directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

ERC vol impulsar l'eix comercial Perpinyà-Figueres-Girona

Carme Capdevila proposa una gestió conjunta dels espais naturals transfronterers

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La cap de llista d'ERC per Girona, Carme Capdevila, ha estat fent campanya a Perpinyà on ha explicat l'objectiu del partit d'impulsar un eix comercial entre Perpinyà, Figueres i Girona. És una de les estratègies per potenciar l'Eurodistricte, que disposa d'un full de ruta des del 2008. A banda de la vesant comercial, ERC també ha proposat que els espais naturals transfronterers siguin gestionats, tant en criteris de protecció com de promoció, pels dos governs. 'Les fronteres només són una barrera física però les persones es relacionen amb naturalitat', ha explicat Capdevila que ha destacat que, sota el mandat d'ERC dins el tripartit, s'ha impulsat el projecte transfronterer d'hospital de Puigcerdà.




carme capdevila, ràdio arrels
Comparteix
   


Etiquetes
Capdevila ha explicat que la intenció de la visita a Perpinyà en el primer dia de campanya és reforçar la voluntat de fons d'ERC de la constitució dels Països Catalans i també per 'posar en valor la feina festa durant els anys de Govern. En aquest sentit, Carme Capdevila ha afirmat que en els propers anys cal desenvolupar el full de ruta establert el 2008 i marcar estratègies conjuntes entre Catalunya i Catalunya del Nord. Algunes ja materialitzades com l'hospital de Puigcerdà i d'altres de pendents com un eix comercial Perpinyà-Figueres-Girona.

La candidata d'ERC per Girona ha assegurat que les dues zones aplegades sota un sol paraigua poden potenciar un eix comercial potent i també relligar estratègies de turisme comunes. Capdevila ha recordat que una de les virtuts de l'Eurodistricte és l'entorn natural i, per això, també insta a impulsar actuacions conjuntes de defensa del territori comú com és el cas de les Alberes.

A banda de l'hospital, Capdevila ha recordat que també hi ha projectat un escorxador i un institut. La cap de llista ha afirmat que aquest impuls a les relacions entre Catalunya i la Catalunya del Nord ha estat fruit de la presència d'ERC al Govern i recorda que perquè esdevingui una realitat i puguin caminar 'amb més força' només falta la signatura de París i Madrid. 'Fins ara hem pogut fer actuacions disperses però podrem avançar i promocionar les dues bandes del Pirineu en una', ha conclòs Capdevila.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Isaac fletxa El Masnou
13 de novembre de 2010, 13.13 h

#2
Europa li ha dit a Espanya que el tema de l'Aragó és una bogeria, i França mateix no en té cap interès. L'eix Mediterrani no és qüestió de nacionalisme, és qüestió de racionalitat econòmica.

És clar que cal apostar per allò que és més lògic, i també més necessari. Sigui abans, durant o després de la independència. Perquè la política si no la fas, te la fan.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pau fletxa Cardedeu
13 de novembre de 2010, 12.49 h

#2 Reagrupa........què????? ho teniu clar, au vaaaaaaa


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Miquel d'Amsterdam fletxa Amsterdam - Barcelona
13 de novembre de 2010, 12.46 h

Està demostrat que ERC es proposa coses impossibles com defendre l'eix del mediterrani. Espanya ja ha convençut Europa per la connexió de trens de mercaderies d'Algeciras a França per Aragó. Una línia de 1300 km que no passarà per Catalunya. El volum de mercaderies d'Algeciras el 2020 triplicarà la de Barcelona. ERC està dormint. El que necessitem EL MES RAPID POSSIBLE és la independència i sortir d'Espanya. Tota proposta d'aquesta mena sota Espanya és una proposta tirada a la paper... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
13 de novembre de 2010, 06.55 h

Està més que demostrat que ERC és l´únic partit dels que tenim que pensa en clau nacional de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar. Si Ciu durant les seves majories i majories absolutes hagués pensat en clau de Països Catalans avui a algunes parts del territori la situació no seria tant dramàtica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.