directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Pere Calbó: 'Necessitem un PPC fort perquè sinó és qüestió de temps que CiU iniciï la via sobiranista'

El secretari d'organització del PP català rebutja que parlin més d'immigració arran de la irrupció d'Anglada

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Passar de la quarta força a la tercera al Parlament és una perspectiva que el Partit Popular de Catalunya (PPC) acaricia amb la punta dels dits. La formació liderada per Alícia Sánchez Camacho es presenta als comicis del 28-N amb l'esperança que ERC baixi prou escons com per cedir-los la tercera plaça, que ja van ocupar durant les legislatures 1995-1999 i 1999-2003. La majoria d'enquestes, a més, auguren que el PPC fins i tot podria millorar els 12 diputats actuals. En aquest context, el secretari d'organització del PP català i número 4 a les llistes del 28-N, Pere Calbó, es mostra convençut a directe!cat que la seva formació sabrà condicionar el més que probable futur govern d'Artur Mas, tant en la vessant econòmica com nacional.
Pere Calbó, PP, PPC
Comparteix
   


Etiquetes
L'electorat de centre-dreta que vota CiU a les eleccions catalanes i PP a les espanyoles és un dels targets que el PPC mirarà de mobilitzar al seu favor durant els quinze dies de campanya. El PPC és conscient que Artur Mas ho té tot a favor per poder ser el proper president de la Generalitat. A partir d'aquí, mirarà de convèncer aquest votant dual amb l'argument que el vot a Sánchez Camacho propiciarà la caiguda del tripartit i un canvi en les polítiques de la Generalitat -com també ho faria si es decantés per CiU-, però que l'opció PP és alhora la garantia perquè Catalunya no iniciï un procés independentista. 'Necessitem un PP fort perquè sinó és només qüestió de temps que CiU iniciï la via sobiranista. Ja ha dit que no ho farà ara, perquè no el guanyaria, però ve a dir que l'iniciarà d'aquí quatre o vuit anys', exposa Calbó.

El PPC és conscient que bona part del seu electorat desitja tant la caiguda del tripartit com la de José Luís Rodríguez Zapatero, però admet que de la mateixa manera que a les espanyoles votar PP es pot presentar com a opció de vot útil, a les catalanes el mateix fenomen podria beneficiar Artur Mas. Però Calbó raona: 'Un PP fort a Catalunya és el primer pas per a fer fora Zapatero de la Moncloa. És evident que, ara per ara, el nostre votant veu prioritari fer fora el tripartit, però el canvi a la Generalitat no es pot fer a qualsevol preu. No s'hi val canviar Montilla per Mas i que aquest continuï imposant multes lingüístiques, per exemple. La Convergència d'Artur Mas no és la mateixa que la de Jordi Pujol, que ni va imposar multes lingüístiques ni va voler reformar l'Estatut durant els seus 23 anys de govern.'

Calbó veu factibles dos escenaris polítics a partir del 29 de novembre: una CiU forta amb majoria absoluta o molt a prop, i una CiU guanyadora però lluny de la majoria absoluta. En el primer escenari, està convençut que Mas mirarà d'arribar a acords amb ERC o amb Reagrupament o Solidaritat, si entren al nou Parlament. En el segon, veu més possible que l'acord acabi sent amb el PPC. És per això que demana a l'electorat que se sent còmode amb Espanya i que dubta entre CiU i PP que reflexioni quin ús farà Artur Mas del seu vot a partir del 29 de novembre.

PPC-Ciutadans
El PPC també és conscient que una altra part del seu electorat es debat entre votar Ciutadans (C's) o votar PP. En aquest supòsit, Calbó es remet als números: 'Aritmèticament, és més lògic pensar que podran fer més 15, 16, 17 diputats del PP que els tres o quatre que pugui sumar Ciutadans. A més, Albert Rivera hauria de donar explicacions als seus votants sobre per què el 66% dels diputats de Ciutadans escollits el 2007 ja no militen a la formació. Albert Rivera pot garantir que els militants que aconsegueixin l'acta de diputat continuaran defensant el mateix programa d'aquí uns anys?'.

Aquesta és la reflexió que devien fer els 15 exmilitants de Ciutadans que el 22 d'octubre van decidir afiliar-se al PP, entre els quals hi havia l'excandidata de C's a l'alcaldia de Barcelona, Esperanza García. Llavors, Sánchez Camacho ja va apel·lar al 'vot útil' dels constitucionalistes i antinacionalistes.

Concert econòmic
El líder espanyol del PP, Mariano Rajoy, va insinuar la setmana passada que el concert econòmic que proposa CiU per a Catalunya és una demanda factible en termes polítics, i que estarà disposat a parlar-ne a partir de les eleccions espanyoles del 2012. En aquest mateix sentit s'expressa Calbó: 'Des del PPC sempre hem defensat la millora del finançament català. Quan vam governar, ja vam millorar-lo. Qui hauria de donar explicacions és qui deia que era necessària la reforma de l'Estatut per millorar el finançament català i ara diu que no.'

Per fer front a la crisi, Calbó també exposa que el PPC proposa la reducció d'un 30% de les empreses públiques catalanes i la redefinició dels àmbits competencials i de gestió dels ajuntaments, els consells comarcals i la Generalitat.

