directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 22:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jordi Fàbrega encapçala una crida d'històrics de l'independentisme a votar ERC

El líder d'EPM firma un manifest que secunden militants de l'entorn de la CUP i l'Esquerra Independentista

Comentaris 66  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 20 vots )
carregant Carregant

L'històric independentista, líder d'Entesa pel Progrés Municipal (EPM) -partit municipalista federat fins ara amb ICV- i alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, publica una carta oberta a El Periódico en què fa una crida a apostar electoralment per Esquerra el proper 28 de novembre 'com a única força parlamentària independentista i d'esquerres' per tal que plategi un procés d'insubmissió a Espanya amb l'exercici del dret a l'autodeterminació com a bandera. Fàbrega demana a ERC que segueixi apostant pel dret de decidir 'gestionant el dia a dia, abanderant les polítiques socials des de l'esquerra no dogmàtica i sobretot cercant la unitat d'acció postelectoral amb les formacions polítiques parlamentàries i extraparlamentàries en el marc d'una majoria social que aprofundeixi en el  camí cap a la independència'.
jordi fàbrega, diada, fossar, moreres, crema, decret de nova planta
Comparteix
   


Etiquetes
Fàbrega, portaveu del moviment de regidors i electes dels Països Catalans per l'autodeterminació Decidim.cat, diagnostica en el seu escrit els problemes de Catalunya després de la sentència del Constitucional i la fi del procés autonomista. Destaca el que al seu parer ha estat un paper d'ambició nacional d'ERC durant el seu pas pel govern que ha ajudat a extendre la consciència independentista i aposta perquè sigui el partit de Puigcercós qui ocupi el paper central d'un independentisme 'integrador'.

Esquerra suma a aquest fet l'increment d'intenció de vot directe del 6% al 7,4 per cent que pronosticava divendres el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). Pels republicans, això suposa l'inici de la seva remuntada electoral a 20 dies escassos dels comicis del 28-N. 

A banda de Jordi Fàbrega signen el manifest Gerard Fernández, membre fundador del Casal Independentista de Sants i exportaveu de la PDD; Ramon Moragues, regidor de la candidatura UM9 (vinculada a la CUP) a Sant Pere de Ribes; Ermen Llobet, destacat activista ecologista i membre històric de l'MDT; Ton Ribas, membre històric de l'esquerra independentista empresonat a mitjans de la dècada dels 80, i Sergi Perelló, membre de la direcció de la Intersindical-CSC.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#67
Ex-convergent fletxa L'Escala
9 de novembre de 2010, 03.04 h

En Laporta només vol la plaça de diputat perquè li tirin endevant el "pelotazo" urbanístic a l'últim terreny ecoagrícola de l'Hospitalet, de la maneta de la banca, de la màfia del totxo i dels capitosts de convergència. Us pensàveu que la gent de peles té altre interès que no sigui la butxaca? Baixeu del núvol abans de penedir-vos-en.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#66
8 de novembre de 2010, 21.37 h

A veure si aprenem tots plegats a debatre sense insultar. Que cadasqú exposi la seva opinió sense faltar. Sinó fem el ridícul!Menys crispació i més debat, que semblem criatures!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
7 de novembre de 2010, 18.26 h

#41 Si senyora. Molt encertat el seu comentari, i en quant a CiU, aquests han votat més vegades a favor d'en Sapatero (és veritat), que a favor de les lleis que afecten a Catalunya. Ja ni fins i tot per la llei dels toros, sobre la qual no es va ni voler mullar. CiU, és el llast de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#64
7 de novembre de 2010, 18.19 h

#35 Molt bé el comentari. Clar i català, però malauradament es parlar en va, és parlar al desert. Ja ho deia la meva àvia: "D'allà on no n'hi ha, no en pot rajar", en aquest cas referint-se al seny i l'enteniment.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
7 de novembre de 2010, 18.08 h

#11 Torno a contestar-lo: Si és veritat que diu això del seu germà, llavors cregui que Vostè i ell fan pena de veritat. No solament pena, sinó llàstima, despropòsit i fins i tot alta deshonestetat amb el partit que l'ha fet regidor. Perquè si és així com pensa, hauria de dimitir i entregar l'acte de regidor ara mateix. Una mostra més de què amb la política molts s'hi volen guanyar un sobresou i prou. Vergonyós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
7 de novembre de 2010, 18.01 h

#11 I què es pensa què farà el seu Sr. Laporta ???. O és que es pensa Vostè que obtindrà tants de vots com per a erigir-se en Sr. President de la Generalitat, amb majoria absoluta ???. Les enquestes dies enrere (no tinc les actuals) li donaven pocs vots. Si continués així, i fins i tot suposant que les enquestes millorin, s'haurà d'agafar a un ferro roent, i aquest podria ser PP o CiU. Dels de dretes, hom no pot fiar-se'n. Si mai el seu Sr. Laporta fes un pacte d'aquesta mena, que dir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
7 de novembre de 2010, 17.46 h

#1 La "gent" que diu Vostè, es deu referir a Vostè mateix, oi ???. Llavors hauria d'escriure: Jo ja no em crec res d'ERC, i quedaria més bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
7 de novembre de 2010, 02.59 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59
7 de novembre de 2010, 02.49 h

Llavors digueu-lo clar: La nostra prioritat es continuar com fins ara i des de fa dos legislatures: fer "polítiques d'esquerres" amb més tripartits. Lo de ser un Estat lliure es secundari, queda per quan sigueu majoria (cap el 2314?) i si de mentres ens continuen expoliant 3.000 euros a cada català per any, es igual, oi?
Es increible que ataqueu i menyspreeu als que prioritzem el ser Estat abans que res. O es que ser Estat significa que haurem de ser per força lliberals? això ho haurà de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
Isaac fletxa El Masnou
7 de novembre de 2010, 01.18 h

#57 Quan fallen els arguments, comença l'insult no? Prou propaganda per a la dreta, tio.

Llegeix sobre la fallida tècnica de Letònia, neoliberal des de la independència: sense estat del benestar, amb escassos impostos, corrupció, tot a mans del privat i un estat petit. Tan petit que quan sonen les alarmes de crisi mundial, l'economia especulativa (en contraposició a la productiva, que havien abandonat a la seva sort) es frena en sec. Tan petit que no té eines per fer política econòmic... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.