directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Les 21 universitats de la Xarxa Vives participaran de nou a la Universitat Catalana d'Estiu

Gràcies a un acord històric propiciat pel Departament d'Innovació, Universitats i Empresa

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), la Xarxa Vives d’Universitats i la Fundació Universitat Catalana d’Estiu (FUCE) han assolit un important acord que obre una nova etapa de col·laboració i entesa entre el govern i les tres institucions. Amb aquest nou escenari de col·laboració els cursos que organitzin les tres institucions formaran part d’una mateixa oferta de formació i podran ser també reconeguts acadèmicament per les universitats. Les 21 universitats que integren la Xarxa Vives, que pertanyen al Principat de Catalunya, Illes Balears, País Valencià, Andorra, Catalunya Nord i Sardenya podran organitzar a partir d’ara cursos monogràfics a la Universitat Catalana d’Estiu que s’inclouran en el programa de la UCE.
josep huguet, universitats, xarxa vives
Comparteix
   


Etiquetes
Paral·lelament, els cursos que organitzin directament la UCE i l’Institut d’Estudis Catalans a Prada (Conflent) també podran ser reconeguts per les universitats amb crèdits per a la carrera i s’inclouran en el conjunt dels cursos d’estiu que publica cada any la Xarxa Vives d’Universitats.

L’acord, que ha estat impulsat pel conseller Josep Huguet a través d’una comissió de treball formada pel govern i les tres institucions acadèmiques, recupera l’esperit d’entesa i refà ponts entre el conjunt de les universitats i la UCE, que durant molt temps no havien tingut relacions institucionals per un conflicte que va esclatar ara farà uns 10 anys. La col·laboració, que també permetrà el retorn de les universitats al Patronat de la UCE, suposa de nou el reconeixement mutu de totes les entitats i un pas definitiu en el reconeixement acadèmic.

A partir de la nova edició de la UCE que se celebrarà el més d’agost vinent les universitats de la Xarxa Vives i l’IEC disposaran d’un espai permanent a les instal·lacions de Prada i al Centre Transfronterer d’Estudis Pau Casals, a més de poder escollir un tema comú a tractar durant el curs (per exemple crisi i globalització, el futur del benestar, etc). L’acord ha estat subscrit aquesta setmana pel conseller Josep Huguet, el president de la Fundació Catalana d’Estiu i de l’Institut d’Estudis Catalans, Salvador Giner; el president de la Xarxa Vives d’Universitats, Joan Viñas; i el president de l’Equip Rector de la UCE, Jordi Sales. Un dels objectius del govern i les tres institucions és realitzar activitats conjuntes, com ara l’organització de cursos monogràfics sobre temes d’actualitat dels Països Catalans.

Esquerra ha donat suport des de sempre a la UCE, contràriament al que han fet altres formacions polítiques. Cada mes d’agost un gran nombre de dirigents participa en les activitats organitzades per la Fundació Irla. És per això que Esquerra es felicita per haver assolit aquest acord, que haurà de suposar un impuls per a la modernització i posada al dia de la UCE, per tal que esdevingui, amb el temps, la universitat d’estiu de referència dels Països Catalans, reconeguda més enllà de les nostres fronteres.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.