directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Els catalans prefereixen la sociovergència, segons el CIS

El pacte CiU-ERC seria la millor opció per un 21,6%

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Més enllà del pronòstic de resultats electorals l'enquesta del CIS publicada aquest divendres assegura que la majoria de catalans enquestats es decanten per una coalició formada per CiU i PSC en el cas que, després de les eleccions del 28 de novembre, cap partit pogués governar sol. Mentre que un 22,9% preferiria la sociovergència, un 21,6% estaria més a favor d'un govern format pels convergents amb ERC.
sociovergència montilla mas
Comparteix
   


Etiquetes
El tripartit, format per PSC, ERC i ICV, és el tipus de coalició que menys convenç, ja que només li donen suport un 12,6%. Pel que fa la valoració dels candidats a la Generalitat, només Artur Mas aprova, amb una nota de 5,33 punts, a la vegada que José Montilla obté 4,37 punts i Alícia Sánchez-Camacho es queda amb la pitjor nota, un 2,42.

El Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) ha fet pública aquest divendres una enquesta preelectoral, en què gairebé 3.0000 catalans han respost sobre la intenció de vot i altres aspectes de les eleccions catalanes, a més de valorar diferents qüestions de la política catalana i la situació del país.

Preguntats per una possible coalició postelectoral, una major part dels enquestats, un 22,9%, s'ha decantat per la sociovergència, tot i que aquesta opció ha quedat molt a prop d'una coalició entre CiU i ERC, que té un 21,6% dels participants a favor.

Segons les respostes, fins i tot una coalició de govern entre els convergents i el PP té més suport que el tripartit, ja que un 13,3% la secunden, mentre que l'actual pacte de govern, format pel PSC, ERC i ICV, té un 12,6% d'enquestats a favor.

L'enquesta també inclou una pregunta per valorar els candidats a la Generalitat del 0 al 10 i el que en surt més ben parat és el líder de CiU, Artur Mas, amb un aprovat just de 5,33 punts. La resta suspenen aquesta prova, des del president de la Generalitat i candidat del PSC, José Montilla, que treu un 4,37, fins al líder d'ERC, Joan Puigcercós, amb un 3,89.

En millor posició, a tres punts de l'aprovat es queda el candidat d'ICV, Joan Herrera, mentre que el president de Ciutadans, Albert Rivera, i la candidata del PP, Alícia Sánchez-Camacho, treuen la pitjor nota, amb un 3,02 i un 2,42 respectivament.

Més de la meitat creu que CiU guanyarà
Segons els resultats, un 56,9% creu que CiU és el partit que guanyarà les eleccions, encara que només a la meitat d'ells els agradaria que fos aquesta l'opció vencedora. Un nombre força inferior, el 14,1% considera que el PSC guanyarà les eleccions, tot i que en aquest cas són més els que estarien contents de la seva victòria, un 19,2%.

Pel que fa a la resta de partits amb representació parlamentària, la majoria d'enquestats creuen que no guanyaran les eleccions, però hi ha una minoria que els donen suport. Per exemple, el 8% voldrien que ERC guanyés el 28N, mentre que el 6,9/ voldria que fos ICV i el 3,1% preferiria a Ciutadans. En canvi, hi ha un 5,9 % que voldria la victòria del PP i un 5,5% que creu que guanyarà.

Ni president ni oposició convencen
La gestió del president de la Generalitat, José Montilla, durant els últims quatre anys està valorada per la majoria dels enquestats, un 42,6%, amb un regular, mentre que són més els que la consideren dolenta, un 26,6%, que els que la valoren com a bona, un 14,3%. També hi ha un 11, 2% que qualifiquen la seva gestió de molt dolenta i un 0,6% que creuen que ha estat molt bona.

