directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Felip Puig descarta un pacte amb ERC perquè no podria aportar 'la seriositat' necessària

El convergent descarta la resta de partits per formar Govern després de les eleccions

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El número tres de la llista de CiU per Barcelona, Felip Puig, ha descartat per formar Govern la resta de partits en el cas que els convergents guanyin les eleccions sense majoria absoluta. Confiat de la victòria i que no necessitaran suports, Puig ha precisat, però, que un possible pacte amb ERC 'no podria aportar la seriositat, sentit comú, fermesa i coratge' que requereix el país per sortir de la crisi. Respecte el PP i el PSC, considera que 'no són socis útils' per defensar l'autogovern i el concert econòmic. Puig fa campanya aquest diumenge pel Camp de Tarragona acompanyat pel candidat convergent Josep Poblet, qui ha criticat els socialistes per només proposar crear 16.000 nous llocs de treball.
felip puig
Comparteix
   


Etiquetes
'Descartem a tothom: no hi ha cap soci per tirar endavant el país', ha declarat, taxatiu, Puig, que ha iniciat amb un esmorzar a la Confraria de Pescadors de Tarragona la jornada de campanya d'aquest diumenge que el porta per diferents municipis del Camp i de les Terres de l'Ebre. Més i tot, el candidat i secretari general adjunt convergent ha precisat que 'per recuperar la confiança del país, difícilment alguns partits que promouen consultes independentistes poden aportar la seriositat, la fermesa i el coratge per fer els sacrificis necessaris'. Tampoc el PSC i el PP agraden a Puig. 'Per defensar el concert econòmic i l'autogovern no són socis útils', ha afegit.

Puig, que ha reiterat la idea d'Artur Mas d'incorporar al govern 'gent independent', s'ha mostrat convençut que els convergents no necessitaran aliats per poder governar en solitari, Puig ha reconegut que un cop superada la contesa electoral, la consecució de 'reptes' com el concert econòmic o l'ampliació de l'autogovern exigirà arribar a 'pactes de país' amb la resta de forces polítiques. 'Després de les eleccions hem de passar full respecte el debat ideològic i pensar en els interessos de la gent del país', ha afirmat.

El concert econòmic i la sobirania política, juntament amb 'recuperar la confiança i la dignitat, l'autoestima, el prestigi al món i la recuperació econòmica', són els principals eixos que el secretari general adjunt convergent ha citat com a prioritats polítiques de forma reiterada, 'No renunciem a cap nivell de sobirania política que determini el poble de Catalunya', ha assegurat, sense voler, un cop més, pronunciar-se obertament sobre la qüestió de la independència, tal i com reclamen alguns dels seus adversaris. En aquesta línia, ha apostat pel 'dret a decidir' com a 'full de ruta' si així ho decideix 'tot el país', sense exclusions.

A l'igual que el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, Puig també creu que en el cas que els actuals partits al Govern sumin prou escons, 'repetiran el tripartit'. 'Els agrada les natilles', ha ironitzat, tot i les proclames d'alguns dels dirigents d'aquest partits 'renegant del seu propi acord'. 'És un joc de distracció cap als ciutadans apel·lant a la seva bona fe per creure's les seves mentides', ha insistit. També ha criticat la presència, aquest dissabte al Camp de Tarragona, de Mariano Rajoy i el vicepresident del govern espanyol Alfredo Pérez Rubalcaba. 'La política espanyola va enviar ahir als seus màxims dirigents per supervisar les seves franquícies a Catalunya, tan PSOE com PP. A veure si tenen les coses endreçades. Van marxar juntets amb el TAV per compartir els pactes que fan i faran per diluir la projecció d'aquest país', ha afirmat.

Per la seva banda, el candidat convergent pel Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, Josep Poblet, que també ha qüestionat la presència de Rajoy i Rubalcaba -venen i marxen amb l'AVE i no els preocupa què els passa als ciutadans aquí'-, ha fet un discurs en clau econòmica per llançar les seves crítiques en contra de les propostes socialistes. 'Amb més de 62.000 aturats a la demarcació, el PSC preveu donar feina a 16.000. Com pots sortir i dir que donaràs feina només a 16.000? I els altres què?', ha etzibat. Poblet ha reiterat el seu compromís de treballar per la recuperació econòmica, empresarial i productiva fent 'les coses més fàcils als empresaris', reduint tràmits burocràtics, però 'sense perdonar-los res'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Tomppa fletxa Sabadell
15 de novembre de 2010, 21.14 h

Un partit que té més en comú amb espanyols que amb els catalans és un partit seriosa ? Un partit que vol formar unió amb un país que ha discriminat els catalans fa segles és un parit seriosa ? Un partit que creu que és pot curar persones gai és un partit seriosa ? Un partit que creu que no demana absolut igualtat entre espanyols i catalans és un partit seriosa ? CyU = broma fastigosa :(


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jaume fletxa Sitges
15 de novembre de 2010, 15.23 h

i és seriós fer una esmena als pressupostos de l'estat per afavorir les concessionaries d'autopistes a Madrid? quins favors deu CiU? el canvi de CiU és el de tornar a col·locar 1.500 persones a la Generalitat i no tornar a fer rés no fós que a Espanya algú s'emprenyi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
15 de novembre de 2010, 14.26 h

Si, clar, com que CiU és tan seriosa... que ens va tombar la ILP per prohibir els transgènics associant-se amb el PP i el PSC !!!!
Votem pirata.cat i decidim tot el que volem nosaltres!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
15 de novembre de 2010, 13.14 h

#7 jo diria que es un MAFIÓS de la CROSTA CONVERGENT UNIONISTA. Pel que fa el de la dreta i el de l'esquerra de la foto, segur que no el coneixien prou be. Si no, no estarien tan ben agafats a ell. Segur que al acabar de fer-se la foto, es van trobar a faltar la cartera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
pagano fletxa el masnou
15 de novembre de 2010, 13.11 h

pot ser si, ara que m'ho comentas. l'havia confos am un tal Puig que es soci d'un tal Pujol, els de la gestoria major del regnat del Pujol, el dels tics, si home! els de les factures d'altres temps, recordes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
15 de novembre de 2010, 13.07 h

Aquest PUIG no es el famós líder del sector de dins de CDC anomenat ADIGSA..? dels que si que saben el que es "seriositat necessària" com robar i manipular a empresaris deixant-los a la ruïna, amb el mai aclarit cas ADIGSA , quant ell era el màxim responsable de la conselleria .?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
pagano fletxa el masnou
15 de novembre de 2010, 13.04 h

qui es el del mig?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ivan fletxa Avinyó
15 de novembre de 2010, 12.41 h

Fixeu-vos que és molt més dur en les crítiques a ERC que al PP o al PSC. I aquesta frase és genial: "per recuperar la confiança del país, difícilment alguns partits que promouen consultes independentistes poden aportar la seriositat, la fermesa i el coratge per fer els sacrificis necessaris" O sigui, que per Puig, els partits independentistes no serveixen per governar. Doncs menys mal que Puig és del sector diguem-ne, "sobiranista". I no era ell qui va cridar "Catalunya independència" ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Anonim fletxa Vic
15 de novembre de 2010, 12.01 h

Seriositat? I ells són els seriosos? Ells que han fotut la ma a la caixa fins que han deixat el palau més buit que el caparró del senyorito puig? Au va, aneu a pastar!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jaume fletxa Badalona
15 de novembre de 2010, 11.45 h

Osti un "independentista" demanant pactar amb el PP jaja... Apustuflant com diria el barbetes...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.