directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Benet XVI ja és a Catalunya

Les primeres paraules del pontífex a la cerimònia de consagració de la Sagrada Família seran en català

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El papa Benet XVI ja és a Catalunya. El president de la Generalitat, José Montilla; el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira; el delegat del govern espanyol, Joan Rangel; l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu i l'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor l'han rebut a l'aeroport. Acte seguit, Benet XVI ha marxat en cotxe en direcció a l'arquebisbat de Barcelona, des d'on ha saludat la multitud que l'esperava a l'avinguda de la Catedral. Benet XVI descansarà a la residència habitual de Sistach i aquest diumenge a les nou del matí començarà la seva visita oficial a la capital catalana per presidir la cerimònia de dedicació de la Sagrada Família on el català hi tindrà un paper destacat. L'arribada del papa a Barcelona ve marcada per les declaracions polèmiques del pontífex equiparant anticlericalisme, laïcisme i secularització i comparant la situació actual amb la dels anys trenta. A la ciutat, diferents col·lectius insten a aprofitar l'avinentesa per mostrar al món la realitat nacional catalana i d'altres preparen accions de protesta per demostrar el seu rebuig a la visita papal.
josé montilla, papa, benet XVI, Ratzinger
Comparteix
   


Etiquetes
Segons informa el 3cat24.cat, milers de persones treballen perquè la visita del papa a Barcelona sigui un èxit, una estada que tindrà el punt culminant en la dedicació de la Sagrada Família. Als carrers, cada cop més policia, i als voltants del temple s'ha treballat intensament fins a última hora d'aquest dissabte perquè tot estigui perfecte, tant l'interior, tancat al públic i on s'ha fet un assaig general per no deixar cap detall a l'aire, com l'exterior, on milers de fidels seguiran en directe l'acte de dedicació de la basílica, a través d'una trentena de pantalles gegants, així com el res de l'àngelus, que el papa oficiarà des de la façana del Naixement.

Després d'esmorzar a l'arquebisbat, a les 9 del matí, segons el programa previst, el papa es traslladarà en papamòbil fins al temple. Seran tres quilòmetres i mig d'un recorregut que passarà per la via Laietana fins a Pau Claris i girarà pel carrer de la Diputació fins a Marina. Allà enfilarà l'últim tram fins a la Sagrada Família, que envoltarà els carrers de Provença i Sardenya fins a Mallorca. Tot un complex de seguretat amb alteracions en el trànsit -ja fa dies-, i ara també en el transport públic.

Les primeres paraules de Benet XVI a Barcelona seran en català
L'emprarà notablement en tots els discursos que pronunciarà a Catalunya mentre que a Galícia, tan sols ha llegit uns mots en gallec per cortesia. La visita del Papa Benet XVI a Barcelona per consagrar la Sagrada Família corria el risc de ser un acte que amagués la realitat nacional de Catalunya. Però quan el Vaticà va donar a conèixer el missal (pdf) que regirà la consagració del temple, on es va poder constatar que Benet XVI començarà la seva primera intervenció oficial i pública a Barcelona en català. A la Sagrada Família, on és previst que hi pronunciï el seu primer discurs, s’adreçarà inicialment als presents en la llengua pròpia del país per passar després al castellà, al llatí i tornar finalment al català.

Des de Baix desplega pancartes a Montserrat contra la visita del Papa
La candidatura 'anticapitalista' a les properes eleccions al Parlament Des de Baix ha desplegat aquest dissabte pancartes al Monestir de Montserrat amb el lema 'Visita Papal? No gràcies' com a senyal de protesta per la visita del Papa. Des de Baix considera que la visita del pontífex 'només serveix per propagar la ideologia i els valors reaccionaris de la jerarquia eclesiàstica'. La candidatura critica que l'Ajuntament de Barcelona, 'que havia transformat la ciutat en la millor botiga del món, n'ha fet la sagristia més gran del planeta'. Així mateix, considera que la despesa de les administracions públiques 'és un greuge intolerable quan s'estan aplicant severes mesures d'austeritat'.

Una cinquantena de persones es concentren contra la visita del papa a Barcelona
Una cinquantena de persones del sindicat anarquista CGT s'han concentrat aquest dissabte a la Via Laietana de Barcelona contra la visita del papa. Els manifestants volien acostar-se fins la plaça de la Catedral, cosa que els Mossos d'Esquadra els hi han impedit enmig de crits i alguna empenta. La concentració ha començat sobre les 15 hores i no ha estat fins gairebé dues hores més tard que la policia ha permès que la manifestació baixés des de la cantonada de Via Laietana amb el carrer Princesa fins la seu de CGT, a pocs metres de distància. Els sindicalistes han criticat la despesa que suposa la visita i han cridats lemes contra l'Església, així com contra l'actuació de la policia catalana.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
xavier fletxa barcelona ESPAÑA
7 de novembre de 2010, 10.41 h

QUE GRACIA ME HACE VER AL PRESIDENTE DEL PARLAMENTO RECIBIENDO MISA EN 1 FILA JAJAJAJAJA ESTOS DE ERC TIENEN MENOS CREDIBILIDAD QUE EL LAPORTA QUE YA ES DECIR QUE PASO DE IR DEL LADO DE SU SUEGRO Y CUÑADO, A INDEPE


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.