En una situació semblant queda la feina feta pel principal grup de l'oposició, CiU, que està valorada amb un regular pel 39,4% dels enquestats i com a dolenta per un 23,7%. Pitjors resultats s'emporta el PP, que ha fet una tasca regular pel 34,2% dels participants i molt dolenta pel 30,8%. La feina de Ciutadans tampoc convenç, amb un 22,7% que la qualifica de dolenta i un 20,7% de molt dolenta.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Laura fletxa Vilassar de Mar
21 de novembre de 2010, 20.12 h

El que necesitem és més política i menys hipocresia.
Volem un pacte CIU, ESQUERRA, REAGRUPAMENT I SOLIDARITAT CATALANA.
Els Catalans volem CATALANISME I PROU!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
salva fletxa Lleida
15 de novembre de 2010, 13.33 h

El que volen els catalans es un canvi de politica.
Avançem cap a la democracia directa, vota Pirata!

www.pirata.cat


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
13 de novembre de 2010, 19.21 h

#14 Mercès per la informació. Ha estat molt alliçonadora. Salutacions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Isaac fletxa El Masnou
13 de novembre de 2010, 18.42 h

#13
El més probable és que el PP doni suport a CyU des de fora. Amb l'aprovació dels pressupostos ja en tindran prou per fer allò de "qui dia passa, any empeny". La contrapartida podria ser obligar els convergents a ofegar Zapatero i després recolzar en Rajoy.

La sociovergència té l'inconvenient de posar la tercera força política (ja veurem si serà el PP o ERC, depèn del vot útil independentista) com a caps de l'oposició, tot desmontant el bipartidisme del que han viscut tota la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
13 de novembre de 2010, 18.28 h

Pregunto al fòrum: Cas d'una possible aliança CiU/PSC(PSOE), qui seria el president de la generalitat ??.
Aquí és on rau el quid de la qüestió. Penso que en Mas, de cap de les maneres deixarà de ser-ho, porta anys i panys esperant-ho. I d'en Montilla què en farem ???. No crec que tampoc vulgui deixar les regnes que ara té entre les mans, seria una degradació personal i política. Mentre que en el cas d'aliança CiU/PP, veig més factible que la Sanchez Camacho s'avingués (ho hauria d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
13 de novembre de 2010, 18.18 h

#6 Exacte. Molt correcte el què diu Vostè. Això demostra que vivim en un país inculte, no solament de cultura general, sinó inculte políticament. Estem vivint en un pais de pandereta, toros i futbol. Tregui aquestes coses i serà com si la fi del món hagués ja arribat. Quina pena, valga'm Déu!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
13 de novembre de 2010, 18.14 h

#3 Si podés li puntuaria un 10. Té tota la raó del món. Aquests partits independentistes de nova fornada, han vingut a dividir. No tenien temps d'esperar la consolidació de la nostra independència, i llavors entrar amb les noves ideologies. Més encara, tot això, vull dir aquesta divisió, estic segur, i em penso que no m'equivoco, ha estat instrumentat des de madrit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
L'Esteve fletxa Vallés Oriental
13 de novembre de 2010, 17.29 h

Es veritat que les enquestes del CIS es comporten com diu el Pepet (Miami) , inflant els grans i dsahauciant els petits, però tot dins d'un marc acceptable i normalment real. El que ja es mes complicat ,m ho si mes no així ho veig, es la sociovergència oficial (la real existeix des de el 1982) , ja que seia semblant a que els demòcrates i els republicans dels EUA s'ajuntessin en una coalició, o sigui un dels dos partits (CiU o PSC - Republicans o Demòcrates) hauria de desaparèixer de 'f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pep fletxa Alt Empordà
13 de novembre de 2010, 16.07 h

El millor panorama per Catalunya seria 68 diputats d'ERC, perquè això seria directament començar un procés directe de declaració unilateral d'independencia i començar a negociar amb l'estat espanyol la manera de fer-ho sense conflicte, recolçats logicament per Europa i Estats Units, però com que desgraciadament no serà així, el millor resultat vist el que ha anat sortint a les enquestes i que ara s'està arreglant seria una CiU amb màxim 53-55 diputats i una ERC amb entre 19-21 diput... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Pepet fletxa Miami
13 de novembre de 2010, 14.40 h

#7 Doncs mira, històricament són les que més ho claven. Aquests dies han sortit prou informacions que ho demostren. en tot cas sempre sobrerepresenten una mica més els grans (és normal), per tant l'únic que es pot esperar és que algun dels extraparlamentaris entri (ho dubto molt) o que variï a l'alça alguns dels petits. Jo crec que el normal seria que sobre aquests resultats el PSC baixarà una mica (sobre els 30), Ciu també (sobre els 55), el PP crec que està clavat (per evitar erro... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.