directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 03:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Puigcercós obre la caixa dels trons: 'Madrid és una festa fiscal i a Andalusia no paga ni déu'

El líder independentista recorda que l'Agència Tributària recapta a Catalunya sis vegades més que a Andalusia · Pluja de crítiques amb el PSOE andalús al capdavant

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El president i candidat d'Esquerra a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha defensat aquest diumenge l'acte central de les comarques del Pirineu a la Seu d'Urgell, els beneficis econòmics d'una Catalunya independent. En el seu discurs, Puigcercós ha denunciat que 'tenim l'Agència Tributària instal·lada a Catalunya', i ha criticat aquells territoris que s'alimenten de l'espoli fiscal català. 'Madrid és una festa fiscal i a Andalusia no paga ni déu', ha insistit Puigcercós, recollint les dades de recaptació de l'Agència Tributària a aquests territoris, fins a sis vegades inferiors que Catalunya en el cas d'Andalusia. Les paraules de Puigcercós ja han despertat les reaccions del PSOE andalús, que ha demanat una disculpa perquè, segons ells, s'ha 'insultat' el poble andalús recorrent a 'estereotips'.

Comparteix
   


Etiquetes
En referència a la presència del president espanyol a un acte de José Montilla, el president d'Esquerra ha afirmat que 'Zapatero no arreglarà res, més aviat ens ho complica' i ha recordat que la promesa d'aprovar l'Estatut que sortís del Parlament i que 'a alguns partits se'ls hi van afluixar les cames i no van aguantar la pressió' cosa que va 'impedir mantenir l'Estatut i la recaptació de tots els impostos que deia l'Estatut original'. 'De Madrid no hem d'esperar res, l'únic futur el decidirem nosaltres, perquè som una nació i nosaltres decidim', ha defensat Puigcercós que ha instat a 'seguir convencent persones, portar la gent a votar i demanar un referèndum'.

Puigcercós ha afirmat que 'el que demanem és un punt d'inflexió pel país, un canvi d'actitud i això ho aconseguirem si tenim un país cohesionat' perquè 'la república catalana comptarà amb tothom. Catalunya només serà independent si som un sol país i un sol poble, si tothom té clar que la Catalunya independent genera oportunitats'.  El candidat ha demanat el vot per Esquerra defensant que 'el 28N és a veure qui decideix si Esquerra o PP'. S'ha de triar entre 'la Catalunya dels interessos o la Catalunya dels principis' perquè som 'l'únic partit amb les mans netes' i 'ens podem equivocar però estem per servir la gent'.

Denuncies del PSOE andalús

Des d'Andalusia ja s'ha replicat les paraules de Puigcercós, i la secretaria d'Organització del PSOE, Susana Díaz, ha demanat que 'demani perdó als andalusos' per haver-los insultat dient que no hi paga impostos ningú. Per Díaz les paraules de l'independentista català són 'lamentables i despreciables', fruit del 'desconeixement de la realitat andalusa' i nascudes de 'l'afany de recórrer a 'l'estereotip' andalús. Malgrat tot, la socialista andalusa no ha aportat dades sobre l'aportació tributària andalusa a l'Estat espanyol per desmentir al republicà.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
15 de novembre de 2010, 17.24 h

#19 Robert, per el que he viscut i vist, els polítics reben, apart del que dius: pissines, murs de contenció de terres, 10%'s pérgoles, jardins i, sobretot, els famosos sopars carísims que acaben en cases de putes... tot pagat...
Un clar exemple, es que he intentat posar una gran professional al cap del departament comercial d'un grup d'empreses d'aproximadament 700 treballadors; el seu propi pare ho va desestimar perque era dona i... sic: "cómo iba a negociar el porcentaje e irse de putas... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
15 de novembre de 2010, 15.51 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Robert fletxa Avinyó
15 de novembre de 2010, 14.24 h

Gat Mesquer, estic totalment dacord amb tu. En puc donar fe de tot el que has esmentat anteriorment.
Tinc gairebé tota la família a Andalusia (bona terra i bona gent), i tinc un parell de cosisns que són empresaris.
Tots els anys diuen que declaren a hisenda un 50% de la producció anual, el motiu?? doncs que si no ho fan així perden molta clientela, és a dir, són poc competitus respcte a empreses del seu respectiu sector. Aleshores, de què ens parla la senyora consellera de la Junta???
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
roger fletxa gaà-mar
15 de novembre de 2010, 11.03 h

#11 Dons si, si cal ho faré, però jo no he sentit aquest "señorito andaluz" dir que els catalans som tal o pasqual.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
roger fletxa gaà-mar
15 de novembre de 2010, 11.02 h

#13 no cauré en la mala educació de dir-te Pepet. No em donis un míting, sisplau. Jo no critico el fons de la qüestió, amb la qual estic molt d'acord, critoco LES FORMES, més típiques de una taberna que no pas d'un polític. Però en un partit que té en les seves files a gent tant "il.lustrada" com en Tardà, o el asaltapiscines Puig, tampoc en puc esperar massa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Jan fletxa barcelona
15 de novembre de 2010, 10.56 h

Em recorda en Tarda al Polònia "Perdó, però algú ho havia de dir". Superant la ficció, quins cracs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
15 de novembre de 2010, 10.41 h

#7 Aquest "way of life"que pregones no és més propi dels xarnegos que vingueren d'Andalusia empesos per la gana?pòtser a madrid van amb lacostes,pagats aquí,hi a Andalusia viuen del PER,i no gràcies al seu PIB,precisament,o és que tenen una màquina de fer bitllets?tens raó,no cal insultar per un grapat de vots,a veure si ho poseu en pràctica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
15 de novembre de 2010, 10.23 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
15 de novembre de 2010, 10.15 h

#3 Rogeret tornas a estar exaltat carinyo, haviam xato fes memòria quins partits van entrar al Parlament a les últimes eleccions?
corrupCIU, PSC, IC, ciudadanos i PP que tots ells són autonomistes, esquerra va ser l'únic partit independentista que va entrar que era i és clarament independentista, per tant esquerra podia o bé pactar per fer Govern o bé quedar-se a la oposició.
Resulta que els partits ens agrada fer política i per fer-la has d'estar al govern ( sinó té la fan), i resul... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Salva fletxa Països Catalans
15 de novembre de 2010, 10.12 h

#10 Molt bé Gat Mesquer, l'has clavada!!!

Ara llegiu-ho tots detingudament, no us faci mandra, i expliqueu-ho als que no ho veuen o no ho volen veure... es pot dir més alt però no més clar.


Salut i Independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.