directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 23:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

L'Obra Cultural Balear alerta dels retrocessos en política lingüística que proposa el PP

També s'oposen a la persecució dels reglaments lingüístics catalans impulsada per PPC i Ciudadanos

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha alertat aquest dijous dels darrers posicionaments del PP de Balears i de Catalunya en matèria de política lingüística, que han considerat com a 'molt preocupants'. El líder del PP balear, José Ramón Bauzá, va anunciar, recentment, la derogació de la Llei de normalització lingüística (la principal norma legal en matèria de llengua) per després canviar-ho per la derogació del decret de mínims (que regula l'ús del català a l'ensenyament de Balears). En el marc d'una presentació a la seu d'Òmnium Cultural de Barcelona, els responsables de l'entitat balear també s'han oposat als recursos contra les normatives lingüístiques catalanes perseguides per PPC i Ciudadanos.
ocb obra cultural balear
Comparteix
   


Etiquetes
Durant la presentació a la seu d'Òmnium Cultural de diverses campanyes i iniciatives de l'Obra Cultural Balear per al curs 2010-2011, el president de l'entitat, Jaume Mateu, i el coordinador, Tomeu Martí, han considerat com a 'molt preocupants' els darrers posicionaments del PP de Balears i de Catalunya en matèria de política lingüística.

Els directius també s'han posicionat sobre els recursos legals contra la normativa lingüística de Catalunya (Llei d'acollida, Llei del cinema, Estatut dels consumidors) presentats tant pel PP com per Ciudadanos, i els han emmarcat en la mateixa dinàmica. Segons l'OCB, el PP es limita a adaptar a diferents realitats la seva política anticatalana, que és impulsada des de la seva direcció espanyola.

L'entitat ha anunciat que, en el cas de Balears, respondrà a aquests atacs i a qualsevol retrocés lingüístic mobilitzant la seva xarxa social, integrada per milers de persones a més de 30 poblacions de Mallorca; en l'àmbit de Balears de la Xarxa per la Llengua, la Cultura i el País de les Illes Balears, i amb el suport, en l'àmbit dels Països Catalans, d'Òmnium Cultural i Acció Cultural del País Valencià, entitats integrants, amb l'OCB, de la Federació Llull.

El motiu de la presència de Jaume Mateu i Tomeu Martí a Barcelona és el sopar tertúlia amb socis i simpatitzants que es farà aquest dijous a l'Espai Mallorca de Barcelona. A més, l'OCB ha anunciat per als propers mesos la finalització de la campanya 'La Llengua és la Clau', adreçada a les institucions de les Balears amb l'objectiu de comprometre-les amb el procés de normalització lingüística; la posada en marxa d'una campanya de diades populars a diverses poblacions de Mallorca; l'organització de la Nit de la Cultura 2010, que tindrà lloc el 18 de desembre al Teatre d'Artà, a Mallorca (serà transmesa per IB3 i per la CCMA); i una sèrie d'actes també als diferents municipis per commemorar la Diada de Mallorca, en record de la conquesta catalana de Mallorca.

L'OCB ha valorat molt positivament l'èxit de la darrera gran campanya feta per l'entitat, el Cafè per la Llengua, que ha arribat a més de 30.000 persones i que ha comptat amb la participació de personatges populars, com Rafel Nadal, Rudy Fernández o Maria del Mar Bonet, entre d'altres.

L'entitat també s'ha volgut referir a la situació de la recepció dels mitjans de comunicació de Catalunya a les Illes Balears, per reivindicar la recepció lliure de tots els canals televisius de la CCMA i de totes les ràdios de la CCMA (Icat FM i Catalunya Cultura han desaparegut recentment del dial). Segons l'OCB, també IB3 i Televisió de Mallorca haurien d'arribar al Principat de manera íntegra.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
12 de novembre de 2010, 08.06 h

Recordeu que es poden votar partits que promouen l'independència. Ara es la nostra!!!
Si no ho fem nosaltres, ningú no ho fará. Es el moment d'estar units com el 12J per que siguem una nació amb plens drets. Si no ho fem així, seguirem tenint tribunals constitucionals que ens retallin els drets (o ens els treguin), partits ep.panyolistes que ens diuen com hem de ser a casa nostra...... Aixó es el que voleu? Volem ser nosaltres mateixos!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Mengano fletxa Barcelona
12 de novembre de 2010, 06.58 h

A VEURE QUAN PORTEM EN AQUESTS FILLS DE LA GRAN PUTA D' espanyolets de MERDA PER FI DAVANT D' UN TRIBUNAL PENAL INTERNACIONAL PER CRIMS CONTRA LA HUMANITAT, PER L' EXTERMINI, GENOCIDI MORAL PSICOLOGIC I CULTURAL DEL POBLES QUE CONFIGURAVEN LA CORONA ' ARAGÓ, INCLÚS ARAGÓ, QUE RECORDEM QUE ENCRA ES PARLA L' ARAGONES. ENCARA NO L' HAN ERRADICAT DEL TOT


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.