directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'alcalde de Tortosa barra la retirada del monument franquista als caiguts en la Batalla de l'Ebre

El ple ha de votar avui una moció presentada per una plataforma ciutadana · El convergent Ferran Bel impedirà que prosperi

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha de votar la moció presentada per la comissió per la retirada del Casal Panxampla que demana la desaparició del monument franquista als caiguts en la Batalla de l'Ebre. Si no hi ha cap sorpresa de darrera hora, el resultat es preveu negatiu. Ni les reiterades demandes polítiques ni les més de 2.000 signatures demanant la retirada del monument franquista més gran de Catalunya; res sembla que hagi de fer canviar d'opinió Ferran Bel, l'alcalde de CiU de Tortosa, de manera que la federació nacionalista votarà contra la moció per eliminar el memorial franquista. A més els impulsors de la moció veuen difícil que desaparegui la construcció franquista a mig termini: 'Bel insisteix que la retirada del monument no és prioritària ara mateix, i que té la percepció que a Tortosa no hi ha demanda ciutadana'.
Segons recollia El Punt, Bel s'ha mostrat partidari de transformar el monument, però 'no ha dit com ni quan'. La comissió que promou la retirada també demana que al mateix ple s'aprovi el canvi de nom de l’institut i plaça Joaquin Bau, dirigent franquista, i el canvi de nom del barri 13 de gener, el dia d’entrada de les tropes franquistes a Tortosa.

Aquesta moció es debatrà al ple municipal d'avui i previsiblement comptarà amb el suport d'ERC i el PSC, que ja han impulsat mocions similars.

Les plaques commemoratives, retirades el 2008

Els moviments per acabar amb el gegantí monument franquista de Tortosa no són nous, i anteriorment ja havien existit mobilitzacions que només havien aconseguit retirar les plaques commemoratives del document, així com d'altres símbols menors.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
9 de novembre de 2010, 00.29 h

Patetic, anacronic, d'una ignorancia i kafkianisme dignes d'els seguidors d'un perturbat, torturador i assassi amb com el paquito. Va morir i ara sera a l'ifern pero va deixar els seus heureus fatxes per mantenir el seu mon de terror i barbarie cultural.
Tard o d'hora tornarem a ser lliures i recuperarem l'estat que ens pertany, esperem que tota aquesta plaga d'ignorants carents de valors ni cultura fotin el camp, callin o vagin a petar a la presso.
Visca Catalunya Lliure||*|||


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
8 de novembre de 2010, 12.59 h

Muy bien hecho felicito explicitamente a éste alcalde.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi-80 fletxa València
8 de novembre de 2010, 12.28 h

CiU no mossega la mà que els ha alimentat. CiU no atacarà a qui els ha posat en la situació de poder i privilegi a Catalunya. Abans amb Franco i ara amb el Borbó. Abans els avis i avui els nets. Quina colla fastigosa de falangistes i cacics reciclats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Tomppa fletxa Sabadell
8 de novembre de 2010, 11.15 h

CiU no té cap problema a ser contra els catalans quan toca només cal preguntar quants de ells prefereix a llegir els seus diaris en castellà ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
8 de novembre de 2010, 10.09 h

Aquests de CiU, no entenc perquè d'una punyetera vegada, no creen una formació política o nova federació que inclogui el PP, de la mateixa manera que ho van fer els sociates catalans, perdó volia dir de Catalunya (perquè de catalans no en tenen res) i els ecspanyols, i així ja no haurien d'anar dissimulant pel món.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
8 de novembre de 2010, 09.17 h

Un altre regalet de Ciu que al costat del vot favorable al transvasament en el seu dia i la candidatura d´Ascó per acollir el cementiri nuclear ja demostra quina mena de gent i de partit fastigós és Ciu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.