directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Ridao veu més ombres que llums en la visita papal

Es mostra crític amb la referència a l'anticlericalisme dels anys 30 · Carod: 'El Papa ha fet més pel català que qualsevol president espanyol'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, s'ha mostrat crític amb la visita del Papa a Barcelona, on ha vist 'més ombres que llums', sobretot després de la comparació feta per Benet XVI comparant el laïcisme amb l'anticlericalisme de la dècada dels 30. Ridao ha destacat que les posicions del Vaticà en relació al paper de les dones a l'Església, l'ús del preservatiu o els abusos a menors generen malestar a la societat, però també entre cristians de base. Josep-Lluís Carod Rovira també ha tingut paraules pel Papa, però en el cas del vicepresident del Govern han estat positives, ja que ha destacat que 'un papa alemany ha fet més pel català i la seva projecció internacional que qualsevol president espanyol'.

Comparteix
   


Etiquetes
Això s'agreuja, ha dit Ridao en una nova entrada al seu blog, pels costos econòmics de la visita en plena crisi i també pel posicionament de l'església espanyola amb gestos com el debat sobre l'avortament o el posicionament contra l'Estatut.

En aquest sentit, Ridao, ha cridat a rebel·lar-se davant la doble moral de les altes instàncies vaticanes i els màxims responsables de la conferència episcopal. Segons ha subratllat, aquesta rebel·lió la defensen tant els moviments laics com molts creients de base perquè, ha assenyalat Ridao, consideren que l'Església ha de canviar pel progrés social i cultural de la societat.

Carod: 'Ha fet veure que el català existeix'

Per la seva banda, el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha defensat que 'un papa alemany ha fet més pel català i la seva projecció internacional que qualsevol president espanyol en els cinc segles d'existència de l'Estat com a tal', i ha celebrat que gràcies al Papa i la seva dedicació de la Sagrada Família s'ha permès 'que en els cinc continents se sàpiga que hi ha una llengua pròpia que és la catalana'.

Tot i aquesta defensa del pontífex, Carod-Rovira ha reconegut que l'ús del català ha estat minoritari: 'Si s'hagués celebrat en països més petits com Dinamarca, Finlàndia o Eslovènia, les seves llengües haguessin tingut una presència més gran que el català avui', ha afirmat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
J.S.G fletxa Sant Boi
8 de novembre de 2010, 15.18 h

Amb una sola paraula d'aquest senyor, s'acabaria la pobresa al món, però, vet aquí! Com li costa de parlar.Que voleu que faci pels catalans.Al cap i a la fi no en té de poder només és un ninot que ha de fer el que li manen les seves cordes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
8 de novembre de 2010, 14.35 h

Us referiu a aquest Ridao?:

http://politica.e-noticies.cat/lentrevista-mes-etillica-de-joan-ridao-46595.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
8 de novembre de 2010, 11.44 h

Si el papa vol fer un gest cap a Catalunya que retorni les parròquies de la franja segregades arbitràriament del bisbat de Lleida a on van ser durant vuit-cents anys i que és el lloc que els correspon. Per ser que el seu regne no és d´aquest món l´església catòlica té interessos molt terrenals i polítics, tot sigui per mantenir el xiringuito vaticà. Aménnnnnnnnnnnnn.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.