directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jordi Fàbrega encapçala una crida d'històrics de l'independentisme a votar ERC

El líder d'EPM firma un manifest que secunden militants de l'entorn de la CUP i l'Esquerra Independentista

Comentaris 66  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 20 vots )
carregant Carregant

L'històric independentista, líder d'Entesa pel Progrés Municipal (EPM) -partit municipalista federat fins ara amb ICV- i alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, publica una carta oberta a El Periódico en què fa una crida a apostar electoralment per Esquerra el proper 28 de novembre 'com a única força parlamentària independentista i d'esquerres' per tal que plategi un procés d'insubmissió a Espanya amb l'exercici del dret a l'autodeterminació com a bandera. Fàbrega demana a ERC que segueixi apostant pel dret de decidir 'gestionant el dia a dia, abanderant les polítiques socials des de l'esquerra no dogmàtica i sobretot cercant la unitat d'acció postelectoral amb les formacions polítiques parlamentàries i extraparlamentàries en el marc d'una majoria social que aprofundeixi en el  camí cap a la independència'.
jordi fàbrega, diada, fossar, moreres, crema, decret de nova planta
Comparteix
   


Etiquetes
Fàbrega, portaveu del moviment de regidors i electes dels Països Catalans per l'autodeterminació Decidim.cat, diagnostica en el seu escrit els problemes de Catalunya després de la sentència del Constitucional i la fi del procés autonomista. Destaca el que al seu parer ha estat un paper d'ambició nacional d'ERC durant el seu pas pel govern que ha ajudat a extendre la consciència independentista i aposta perquè sigui el partit de Puigcercós qui ocupi el paper central d'un independentisme 'integrador'.

Esquerra suma a aquest fet l'increment d'intenció de vot directe del 6% al 7,4 per cent que pronosticava divendres el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). Pels republicans, això suposa l'inici de la seva remuntada electoral a 20 dies escassos dels comicis del 28-N. 

A banda de Jordi Fàbrega signen el manifest Gerard Fernández, membre fundador del Casal Independentista de Sants i exportaveu de la PDD; Ramon Moragues, regidor de la candidatura UM9 (vinculada a la CUP) a Sant Pere de Ribes; Ermen Llobet, destacat activista ecologista i membre històric de l'MDT; Ton Ribas, membre històric de l'esquerra independentista empresonat a mitjans de la dècada dels 80, i Sergi Perelló, membre de la direcció de la Intersindical-CSC.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#67
Ex-convergent fletxa L'Escala
9 de novembre de 2010, 03.04 h

En Laporta només vol la plaça de diputat perquè li tirin endevant el "pelotazo" urbanístic a l'últim terreny ecoagrícola de l'Hospitalet, de la maneta de la banca, de la màfia del totxo i dels capitosts de convergència. Us pensàveu que la gent de peles té altre interès que no sigui la butxaca? Baixeu del núvol abans de penedir-vos-en.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#66
8 de novembre de 2010, 21.37 h

A veure si aprenem tots plegats a debatre sense insultar. Que cadasqú exposi la seva opinió sense faltar. Sinó fem el ridícul!Menys crispació i més debat, que semblem criatures!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
7 de novembre de 2010, 18.26 h

#41 Si senyora. Molt encertat el seu comentari, i en quant a CiU, aquests han votat més vegades a favor d'en Sapatero (és veritat), que a favor de les lleis que afecten a Catalunya. Ja ni fins i tot per la llei dels toros, sobre la qual no es va ni voler mullar. CiU, és el llast de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#64
7 de novembre de 2010, 18.19 h

#35 Molt bé el comentari. Clar i català, però malauradament es parlar en va, és parlar al desert. Ja ho deia la meva àvia: "D'allà on no n'hi ha, no en pot rajar", en aquest cas referint-se al seny i l'enteniment.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
7 de novembre de 2010, 18.08 h

#11 Torno a contestar-lo: Si és veritat que diu això del seu germà, llavors cregui que Vostè i ell fan pena de veritat. No solament pena, sinó llàstima, despropòsit i fins i tot alta deshonestetat amb el partit que l'ha fet regidor. Perquè si és així com pensa, hauria de dimitir i entregar l'acte de regidor ara mateix. Una mostra més de què amb la política molts s'hi volen guanyar un sobresou i prou. Vergonyós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
7 de novembre de 2010, 18.01 h

#11 I què es pensa què farà el seu Sr. Laporta ???. O és que es pensa Vostè que obtindrà tants de vots com per a erigir-se en Sr. President de la Generalitat, amb majoria absoluta ???. Les enquestes dies enrere (no tinc les actuals) li donaven pocs vots. Si continués així, i fins i tot suposant que les enquestes millorin, s'haurà d'agafar a un ferro roent, i aquest podria ser PP o CiU. Dels de dretes, hom no pot fiar-se'n. Si mai el seu Sr. Laporta fes un pacte d'aquesta mena, que dir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
7 de novembre de 2010, 17.46 h

#1 La "gent" que diu Vostè, es deu referir a Vostè mateix, oi ???. Llavors hauria d'escriure: Jo ja no em crec res d'ERC, i quedaria més bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
7 de novembre de 2010, 02.59 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59
7 de novembre de 2010, 02.49 h

Llavors digueu-lo clar: La nostra prioritat es continuar com fins ara i des de fa dos legislatures: fer "polítiques d'esquerres" amb més tripartits. Lo de ser un Estat lliure es secundari, queda per quan sigueu majoria (cap el 2314?) i si de mentres ens continuen expoliant 3.000 euros a cada català per any, es igual, oi?
Es increible que ataqueu i menyspreeu als que prioritzem el ser Estat abans que res. O es que ser Estat significa que haurem de ser per força lliberals? això ho haurà de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
Isaac fletxa El Masnou
7 de novembre de 2010, 01.18 h

#57 Quan fallen els arguments, comença l'insult no? Prou propaganda per a la dreta, tio.

Llegeix sobre la fallida tècnica de Letònia, neoliberal des de la independència: sense estat del benestar, amb escassos impostos, corrupció, tot a mans del privat i un estat petit. Tan petit que quan sonen les alarmes de crisi mundial, l'economia especulativa (en contraposició a la productiva, que havien abandonat a la seva sort) es frena en sec. Tan petit que no té eines per fer política econòmic... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.