directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La polícia espanyola fa a Barcelona i València l'operació més important contra la pirateria industrial

Trobats magatzems il·legals a Malgrat i Santa Perpètua

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La policia ha desarticulat a Barcelona i València una organització que introduïa a l'Estat centenars de milers d'articles falsificats procedents de la Xina en la que es considera l'operació més important contra la pirateria industrial. En total s'ha detingut quatre persones i s'ha intervingut 500.000 articles falsos (samarretes, pantalons, bosses, cinturons, rellotges i ulleres) en set contenidors (tres a Barcelona i quatre a València). Els objectes podrien haver assolit un valor de 20 milions d'euros. Segons Interior, en els mesos de febrer i maig l'organització va arribar a importar fins a quinze contenidors cada mes.
roba falsa pirateria industrial guardia civil
Comparteix
   

El grup introduïa la roba i articles falsificats procedents de la Xina a través de diversos ports, principalment el de València, i posteriorment els distribuïen a tot l'Estat, especialment per la costa mediterrània.

Segons Interior es tracta d'una operació 'sense precedents' en què s'ha intervingut tres contenidors a Barcelona i quatre a València plens de còpies de roba i objectes de marques de prestigi.

L'operació ha estat realitzada per investigadors del Grup de Propietat Intel•lectual i Industrial de la Comandància Superior de la Policia de Catalunya en col·laboració amb el Grup de Delictes Tecnològics de la Comandància Superior de Policia de València. També hi han participat agents de la Comissaria de Mataró.

Les investigacions van començar a Barcelona l'any 2007 després que els agents tinguessin coneixement que el grup dirigia des d'aquesta ciutat les tasques d'importació dels articles il•lícits en contenidors principalment a través del port de València.

Els agents del CNP van localitzar al suposat cap de la cèl•lula, de nacionalitat hindú, que dirigia les activitats a través d'unes oficines de Barcelona. També van poder identificar un altre membre del grup, de nacionalitat espanyola, que s'encarregava de la distribució dels articles i de contactar amb els futurs compradors. Aquesta persona també s'encarregava de supervisar la mercaderia i emmagatzemar-la en empreses de transports i altres magatzems propis.

El grup utilitzava diverses empreses com a tapadora que tenien domicilis socials desconegut o fals. Per distribuir les falsificacions per tot l'Estat feien servir agencies de transport de missatgeria de diversos punts de Catalunya per no ser descoberts per la Policia. Les investigacions han permès descobrir que distribuïen els objectes a gran escala i que tenien nombrosos clients amb els que contactaven telefònicament.

En les últimes setmanes, segons Interior, les importacions eren setmanals. En cada contenidor podien obtenir un benefici pròxim a un milió d'euros i a més disposaven de gran quantitat de gènere dipositat a la Xina, però en els últims mesos havien tingut alguns problemes a causa de l'augment de controls duaners en aquest país.

Magatzems a Malgrat i Santa Perpètua

Un cop al port, els contenidors eren carregats en camions per a la seva distribució a diverses empreses de transport o missatgeria i magatzems situats principalment a Catalunya. Els investigadors van localitzar dues naus a Malgrat de Mar i Santa Perpètua de la Mogoda on havien descarregat tres camions trailer en les dues últimes setmanes.

Detencions

Un cop es va tenir localitzats tots els integrants del grup, la Policia els va detenir de manera coordinada. A València van ser arrestades dues persones als qui se'ls va intervenir 10.000 euros en efectiu. A Barcelona es va detenir dues persones més.

A més, s'ha fet el registre de les empreses i magatzems on guardaven les falsificacions. En cada contenidor hi havia aproximadament 70.000 articles falsos. Les investigacions continuen obertes per identificar l'entramat d'empreses utilitzades com a tapadora i localitzar més contenidors en algun altre port de l'Estat.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.