directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 16:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Grups naturistes convoquen la celebració del Dia Sense Banyadors

Tothom nu a les platges catalanes el 13 de juliol!

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Diversos grups naturistes han convocat pel pròxim diumenge 13 de juliol la segona jornada del Dia Sense Banyadors (DSB) a Catalunya. Es tracta d'una jornada reivindicativa i lúdico festiva per demanar el respecte social del nudisme a les platges, gaudint d'un dia de bany, per promoure la convivència entre les diferents opcions de prendre el sol i la normalització de la nuesa a les platges, rius i llacs. A Catalunya, la jornada la coordina el Club Català de Naturisme (CCN) a través de la seva web i dels fòrums. Per participar en aquesta jornada només cal despullar-se en una platja on normalment no s'hi fa nudisme habitualment i exercir aquesta llibertat de prendre el sol nu.
platja nudista
Una platja nudista

Comparteix
   

Els organitzadors destaquen que el naturisme o nudisme és un estil de vida i una elecció d'oci i vacances en molts països, entre ells Catalunya. Consideren que la platja és un bon lloc per descobrir que el nudisme és una cosa còmoda, sana, relaxant, divertida i és una opció més per banyar-se. A més, el Dia Sense Banyadors és també una oportunitat per als que encara no han provat mai el nudisme.

Les persones interessades en fer nudisme a una platja en concret o que altres persones l'acompanyin només cal que es registrin a la web, i ho comuniquin a través del fòrum del Dia Sense Banyadors 2008. Segons la legislació vigent a l'estat espanyol el nudisme es pot practicar en qualsevol espai públic, però en aquesta jornada es proposen algunes platges concretes per facilitar la trobada i perquè s'avisarà als ajuntaments afectats perquè n'estiguin al corrent. Es poden proposar noves platges a través dels fòrums, però perquè sigui una jornada lúdica sempre ha de ser en grups, no recomanem fer-ho en solitari i sense avisar prèviament.

A banda de practicar nudisme s'han preparat altres activitats a les platges com esport o repartir díptics sobre el naturisme a les persones que s'interessin o que estiguin a la platja. També s'ha fet un manifest on el Club Català de Naturisme demana que el nudisme sigui una opció més alhora d'anar a la platja tal com ho és el banyador o el topless, i que desaparegui la diferenciació entre nudistes i no nudistes. A més recorden que la legislació vigent no prohibeix el nudisme ni el limita.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.