directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Citat a declarar per rebutjar participar a les eleccions espanyoles

Objecció de consciència a Espanya

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Marc Belzunces, un dels impulsors de la campanya per un Estat Propi i membre de Softcatalà, ha estat citat a declarar per la Fiscalia del TSJC davant un delicte electoral, al decidir practicar l'objecció de consciència davant la darrera convocatòria d'eleccions espanyoles, on l'administració d'aquest país l'obligava a participar a una mesa electoral.  Belzunces va ignorar la citació, assegurant que "per simple coherència personal i intransferible" no participaria de cap elecció espanyola. "Sóc català i independentista", assegura Belzunces, que serà als Matins de TV3 explicant el seu cas aquest dimarts.
marc belzunces
Comparteix
   

Davant la convocatòria de la fiscalia, Belzunces ha entregat al jutge la següent declaració escrita, que us adjuntem a continuació:

____________

En MARC BELZUNCES, amb NIF espanyol [...], i ciutadà català, DECLARA:

PRIMER.- Com a independentista català la meva consciència m'impedeix completament col·laborar en l'organització d'unes eleccions espanyoles. No tinc capacitat de triar el contrari.

SEGON.- Això no s'ha d'entendre com una desentesa cap a la meva societat, la catalana. Si fossin unes eleccions nacionals o municipals, col·laboraria com a ciutadà català. No reconec com a pròpia la societat espanyola, ni en vull formar-ne part, per la qual cosa la meva consciència m'obliga a no participar en els actes pels quals se m'obliga a declarar.

TERCER.- Des dels 12 anys tinc un fort compromís social, que ha implicat milers d'hores de dedicació sense rebre cap mena de retribució a canvi (vegeu full adjunt per a l'activitat social desenvolupada en els darrers anys). Aquesta activitat, com a integrant de diverses associacions sense afany de lucre, ha estat reconeguda oficialment i públicament amb la concessió de dos Premis Nacionals per part de la Generalitat de Catalunya, i d'un premi a la qualitat de la feina desenvolupada per part de la Universitat de Barcelona. De la meva activitat social sense lucre se n'han beneficiat, directament o indirecta, milions de persones.

QUART.- No m'he oposat en cap moment a que els meus conciutadans vulguin participar d'unes eleccions espanyoles. En cap moment s'ha d'interpretar com una oposició a la llibertat individual, però en justa correspondència demano a canvi el mateix.

CINQUÈ.- Apel·lo a la legislació nacional, espanyola i internacional que reconeixen i defensen la llibertat de les persones, la llibertat de pensament i de consciència, el dret a la dignitat, l'oposició a actes degradants, el dret inviolable de la dignitat personal, el lliure desenvolupament de la personalitat, la llibertat d'ideologia, la integritat moral, el dret a l'honor i a la pròpia imatge; el dret a viure amb dignitat i l'oposició a qualsevol tipus de maltractament.

SISÈ.- Que l’obligació de comparèixer a la Mesa electoral d'unes eleccions espanyoles atempta greument contra la meva LLIBERTAT, la meva PERSONALITAT, la meva DIGNITAT, la meva MORAL, la meva CONSCIÈNCIA, el meu HONOR, la meva IDEOLOGIA i la meva IMATGE PÚBLICA, sent a més una acte públic degradant i humiliant i un maltractament psicològic.

SETÈ.- Que la LOREG, per la qual se m'obliga a declarar, no pot prevaldre per sobre dels drets i llibertats fonamentals abans esmentats.

Pels motius exposats cap coerció, multa o pena em farà complir cap mena de citació com la que m'obliga a declarar, per la qual cosa aquests mecanismes perden el seu valor i poden dur a la meva persona a un greu perjudici completament arbitrari. Tanmateix, no tinc cap més opció que acceptar les conseqüències derivades del que em dicta la meva consciència.


Barcelona, Països Catalans, 3 de juliol del 2008.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
josep soler i puig fletxa Artesa de Segre
8 de juliol de 2008, 23.22 h

Marc, et desitjo que tinguis tota la fortalesa que cal per defensar la teva actitud de triar. Els qui et voldran fer mal són molts. endavant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ramon Canals fletxa Vilafranca del Penedès
8 de juliol de 2008, 20.57 h

Em congratulo i et felicito per la lliçó de dret i per la teva valentia de plantar cara. A Catalunya si ens passa el que ens passa és per que volem, ja comença a ser hora que ens plantem. Salut company!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Carles Puyol fletxa Barcelona-CATALONIA IS NOT SPAIN
8 de juliol de 2008, 16.54 h

FORÇA. CAP A L'INDEPENDÈNCIA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
ops fletxa Girona
8 de juliol de 2008, 16.18 h

força Marc!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ed fletxa calella
8 de juliol de 2008, 10.19 h

Molt bé Marc... Sembla que en aquest país només tenen el dret a la objecció els de la extrema dreta


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Salva fletxa Països Catalans
8 de juliol de 2008, 08.31 h

Uns quants com aquest i penso que no trigariem gaire en assolir la plena independència.

En podriem prendre exemple la majoria. Gràcies company per fer-nos veure tan sutilment quina hauria de ser l'actitut devant les imposicions de l'estat espanyol.

Salut i Independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.