directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Montilla retrocedeix a 1996 i retreu a CiU haver investit Aznar

Reconeix 'diferències' amb Zapatero en la primera visita del president espanyol en la campanya

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha reconegut en el primer dia de campanya de Zapatero a Catalunya 'diferències' i 'discussions' amb el president espanyol. Montilla, però, valora que els acords assolits durant els mandats de Zapatero a la Moncloa han donat a Catalunya el major nivell d'autogovern, el millor finançament i la millor inversió de l'Estat. Montilla també ha aprofitat la visita del president espanyol per alertar que CiU prefereix Mariano Rajoy com a president del futur govern de l'Estat. 'Són llops disfressats amb pell de xai que ja van votar dues vegades la investidura de José Maria Aznar', li ha recordat.
josé montilla
Comparteix
   


Etiquetes
El candidat del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha reconegut en el primer dia de campanya de Zapatero a Catalunya 'diferències' i 'discussions' amb el president espanyol. Montilla, però, valora que els acords assolits durant els mandats de Zapatero a la Moncloa han donat a Catalunya el major nivell d'autogovern, el millor finançament i la millor inversió de l'Estat. El candidat del PSC ha garantit així a Zapatero que no pactaria amb ERC. Montilla també ha alertat el líder del PSOE que CiU prefereix Mariano Rajoy com a president del futur govern de l'Estat. 'Són llops disfressats amb pell de xai que ja van votar dues vegades la investidura de José Maria Aznar', li ha recordat.

En un míting a Viladecans davant d'unes 2.000 persones, Zapatero ha entrat en la campanya catalana al Baix Llobregat, feu dels socialistes catalans. Abans que ell, però, ha intervingut el candidat socialista, que ha recordat a Zapatero que aquestes eleccions 'són decisives per al projecte polític de tots els socialistes' però també li ha recordat l'actitud que ha tingut CiU al llarg del seu mandat a la Moncloa.

Montilla li ha recordat que CiU 'ha votat cada any contra els pressupostos del teu govern, vitals per lluitar contra la crisi i per a les inversions de Catalunya', i que Mas 'ja no dissimula que prefereix Rajoy de president' i que, com Duran, titlla Zapatero de 'cadàver polític'. 'Jo et veig molt bé físicament i políticament', li ha dit el candidat socialista, 'el que ens queda a tu i a mi'.

El candidat socialista ha presentat la federació nacionalista com a 'llops que es disfressen amb pells de xai' i que s'ha de ser 'descarat' per afirmar que 'les diferències entre dreta i esquerra són coses antigues i del passat'. 'Ho diuen sempre els conservadors, que volen semblar diferents, més moderns, més acceptables', ha assegurat, tot recordant que Rajoy acusa CiU de 'copiar' el programa econòmic del PP.

A més, ha recordat a Zapatero que CiU va votar per dos cops la investidura de José María Aznar mentre que no van votar la de l'actual president espanyol 'ni el 2004 ni el 2008'. 'Espero que el seu suport no ens calgui el 2012', ha afegit, tot dient que 'entre Rajoy i tu prefereixen el líder de la catalanofòbia', perquè 'Mas està disposat a qualsevol cosa per arribar a la Presidència de la Generalitat'.

'No trair a Catalunya' pactant amb el PP ni amb ERC

És en aquest context que el candidat socialista ha assegurat que no pactaria amb ERC: 'No estic disposat a mantenir-me a la presidència pactant amb qui vulgui fer un referèndum d'independència'. De fet, ha dit no estar disposat 'a trair Catalunya' pactant amb els republicans o amb el PP.

Montilla ha avisat que la 'majoria' dels catalans volen 'progrés' però que, si no van a votar, pot veure com guanya la dreta. 'Vull que la Catalunya silenciosa parli i decideixi, no vull un país d'esquerres amb un govern de dretes', ha dit, tot reclamant una 'gran victòria' per al PSC.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
15 de novembre de 2010, 09.21 h

Senyor Montilla no vagi tan lluny, fa menys anys que el PSOE ha pactat amb el PP al País Basc per barrar el pas als partits basquistes. No m'estranyaria que fessin el mateix a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
15 de novembre de 2010, 08.32 h

Montilla retreu a CiU haver "investit" a l'Aznar que va guanyar les eleccions a l'hora que critica el seu independentisme mentres els dimars seu a la taula del Govern amb els "independentistes" d'ERC.

O és que pateix una greu esquizofrènia, o ens pren per imbècils, aixó si, l' "independentisme" d'ERC no es critica, no fos cas que sumessin i poguessin reeditar el tripartit, que segons l'enquesta del CIS, no és pas tant lluny. Si es donés el cas, ni l' "independentisme d'ERC ni la oposici... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.