directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Arrenca la dotzena edició del Correllengua

Commemorarà el mil·lenari de l'Abat Oliva

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Catalunya Nord acollirà l'obertura dels actes del Correllengua, organitzada per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL). L'inici dels actes coincidiran amb la inauguració del Memorial per la Pau que consistirà en l'encesa d'una nova llàntia amb la Flama del Canigó, que serà dipositada a la cripta del monestir de Sant Miquel de Cuixà.
correllengua manifestació perpinyà cal
Comparteix
   

D'aquesta manera, la CAL vol retre homenatge a l'Abat Oliba, pare de la nació catalana, amb un acte carregat de simbolisme que visualitza la unitat dels Països Catalans i la indivisibilitat de la seva llengua i cultura. Els organitzadors d'aquesta diada són la Comunitat de Sant Miquel de Cuixà, l'Associació Amics de la Flama dels Països Catalans, la CAL i diversos ajuntaments de la Catalunya Nord.

L'acte començarà a dos quarts de nou del matí amb la sortida de la flama del Castellet de Perpinyà i es passarà per Toulouges i Prada de Conflent. Després de la interpretació del Cant dels Ocells per la violoncel.lista Eulàlia Ara a Sant Miquel de Cuixà, s'encendrà la llàntia. Un cop encesa, hi haurà parlaments del prior del monestir del Rosselló, el pare Daniel Codina, i del president de la CAL, Pep Ribas. Acte seguit, es farà l'acte institucional d'encendre la Flama del Correllengua 2008, que es clourà amb la interpretació de la Muixeranga i la música de les corals de Sant Medir de Barcelona i de Sant Miquel de Cuixà.

A la tarda es farà una ofrena floral al castell de Rià, on va néixer Guifré El Pelós, fundador de Catalunya, i se celebrarà una conferència de l'historiador Enric Balaguer i posteriorment es llegirà el manifest del Correllengua, elaborat per l'escriptora Isabel-Clara Simó.

El Correllengua és una iniciativa a favor de la nostra llengua i cultura sorgida de la societat civil catalana. És una proposta per la defensa i promoció de la llengua catalana, transversal, oberta, participativa i popular, que té com a objectius fomentar l'ús social de la llengua en tots els àmbits. També és una eina per donar a conèixer la nostra llengua i cultura a les persones que, nouvingudes o no, encara no la coneixen, i una manera festiva i oberta de celebrar la catalanitat, al carrer, de manera desacomplexada i en positiu.

Sorgeix l’any 1993 a l’illa de Mallorca, inspirada en la Korrika del País Basc. El 1995 es comença a fer al País Valencià i a partir del 1997 la CAL agafa el compromís de portar-lo a la resta dels territoris de parla catalana.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.