directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Aquest Nadal s'estrena 'Bruc', la primera pel·lícula d'acció sobre el timbaler

L'actor madrileny Juan José Ballesta ha après català en quatre mesos per poder interpretar el personatge

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Què va passar després de la victòria catalana a la Guerra del francès? Què se'n va fer, del Timbaler del Bruc? Quina va ser la reacció de Napoleó en conèixer que un marrec havia propinat al seu exèrcit la primera derrota de la història? Aquest és el punt de partida de la pel·lícula d'acció 'Bruc', que s'estrenarà el proper 22 de desembre amb més de 250 còpies arreu de l'Estat. 'És una ficció que comença allà on acaba la llegenda', ha explicat a directe!cat el productor, Edmon Roch, que també ha avançat que el protagonista, el jove actor madrileny Juan José Ballesta (El bola), ha estat quatre mesos estudiant català intensivament per poder interpretar el timbaler en la versió original catalano-francesa, que es podrà veure als Països Catalans.







Comparteix
   


Etiquetes
'Bruc' és una producció d'Ikiru Films, amb la participació de Televisió de Catalunya i el suport de la Generalitat de Catalunya. El film s'ha rodat durant set setmanes i mitja a Collserola, Arnes, Santes Creus, Castellterçol, Montserrat i Mura, i explica la persecució del jove català a mans de sis mercenaris francesos enviats per Napoleó. La pel·lícula està dirigida pel català Daniel Benmayor i, a més de Ballesta, entre els seus intèrprets s'hi compten Vicent Perez, Santi Millan i Astrid Bergès-Frisbey.

Ficció històrica

Per Edmon Roch -guanyador d'un premi Goya pel documental 'Garbo l'espia'- la voluntat de 'Bruc' és construir una pel·lícula d'acció a partir d'una figura històrica, 'construint una ficció a partir del que podria haver passat després de la llegenda del Timbaler'. En aquest sentit, s'ha intentat ser fidel a la Catalunya del 1806, 'sobretot pel que fa a l'edat del protagonista, entorn social, família'.

'No es tracta d'una pel·lícula política ni de reconstrucció històrica, és una pel·lícula d'acció i aventures', ha volgut aclarir Roch, que ha explicat que la distribució d'Universal Pictures els garanteix un mínim de 250 còpies arreu de l'Estat, que podrien arribar a les 270 segons les previsions actuals.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
L'Esteve fletxa Vallés Oriental
10 de novembre de 2010, 11.04 h

#11 Beee... aviam Mer i Quim: So el timbaler s'hagués tocat els collons en lloc del timbal, avui seriem francesos sense història pròpia, com els catalans de la Catalunya Nord, que en realitat es la França Sur.
Siguem realistes i per aqwuells que no ho sàpiguen que es mirin el "respecte" de França per les cultures alienes a la GRANDEUR. Bretons , normans , occitans, catalans ...a tots els han passat per l'adreçador del centralisme jacovi , per cert amb el que s'emmiralla Espanya, fins que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Mer de Masblanch fletxa Cornella de Conflent
9 de novembre de 2010, 21.50 h

Aquest timbaler del Bruch va ser un perfecte torracollons, perquè com molt bé va dir en Fages de Climent, "si el timbaler del Bruch/ per comptes de tocar el timbal,/s'hagués toct els bemols,/els catalans de retruc/ no seríem espanyols". Per això mateix, ara, els espanyols el mitificaran, en espanyol, of course.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi fletxa Bcn
9 de novembre de 2010, 20.45 h

#5 Si no la foten en català tenen l'EXIT assegurat. EXIT ràpid de les pantalles ("exit" en anglès: no èxit, ja que no penso anar a veure-la).
Crec que el Joel Joan estava treballant en un projecte basat en l'onze de Setembre de 1714 ... ell sí que és un PROFESSIONAL (Plats Bruts potser era una facècia, divertida però facècia, però el nivell de Porca Misèria ja el voldrien totes les cadenes espanyoles i segurament també les ianquis).


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa Bcn
9 de novembre de 2010, 20.41 h

#3 Eiii no fotis el meu mai prou venerat Darth Vader a la mateixa banda que els BalaÑà. Fins i tot, l'Imperi Galàctic, malvat com era, mai va intentar exterminar llengües i cultures.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
9 de novembre de 2010, 18.26 h

Com molt bé diu en Quim, si haguéssim permés que els gavatxos ens haguéssin envaït, avui senyors meus POTSER (dic potser) seríem francesos de la Catalunya Nord. Tindríem els mateixos problemes de llengua, però cobraríem pensions més dignes, no tindríem l'atur que tenim ara, no hauríem de patir un feixisme galopant, no hauríem de patir l'incultura "mesetària", no tindríem ni un Rajoi, ni un inepte com en Sapatero, ni uns facinerosos com els de CiU, no tindríem un immigració tan ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
9 de novembre de 2010, 18.16 h

Quins collons !!!! Els guàrdia civils, són castellans, els jutges, també són castellans, els policies nacionals, també són castellans, els notaris, una gran majoria són castellans, els oficials de l'exèrcit, també són castellans, als hospitals, avui dia també el seu personal és tot castellà, ÉS QUE ELS CATALANS NO SERVIM PER A RES ?????. I al damunt ens foten un madrileny castellà (i això que no tinc res contra aquest actor), per a representar una icona de la Història de Catalu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ivan fletxa Avinyó
9 de novembre de 2010, 14.12 h

El problema no és que l'actor sigui espanyol i no català (encara que ja és ben trist), si no que Ballesta és molt dolent, al menys fent papers d'època. No heu vist la sèrie "Hispania"? Hahahaha. Ara seriosament, està bé que es vulgui fer cinema utilitzant mites catalans, però en aquest cas sembla que s'hagi fet de la pitjor manera possible, es vol utilitzar un emblema del catalanisme, però fent la pel-lícula que no quedi massa "catalana", no sigui que se'ns enfadin a les Espanyes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
9 de novembre de 2010, 13.40 h

Un ejercito imbencible, una montaña sagrada, un hombre solo i una puta web en castellà, ni tansols hi ha opció de veure-ho en català, pa punyetera web de la peli, no te ni adreça.cat ni te texte en català, es més té l´extensió .es.
Es un vergonya que es faci una pel.licula d´algo que forma part de l´hist`ria/llegenda del nostre poble.
Deplorable el tema web, deplorable que s´agafi un actor madrileny, no tenim res en contra, però que no hi ha bons actors catalans?
Merda de país, s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Lluís fletxa Vila de Gràcia
9 de novembre de 2010, 13.23 h

Als cinemes Glòries fan el tràiler totalment en castellà. L'empresa BalaÑa, que va recolzar la campanya contra el cine en català, segueix amb les seves


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Albert fletxa BCN
9 de novembre de 2010, 12.06 h

És molt greu el que passa amb les distribuidores de cine: des de fa anys (mooolt abans que s'aprovés la llei del cinema), han treballat pensant que el català és un problema per a l'exhibició de pel·lícules. L'únic argument que aguanta aquesta postura és l'ideològic: no volen cinema en català i punt. el problema és que controlen el mercat i per tant poden imposar condicions. DARK VADER existeix i treballa a la Universal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.