directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 09:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El Museu Casteller de Catalunya passa d'idea a projecte

El fet casteller viu un moment dolç, a les portes de resoldre's la nominació com a patrimoni immaterial de la humanitat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El Museu Casteller de Catalunya ha deixat de ser una idea per materialitzar-se en projecte. El Govern ha fixat el primer semestre del 2011 com la nova data de col·locació de la primera pedra del futur museu, que es construirà a Valls. El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, ha assistit aquest divendres a Valls a la reunió del consorci del Museu, on l'arquitecte Dani Freixes ha exposat els detalls del projecte bàsic i, acte seguit, i per primer cop, s'ha fet una visita als terrenys on s'aixecarà l'equipament. Tresserras ha remarcat que es mantenen els deu milions d'euros de pressupost, i que és un moment dolç per als castells perquè està a punt de resoldre's si seran patrimoni de la Unesco.

Comparteix
   


Etiquetes
Amb totes les esperances dipositades en la reunió de Nairobi, on la setmana vinent es prendrà la decisió de declarar els castells patrimoni immaterial de la humanitat, aquest divendres s'ha donat a conèixer el projecte tècnic del futur Museu Casteller i es preveu que l'executiu s'enllesteixi a finals d'any, tot i que ha estat un procés 'lent' i difícil', ha reconegut Tresserras.

Després d'anys de retard, canvis d'emplaçament i una ubicació final no exempta de polèmica -en una nova zona de creixement al sud-oest del terme municipal-, el Museu Casteller ja té projecte. Amb forma d'edifici enterrat i una superfície construïda de 3.800 metres quadrats, el projecte de l'arquitecte Dani Freixes pretén integrar-lo al màxim en el paisatge.

On ara hi ha avellaners i altres conreus agrícoles, s'hi construirà aquest equipament dedicat al fet casteller, que tindrà una única façana porticada i de la coberta s'erigiran quatre torres que sortiran de la terra com a pilars de llum. El cost dels 10 milions d'euros l'assumirà en un 50% la Generalitat, i el 50% restant, entre la Diputació i l'Ajuntament de Valls, a parts iguals.

Després de la reunió, el conseller Tresserras, acompanyat de l'alcalde de la ciutat, Albert Batet, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, el delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, i el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Miquel Botella, han visitat els terrenys des d'on es divisa una excel·lent panoràmica de la ciutat.

'La satisfacció nostra és molt gran perquè fa molts anys que se'n parla i allò que havia estat una aspiració, ara, per fi, passa a ser un projecte', ha afirmat Botella, que també ha fet esment de la coincidència que s'obtingui la nominació de la Unesco i que el món casteller es trobi en un moment pletòric. 'Ara toca que sapiguem fer l'aleta en aquest projecte', ha conclòs.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Quim fletxa PPCC.
13 de novembre de 2010, 07.39 h

Felicitats Castellers , tant de bo ho aconseguiu. .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.