directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un exdirector general de Patrimoni Cultural va avalar l'hotel del Palau després de reunir-se amb Montull

Josep Maria Carreté diu que va firmar el document però que no el va elaborar ell

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El director general de Patrimoni Cultural de la Generalitat el 2006, Josep Maria Carreté, va avalar el projecte de l'hotel del Palau de la Música, que incloïa l'enderroc d'edificis catalogats, després de reunir-se almenys una vegada amb el director administratiu de l'entitat, Jordi Montull, el 2006. Així ho ha explicat aquest dilluns davant la jutgessa que investiga el cas, segons han informat fonts judicials. Carreté, nomenat pel llavors conseller socialista Ferran Mascarell, s'ha escudat dient que va firmar un document, que desconeix qui va elaborar, justament un dia després que la seva subdirectora, Elsa Ibar, també es reunís amb Montull.
hotel palau música
Comparteix
   


Etiquetes
L'exdirector general va donar el vist-i-plau, segons ell, sense entrar a valorar el possible enderroc dels edificis catalogats, però advertint que això havia de ser aprovat per la Comissió Territorial de Patrimoni Cultural. Aquesta aprovació final, que no va arribar, perquè la comissió s'hi va oposar, era un dels requisits previs que va demanar l'Ajuntament per aprovar l'octubre d'aquell any el conveni a tres bandes amb la Generalitat i el Palau per acabar de tirar endavant el projecte.

Carreté sí que ha admès que es va reunir amb Montull i l'arquitecte Carles Díaz, del despatx Tusquets i encarregat del projecte.

Carreté i el seu predecessor, Francesc Tarrats, han declarat com a testimonis aquest dilluns, juntament amb l'arquitecte Xavier Sust, col·laborador del despatx Tusquets expert en urbanisme que va assessorar el Palau.

Tarrats ha dit que va rebre correus electrònics del Palau intentant-lo convèncer que donés el vist-i-plau al projecte i que es reunís amb els dirigents de l'entitat, però ell s'hi va negar.

Sust va redactar diversos informes dient que el titular dels immobles era el Palau, quan en realitat era Olivia Hotels. L'arquitecte ha dit que desconeixia aquest fet i que el director jurídic de l'Ajuntament, Enric Lambies, imputat en el cas, mai li va comunicar, al contrari del que Lambies va dir al jutge. Segons Sust, la propietat dels immobles no és important en general, però sí en el cas de determinar-ne l'interès públic.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Daniel fletxa Barcelona
8 de novembre de 2010, 19.57 h

I la fiscalia no ho sap tot! Fa uns anys, l'empresa de Carreté, Ikonos, va acceptar facturar una exposició sobre la història del Palau a un preu molt inflat, tot repartint-se els beneficis amb en Millet. Millet que era vocal de la Fundació Pau Casals quan Carreté va ser-ne nomenat director, després de dimitir a Cultura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.