Immigració
El secretari d'organització popular rebutja de ple que el PPC centri la seva campanya electoral en el debat immigratori, com es podria desprendre arran de les últimes accions que ha protagonitzat el candidat popular a l'alcaldia de Badalona, Xavier García Albiol. Segons Calbó, la campanya popular pivotarà, eminentment, sobre els eixos de l'economia i la creació d'ocupació, la seguretat i l'educació, per bé que reconeix que el debat immigratori ha ocupat molts titulars de la campanya popular, 'més dels que hauria desitjat', apunta.

També nega que el PPC hagi accentuat el seu discurs immigratori arran de la irrupció de Plataforma per Catalunya (PxC) en el panorama polític català: 'Ja parlàvem d'aquests temes a les eleccions espanyoles del 2008, en parlem ara i en parlarem a les municipals de l'any vinent. Som un partit coherent, cosa que d'altres no poden dir.' Així mateix, afirma: 'El que és realment perillós és no parlar de la immigració. Els qui fins fa quatre dies defensaven els papers per a tothom, ara ens diuen que callem. Això sí que és irresponsable. Volem saber què proposen, de la mateixa manera que nosaltres fem unes propostes que queden ben detallades al programa'.


Bernat Ferrer




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
ANTON fletxa san jose
10 de novembre de 2010, 15.51 h

SOLO NOS QUEDAN DOS OPCIONES O COLONIA ESPAÑOLA O ESTADO CATALAN......TU DECIDES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Quim fletxa PPCC.
10 de novembre de 2010, 12.58 h

Que ho sàpiga tot Catalunya, el Calbó és un botifler feixista espanyolero que ha imposat la bandarra espanyola a l´ajuntament d´Igualada pactat amb l´alcalde Aymamón del Psc-psoe i Incv. Bé quan Ciu hi governava l´estanquera també hi era i només es va treure quan ERC va ser al govern municipal. Només cal passar per davant de l´ajuntament d´Igualada per comprovar-ho. Quin fàstic de feixistes!. VISCA CATALUNYA LLIURE!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Artur ObaMAS i MONTILLA fletxa de Cal DURAN de LLEIDA
10 de novembre de 2010, 12.08 h

Per desgràcia nacional del poble català, això mai passarà. CDC i UDC son partits UNIONISTES MESELLS i CLAUDICANTS de per vida amb Espanya. La federació conservadora i unionista CiU es la màxima garantia de que mai Catalunya pugui arribar a ser mai un ESTAT LLIURE. Per això estan tant contens i cofois els espanyols del Psoe i del PP, ara que sembla que aviat tornaran a tocar "cuixa" a Catalunya els den MAS i cia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Quim fletxa PPCC.
10 de novembre de 2010, 11.55 h

#6 Com se´t veu el llautó bertranejo, Als feixistes del PP l´únic que els fot és ser una força residual al parlament de Catalunya per darrere d´ERC i el concert econòmic del mas que no se´l creu ni ell i el Laporta que els fa el favor de dividir el vot independentista i debilitar ERC el que els fa és fer-se un fart de riure i tu ho saps perfectament però tot sigui pel càrrec promès, Oi?. Molt més que probablement i gracies a tu i a d´altres llepes i babaus com tu el PP tornarà ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
10 de novembre de 2010, 11.28 h

M'encanta veure la desesperació dels españolistes que estàn cagats amb el concert de Convergència i l'augment de l'independentisme, com riuré el 28N amb Solidaritat i les bromes del Laporta al Parlament


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi-80 fletxa València
10 de novembre de 2010, 11.23 h

La núvia (PP) s'està preparant per al matrimoni amb el seu promès (CiU). Un nuvi, CiU, una mica trapella, gigolò i que està aprofitant la recta final abans del matrimoni per a llançar alguna caneta a l'airei, però que a partir del 28 de novembre consumarà l'enllaç amb qui és la seua parella formal i de futur, el PP.

Compte la que li ve a Catalunya i a l'independentisme. Pobra Catalunya i pobre moviment independentista com CiU guanye i el PP passe a ERC com a tercera força.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
10 de novembre de 2010, 09.03 h

Qui vulgui viure en una Catalunya més digne, més justa, més rica i plena hem de segar cadenes i segar-les arran!

-On es vostre capità?
On és vostre bandera?-
Varen treure el bon Jesús
Tot cobert amb un vel negre:

-Aquí és nostre capità,
aquesta es nostre bandera.-
A les armes catalans,
Que ens ha declarat la guerra!

Segueu arran!
Segueu arran, que la palla va cara!
Segueu arran!

Cap vot a partits unionistes que l'únic que volen és continuar com ara, formant part de l'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim fletxa PPCC.
10 de novembre de 2010, 08.40 h

VISCA CATALUNYA LLIURE !¡*¡!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Sergi fletxa Tarragona
10 de novembre de 2010, 08.36 h

El 28N ni un català orgullós de ser-ne a casa. Tots a les urnes. Hem d'aturar aquesta gentussa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
10 de novembre de 2010, 08.33 h

No entenc com a directe.cat doneu veu a tipus tant botiflers i fastigosos anticatalans com aquest fill de cabra del calbó. Espero que en un dia proper aquests desgraciats i molts més del seu partit de feixistes hagin de fer les maletes i marxar cap a la seva espanya, ells s´hi sentiran millor i nosaltres sense ells també.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.