
Cinc xefs russos visiten Catalunya per conèixer-ne la gastronomia
Promocionaran els plats catalans als seus restaurants de Moscou
Cinc cuiners russos viatgen per Catalunya des de diumenge i fins al dia 26 per rebre classes de cuina a càrrec de xefs catalans i aprofundir en el coneixement de la gastronomia catalana. Els cinc professionals de l'alta cuina han estat seleccionats per Turisme de Catalunya i treballen en restaurants de cuina espanyola a Moscou.
La primera classe començarà avui a Deltebre (Tarragona) i tindrà l'arròs del Delta com a protagonista. Les següents sessions es portaran a terme a Cambrils, Sant Pol de Mar i Barcelona.A més d'aquestes activitats formatives, el programa de Turisme de Catalunya inclou la participació a l'Aplec del Cargol d'aquest cap de setmana a Lleida, degustació d'embotits, visites a cellers del Priorat i Penedès, així com al Parc Temàtic de l'Oli de les Borges Blanques, al port de Pescadors de Cambrils, i al Mercat de la Boqueria i al Museu de la Xocolata, tots dos a Barcelona.
La ruta gastronòmica també té visites a l'Escola d'Hostaleria Hofman de Barcelona i al restaurant Sant Pau, de Sant Pol de Mar, on s'entrevistaran amb la seva propietària, Carme Ruscalleda.
Al grup de cuiners els acompanyen periodistes i agents de viatge russos especialitzats en gastronomia. Aquesta iniciativa s'emmarca en la promoció de Catalunya com a destí de turisme gastronòmic que porta a terme Turisme de Catalunya en els països de l'Est.