directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Protestes a la CCMA contra els cara a cara i els blocs electorals

El Consell Assessor de Continguts i de Programació carrega contra la proporcionalitat en les informacions de campanya

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Com és habitual a l'inici d'una campanya electoral, els periodistes dels mitjans públics tornen a protestar contra el sistema de blocs electorals, que els obliga a treballar amb criteris de proporcionalitat, obviant els criteris de rellevància i pluralitat habituals en la informació periodística. A través d'un comunicat, el Consell Assessor de Continguts i de Programació de la CCMA ha expressat el seu rebuig dels 'blocs electorals', perquè no garanteixen als ciutadans 'el seu dret a disposar d'una informació íntegra i independent'. En aquest sentit, reivindiquen que les forces no parlamentàries haurien de disposar d'una 'mínima igualtat informativa'. Per últim, també s'oposen als debats cara a cara, que consideren 'inacceptable' perquè 'el bipartidisme no es correspon amb la realitat catalana'.
FCB, Barça, debat
Comparteix
   


Etiquetes
A través d'un comunicat amb quatre punts, el Consell Assessor de Continguts i de Programació, com a òrgan assessor de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que, ha manifestat el seu desacord amb els criteris establerts pel Consell de Govern i que forcen els periodistes dels mitjans de la Corporació a sotmetre's als blocs electorals.

L'òrgan assessor considera que 'cal fer compatibles els criteris professionals, que sempre han de ser presents en els programes informatius i especialment en període electoral, amb la necessitat d’una presència equitativa i equilibrada durant la campanya de totes les expressions polítiques que tinguin representació a Catalunya', i per això rebutgen el sistema de blocs electorals basats en el minutatge a partir de la proporcionalitat.

Proposen que, de renovar el sistema, 'els partits i forces polítiques no parlamentàries haurien de disposar d’una mínima igualtat d’oportunitats informatives' i criden a rebutjar la utilització d'imatges i senyal de vídeo realitzada i subministrada pels propis partits polítics.

Per últim, consideren 'no acceptable' els debats cara a cara entre les dues principals forces polítiques, marginant la resta de partits. 'Un debat d’aquestes característiques no s’ha donat mai a la televisió pública catalana, ja que trenca el criteri d’equitat i fa oblidar que es tracta d’unes eleccions d’un sistema parlamentari i no pas presidencial', assegura l'òrgan assessor, que afegeix que 'el bipartidisme no es correspon amb la realitat catalana, en què moltes vegades el paper de les forces minoritàries és decisiu per a l’elecció de la Presidència de la Generalitat i del Govern'.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
8 de novembre de 2010, 15.59 h

Les dues forces majoritàries tampoc interessen pas ja que ambdues són unionistes i van contra els interessos de Catalunya i la seva Llibertat!

Cap vot a partits unionistes que l'únic que volen és continuar com ara, formant part de l'últim estat d'Europa!

EL VOT ÚTIL ÉS EL VOT PER LA INDEPENDÈNCIA!

VISCA CATALUNYA ESTAT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.