directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Clickair i Vueling acorden la fusió de les dues companyies aèries

Les companyies es fusionaran sobre la base d'una unió 'entre iguals respectant la independència' de la societat resultant

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Consell d'Administració de Vueling, celebrat aquest dilluns, ha acordat aprovar el contracte marc d'integració entre aquesta companyia i Clickair per a l'operació de fusió entre ambdues empreses, amb l'objectiu de definir l'estructura de l'operació i les principals fites del procés d'integració. L'operació s'estructura com una fusió per absorció de Clickair per part de Vueling amb extinció de la primera companyia i mitjançant ampliació de capital en la segona. També, Vueling serà la marca utilitzada en les operacions de la nova aerolínia, i la seva seu social estarà situada a Barcelona.
avió vueling
Comparteix
   



, segons un comunicat de Vueling.


El Consell d'Administració també ha servit per definir determinades obligacions amb relació al procés d'integració per a les parts que intervenen, que són Vueling Airlines, Clickair, Inversiones Hemisferio, Iberia LAE i Nefinsa, aquests tres últims en la seva qualitat d'accionistes de referència d'ambdues companyies. En concret, aquests accionistes de referència, Iberia, Nefinsa i Inversiones Hemisferio, estaran a la societat per a un període de 2 anys. També, el contracte preveu que Iberia es converteixi en el soci industrial de referència sota 'el principi d'independència', segons Vueling, així com que s'elabori un pla de finançament de la societat. D'altra banda, està previst que les accions de la nova societat mantinguin la cotització en els mercats de valors en què actualment estan admeses a cotització les accions de Vueling.

Tot i que la signatura d'aquest contracte d'integració suposa el llançament formal del procés de fusió entre les dues companyies, l'operació ha de complir ara una sèrie de requisits legals i portar a terme diverses d'accions. Entre d'altres, l'elaboració d'informes d'investigació i anàlisis ('due diligence'); la preparació del projecte de fusió; la comunicació a la Direcció General d'Aviació Civil; la informació i aprovació de l'operació per part de les autoritats de la competència; la celebració de les juntes generals d'accionistes; el registre de la documentació i la sol·licitud de les autoritzacions pertinents a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), i l'atorgament de l'escriptura de fusió.

Vueling afirma que el seu Consell d'Administració vol promoure la 'ràpida execució' de totes les accions i el compliment dels requisits legalment establerts, amb la finalitat de sotmetre l'operació a l'aprovació de la seva Junta d'Accionistes en el període de temps 'més breu possible'.

Exempció de presentar una OPA

L'operació està subjecta que 'cap de les parts es vegi obligada a la formulació d'una OPA', sol·licitant-se si s'escau l'exempció prevista a la llei, segons concreta Vueling. En aquest sentit, Iberia ha demanat no haver de presentar l'OPA, tal com preveu la llei, en cas que les seves accions superin el 3




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.