directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

El Parlament adapta l'hemicicle per la possible entrada d'un diputat de CiU en cadira de rodes

David Bonvehí serà amb tota probabilitat el primer diputat del Parlament en cadira de rodes

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Parlament està adaptant l'hemicicle per a la possible entrada d'un diputat de CiU que va en cadira de rodes. Es tracta del número 23 de la federació per Barcelona, David Bonvehí, que molt probablement sortirà com a diputat el 28-N tenint en compte que CiU va obtenir 27 escons en aquesta demarcació en les passades eleccions al Parlament. Bonvehí va ser alcalde de Fonollosa (Bages) entre el 2004 i el 2007, però no es va presentar a la reelecció precisament perquè aquell mateix any va patir un accident i es va quedar en cadira de rodes. President de CDC del Bages des del 2008, Bonvehí vol donar veu i fer visible el col·lectiu de discapacitats físics gràcies a la seva feina al Parlament.
david bonvehí, psc, cadira rodes, artur mas
Comparteix
   

El candidat de CiU, Artur Mas, ha visitat aquest divendres l'Institut Gutmann a Badalona, especialitzat en atendre persones amb discapacitats físiques i mobilitat reduïda. Després de trobar-se amb alguns dels pacients, Mas ha ofert una roda de premsa i ha explicat que el Parlament haurà d'adaptar l'hemicicle perquè CiU porta de número 23 per Barcelona una persona en cadira de rodes.

Es tracta de David Bonvehí, alcalde de Fonollosa entre 2004 i 2007 i president de l'agrupació de CDC del Bages des del 2008. Bonvehí no es va presentar a la reelecció perquè l'any de les municipals, el 2007, va patir un accident que el va deixar en cadira de rodes.

Tenint en compte que CiU va obtenir a Barcelona 27 diputats en les últimes eleccions, és més que probable que Bonvehí sigui el primer diputat en cadira de rodes al Parlament. Per això, la cambra ja està treballant per adaptar l'hemicicle.

Segons ha explicat el propi Bonvehí, que ha acompanyat Mas durant la seva visita, el seu objectiu és treballar per fer visible el col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda i que el Parlament sigui més sensible en aquest sentit.

Mas ha subratllat que CiU treballa per desenvolupar l'autonomia personal en lloc de parlar només de dependència i d'assistència, perquè una persona en la situació de Bonvehí no té per què 'quedar confinada a no haver de fer res', sinó que ha de poder viure la seva vida de la manera més autònoma possible.

El candidat de CiU també ha elogiat la feina de l'Institut Gutmann, una entitat privada que rep subvencions públiques. Aquest model de col·laboració entre el sector públic i el privat és el que defensa CiU per al present i per al futur, ha afegit.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
ARA, ERC mes que mai fletxa CATALUNYA LLIURE de CORRUPTES SOCIATES i CONVERGENTS.
13 de novembre de 2010, 13.50 h

També caldria preparar.los una SORTIDA directa al FURGO de la POLICIA per portar.los DIRECTAMENT a les presons de Can BRIANS o a la MODEL, juntament amb els diputats del PSC. , per corruptes i mafiosos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.