directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU afirma que Zapatero "incompleix" l'Estatut i els acords del Parlament i el Congrés sobre El Prat

Dura crítica d'Oriol Pujol al Govern espanyol

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha manifestat aquest dimecres que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, 'incompleix de forma flagrant els acords al Parlament i el Congrés' sobre la presència de Catalunya en la gestió del Prat. En aquest sentit, ha destacat que 'si prosperés la iniciativa del govern espanyol, i el Govern callés, s'estaria de forma greu alterant la voluntat de l'Estatut, el Parlament i el Congrés'. Mentre, el PSC creu que les iniciatives anunciades per Zapatero és el que s'havia acordat a Madrid i a Barcelona.
oriol pujol
Comparteix
   

Zapatero va anunciar que durant el mes de juliol es presentarà un pla de reestructuració de l'activitat d'Aena que separarà la gestió aeroportuària, conservant l'àmplia majoria del sector públic estatal, però donant entrada al sector privat i incorporant les comunitats autònomes a la seva gestió.

En aquest context, Pujol ha emplaçat el president de la Generalitat, José Montilla, 'a dir si continuen o no sota el paraigües dels que no volen desplegar l'Estatut'. El dirigent de CiU ha ressaltat que 'el problema del desplegament del nou Estatut és de voluntat política'.

En la seva compareixença, el portaveu parlamentari del PSC, Joan Ferran, ha manifestat que els socialistes catalans són favorables al que planteja Zapatero. En aquest context, ha destacat que 'és el mateix que va acordar el Parlament i el Congrés'. 'La posició determinant de la Generalitat en la gestió de l'aeroport continua presidint la intenció del Govern com de l'executiu espanyol', ha afirmat.

La portaveu parlamentaria d'ERC, Anna Simó, també ha recordat que del Parlament i el Congrés han emanat uns mandats que 'parlen de forma clara que la part catalana a l'aeroport de El Prat ha de tenir una majoria determinant'. De fet, ha dit que la moció aprovada al Congrés el 10 de juny ja hi feia referència i fins i tot hi posava la data de l'abril i maig del 2009. 'No és una qüestió de la gestió si serà pública o privada, sinó sobre si és un model de gestió centralista o descentralitzat', ha afirmat.

Per la seva part, el portaveu parlamentari d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, ha afirmat que la Generalitat 'ha de tenir un paper determinant en la gestió del Prat, que s'ha de fer el traspàs dels aeroports de Sabadell, Reus i Girona i que l'entrada de l'iniciativa privada estigui supeditada al sector públic'.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.