una escola privada on poden aprendre alemany, mentre els nens que només poden accedir a l'ensenyament públic queden en inferioritat d'oportunitats, ja que, segons el PP, només aprendran català.
alícia sánchez camacho, maría dolores de cospedal, pp
Comparteix
   


Etiquetes
Segons ha informat el 3cat24.cat el fòrum sobre educació que ha organitzat el Partit Popular a Barcelona s'ha clausurat amb dures crítiques al model educatiu del tripartit a Catalunya. La secretària general popular, María Dolores de Cospedal, ha acusat el govern català i CiU de crear un sistema educatiu que 'aboca els nens a no poder aprendre cap altre llengua que no sigui el català', i 'd'explusar el castellà de les aules'.

De la seva banda, Alícia Sánchez-Camacho, número dos del PP català i candidata a les eleccions de la Generalitat, ha promès la llibertat lingüística, l'augment dels concerts educatius i la gratuïtat dels llibres de text. Camacho ha dit que s'ha de prendre el model lingüístic que ha adoptat el PP a Galícia i que el seu és l'únic partit que pot aturar CiU en el que ha qualificat "d'afany per convertir les escoles en centres d'adoctrinament".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
7 de novembre de 2010, 19.11 h

#3 Aquests feixistes del PP, són fastigosos i fan venir basca quans els llegeixes o els escoltes. Només han nascut per explicar mentides. El cas que explica de la seva escola, malauradament és molt, massa comú, a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
6 de novembre de 2010, 19.16 h

Als països NORMALS la llengua pròpia del país és la preferent i la d'ús normal. Algú sap algun país on la llengua pròpia no hi sigui preferent, llevat dels països ocupats?

Llengua pròpia, per als qui no se n'assabenten, és la llengua que els habitants d'un país han utilitzat des de segles i de la qual s'han anat formant diversos dialectes i variants locals en tot el territori. És a dir que en el nostre cas podem distingir si un catalanoparlant és de Xàtiva, Olot, Mö, Tortosa, E... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Josep Maria fletxa Manresa
6 de novembre de 2010, 12.55 h

Ja n'hi ha prou d'emprenyar la mona.Es nota que encara tenen viu mentalment el genocida que volia que tothom parles castellà. A tota la terra hi ha moltes parles diferents.El dia que aprengueu que és la democràcia, respectareu als altres.Si tant estimeu als espanyols, i dieu que els catalans, també ho som,perquè esteu sempre volent obligar a tots a parlar la vostra llengua, i sou mentiders i covards per dir totes les mentides que dieu. A veure si voleu comparar la situació actual amb els ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Maria fletxa Terres de l'Ebre
6 de novembre de 2010, 10.32 h

Senyora faci una volteta per la meua escola i es quedarà parada es veritat el castellà no es parla és parla en àrab, en anglès, en xinès i en mímica. això sí ens entenem tots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Almogaver.cat fletxa Despertaferro
6 de novembre de 2010, 09.44 h


Diu el Classic: De cel, canvien els homes que creuen la mar. peró no de Caracter. Com a aquesta colla de tardo-colonialistes ens ho confirma.
Es precís la Independència i amb urgència des-de una Catalunya LLiure, ens evitarem un partit com el PP on tota la seva cúpula (sense cap excepció) esta formada per fill i/o nebots de criminals colpistes Falangistes i de les JONS.
On empraren presoners de guerra per ma d'obra esclava per enriquir-se (Ferrovial es l'exemple mes Vergonyós)
Un pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Mengano fletxa Barcelona
6 de novembre de 2010, 07.43 h

S' ha de pendre el model lingüïstic adoptat a la ciutat de València: errdicar la nostra llengua, EL CRISTIÀ, fent sentir avergonyits als valencians de parlar en CRISTIÀ i fomentant la immigració massiva de la resta de l`estat castellà per a extingir la cultura catalana. S' ha d' agafar i fer que parlar en català sigui una moda, s' ha de fer que la gent que parlem en català siguessim vist com a raros i com uns indis extranys a casa nostra, fomentant un ús massiu de la llengua dels cast... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.