directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El Papa consagra la Sagrada Família amb una cerimònica que comença i acaba en català

El cardenal Sistach li dóna la benvinguda i diu que el temple mostra les arrels cristianes de Catalunya

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

'En el nom del Pare i del Fill i de l'Esperit Sant'/ 'Que la gràcia i la pau siguin amb tots vosaltres en la santa Església de Déu', ha dit Benet XVI en català a l'interior de la Sagrada Família. Han estat les primeres paraules del pontífex en la cerimònia que ha de convertir el temple expiatori de Gaudí en basílica. Les ha dit just després d'entregar la clau de porta de l'església. Abans, el cardenal Lluís Martínez Sistach ha donat la benvinguda al sant pare i li ha dit que el temple mostra 'les arrels cristianes de Catalunya des de fa més de mil anys' i que és una 'expressió de l'ànima religiosa del poble català'. Sistach ha combinat el català i el castellà en el seu discurs.
papa, benet xvi, sagrada família

Benet XVI, papamòbil, papa, sant pare,
Comparteix
   


Etiquetes
El Papa ha entrat amb tota la seva comitiva a l'interior del temple expiatori en un acte ple d'emotivitat i solemnitat, mentre sonava l'antífona 'Al·leluia, lloeu el Senyor al·leluia'. Mentrestant, la Sagrada Família, plena de gom a gom, ha rebut el summe pontífex amb una forta ovació. Amb el bàcul a la mà esquerra i la mitra el cap, el Papa ha anat avançant, mentre sonava l'antífona 'Serviu el Senyor amb alegria'.

En la seva salutació al papa Benet XVI, Sistach ha elogiat la figura de l'arquitecte Antoni Gaudí, 'cristià exemplar', per fer que la Sagrada Família, una obra 'meravellosa', sigui 'el cel a la terra, la nova Jerusalem'. Sistach també ha defensat 'la dignitat de la persona, de la vida humana des del seu inici fins a la mort, del matrimoni i de la família'.

Sistach ha agraït la presència del Papa per dedicar el temple a Déu i declarar-lo basílica, i ha recordat que, davant les dificultats de construcció, Gaudí sempre deia que 'Sant Josep acabarà el temple'. Per això, ha considerat 'providencial' que el temple hagi estat acabat per al culte litúrgic per un Papa batejat com a Josep, en referència a Joseph Ratzinger. També li ha agraït que hagi utilitzat el català en la professió de fe.

En el seu discurs, el cardenal ha repassat els moments més destacats de la història del temple, com la 'profunda comunió' dels seus promotors amb el papa Lleó XIII, la rebuda en audiència del papa Pius XII a la Junta Constructora en el 75 aniversari de l'inici de la construcció o la visita al temple del papa Joan Pau II justament fa 28 anys.

Després, l'arquitecte Bonet ha fet una breu explicació sobre la construcció de l'església. En acabar, el Papa ha donat la clau de la porta de la Sagrada Família al sacerdot responsable i ha saludat l'assemblea.

Segons el programa previst, els ministres - els membres de l'Església- portaran l'aigua al sant pare perquè la beneeixi. El Papa farà una oració i després procedirà a fer l'aspersió. És a dir: ruixarà amb l'aigua beneïda el poble i l'altar. Mentrestant, altres membres de l'Església ruixaran els murs de la Sagrada Família. Durant l'aspersió, es cantarà 'Victòria és la nostra fe'. En acabar l'aspersió els assistents faran una oració, després es procedirà al Cant de la Glòria i a una nova oració.

Seguidament, s'iniciarà la litúrgia de la paraula, que començarà quan dos lectors s'acostin a Benet XVI i li portin el Leccionari. El Papa l'agafarà i mostrant-lo als presents farà una oració en llengua catalana: 'Que sempre ressoni en aquesta nau la paraula de Déu, perquè us vagi revelant el misteri de crist i dugui a terme en l'Església la vostra salvació'.

Acte seguit, es procedirà a la lectura del llibre de Nehemies. Després es farà un salm responsorial i la segona lectura, que serà de la primera carta de sant Pau als cristians de Corint.

Llavors, es farà una processió d'evangeli amb el cant d'Al·leluia de Mozart, mentre un diaca demanarà la benedicció del Papa. El pontífex beneirà amb l'Evangeli.

Llarga llista de personalitats en la cerimònia
En la cerimònia, hi són presents el cardenal arquebisbe de Madrid i president de la Conferència Episcopal, Antonio Maria Rouco Varela; el ministre de la Presidència, Ramón Jauregui, en representació del govern espanyol; l'arquebisbe emèrit de Barcelona, el cardenal Ricard Maria Carles; el nunci apostòlic de l'etat espanyol i Andorra, Renzo Fratini; l'arquitecte en cap de la Sagrada Família, Jordi Bonet; l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; el president delegat de la Fundació de la Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família, Joan Rigol; i l'arquebisbe 'ad personam' d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives

També hi són presents el secretari d'Estat del Vaticà, el cardenal Tarcisio Bertone; el secretari personal del Papa, Georg Gänswein; el responsable de l'organització dels viatges de Benet XVI, Alberto Gasbarri, el portaveu del Vaticà, Federico Lombardi, i el mestre de cerimònies de Benet XVI, Guido Marini.

A més, hi ha 1.100 concelebrants, 450 religiosos, 180 persones dels bisbats catalans, 2.100 fidels de diverses parròquies i 800 cantaires de l'Escolonia de Montserrat, l'Escolania de Montserrat, l'Orfeó Català, la Coral Sant Jordi i la Federació de Corals de Catalunya.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
8 de novembre de 2010, 09.50 h

I, per postre, no portava el cinturó de seguretat cordat. El multarán?. POtser la Shakira ha fet més que el papa en la projecció internacional de Barcelona i la van multar per no portar casc...
(Comentaris de la radio 4)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi fletxa Bcn
7 de novembre de 2010, 21.57 h

posició del papa en relació Catalunya: reconeix com a nació només Espanya; Catalunya és una regió o subdivisió administrativa. En un moment determinat saluda les autoritats "nacionals, autonòmiques i locals".


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Naxo fletxa Santa Koloma
7 de novembre de 2010, 21.44 h

#2 Pep tienes razon el defensor del nazi me kontesto en español haze cosa de un mes el muy kafre .
Bertran eres un kapullo si votas a esos ke solo kieren una kataluña para katalanes y dandonos por kulo a los ke emos nacido fuera de kataluña


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5

Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Miqueló fletxa Siscases
7 de novembre de 2010, 14.32 h

#1 Ves a escola, xatet. Te n'ensenyaran, de llengua i de modos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
7 de novembre de 2010, 13.26 h

#2 D'on surts tu? Deus ser un altra troll i hooligan d'Esquerra(rc). Jo sóc ateu i me ne'n foto igual del Papa que del Tripartit, i abans de votar a CiU em quedaria a casa, per sort puc votar Solidaritat i sumar independentisme real i no botifler majèstics o tripartits


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 de novembre de 2010, 12.53 h

Bertran però si tu ets dels que parles en castellà quan et parlen en castellà, en nacho de santa coloma ja et va fer parlar en Catellà, ara que el colmo és dir alguna cosa de bo d'un ex nazi i d¡algú que no condemna els abusos a infants, per molt que parli català.
Digne de una persona com tu, que només fa comentaris destructius i amb ressentiment, et recordaré que en Montilla a signat més lleis en favor del català que no pas en Mas sent Conseller primer.
Petons als mugrons i una ll... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 de novembre de 2010, 12.15 h

I com sempre, un més que parla millor la nostra llengua que el President d'ERC José Montilla


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.