directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

PACMA: 'Iniciativa no és animalista, nosaltres som els únics que no utilitzem els animals'

Aspiren a arribar al Parlament per prohibir dels correbous

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La prohibició dels toros al Principat aquesta legislatura ha donat ales al Partit Antitaurí contra el Maltractament Animal (PACMA), que després de l'intent d'aliar-se amb ICV-EUiA, es presentarà en solitari a les eleccions al Parlament. La voluntat d'aquesta formació és 'aprofitar els espais electorals gratuïts per mostrar imatges de crueltat animal a la televisió'. Són conscients que ara per ara no tenen influència, però treballen per 'conscienciar la ciutadania' i estendre les prohibicions. Saben que el seu ideari coincideix en part amb ICV-EUiA, però la cap de llista per Barcelona, Aïda Gascón, defensa a directe!cat el perfil propi del PACMA: 'Iniciativa no és un partit animalista, nosaltres som els únics que no utilitzem els animals de manera estratègica'.

Comparteix
   


Etiquetes
El PACMA va néixer el 2003 a Barcelona, i des de llavors el principal objectiu de la formació és 'aprofitar els espais gratuïts electorals per mostrar imatges de crueltat animal per televisió'. D'aquesta manera, aconsegueixen que la problemàtica del maltractament animal arribi a la societat. Es presenten al Parlament com a 'representants dels animals', amb 3 grans objectius per la següent legislatura: Abolir els correbous, abolir el sacrifici de gossos i gats a les gosseres catalanes i promoure el vegetarianisme 'com un estil de vida més ètic pels animals i per les persones'.

El punt estrella, la prohibició dels correbous, s'iniciaria amb una campanya educativa i de conscienciació ciutadana, perquè només a través d'aquest camí es pot arribar al suficient consens social com per prohibir-los. També treballarien per acabar amb els circs amb animals, regularien més estrictament la caça i legislarien sobre el transport dels animals de les granges cap a l'escorxador, 'per reduir en certa manera el patiment dels animals de granja'.

'Iniciativa no és un partit animalista'
En preguntar-li sobre els motius per votar el PACMA si comparteixen parts del programa amb Iniciativa per Catalunya, la candidata Aïda Gascón ha assegurat que 'Iniciativa no és un partit animalista, nosaltres som els únics que no utilitzem els animals de manera estratègica', i ha afegit que pel PACMA 'la defensa dels animals és un fi en si mateixa'. Pel que fa als seus possibles votants, esperen atreure aquells catalans 'decebuts' perquè a Catalunya no s'han prohibit els correbous.

D'obtenir representació -la candidata veu el PACMA amb possibilitats d'aconseguir parlamentaris- asseguren que assistirien als plens i els diputats cobrarien el sou mínim i la resta el destinarien a entitats de defensa dels animals. Asseguren que la seva tasca parlamentària passaria per assistir a tots els plens, però en aquelles votacions on el PACMA no té una postura s'abstindrien de votar. Per ara no plantegen aliances amb d'altres formacions, i no tenen clar sí, d'obtenir representació, es pronunciarien a favor de la independència de Catalunya o no.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3 Oriol Jordan
11 de novembre de 2010, 19.01 h

Em sembla bé, però l'únic en què és impossible que estiguem d'acord és en la frase "el vegetarisme (que em sembla perfecte que es defensi) com a estil de vida més ètic per a persones com animals".

No, nosaltres sóm animals, com els altres i també formem part de la cadena tròfica. Això és la vida, i a la cadena tròfica animal no existeix l'ètica, perquè ens devorem els uns als altres, així funciona la cosa. Perquè trencar la cadena suposa extingir tot un seguit d'espècies qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Aïda Gascón fletxa Barcelona
11 de novembre de 2010, 11.55 h

No sóm únics a Europa, és cert. A Holanda, el partit animalista te dos diputats desde fa anys. A Catalunya ho aconseguirem també algún día, perque cada cop hi ha més ciutadans que volen que els animals també siguin tinguts en comte. A PACMA - Partit Animalista hi sóm gent de totes les edats. Jo sóc la més jove, tinc 26 anys, però les candidates per LLeida, Tarragona i Girona van desde els 35 anys fins els 56 anys. Els membres de la Junta Directiva de PACMA et puc asegurar que s´aco... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
11 de novembre de 2010, 07.23 h

No sou únics, majoria de persones normals no agrada que animals siguin mal tractats i això també han mostrat moltes polítics al parlament però és normal que la gent jove creu que són superiors d'altres i és un imbecilitat a pensar que amb una tema concret com això serià prou perquè encara si majoria de la gent normal creu que drets animals són molt importants però hi ha centenars de temes igual d'importància.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.