directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Puigcercós contraataca: 'El que a mi em sembla monstruós és el dèficit fiscal de 20.000 milions'

El candidat d'ERC demana un 'debat serè' sobre el dèficit fiscal i les inspeccions tributàries

Comentaris 46  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El candidat a la presidència de la Generalitat Joan Puigcercós s'ha ratificat en un article al seu bloc en la idea que la pressió fiscal espanyola recau en part excessiva a Catalunya, i que altres comunitats autònomes se'n beneficien. En un to menys contundent que l'utilitzat en un acte de campanya a la Seu d'Urgell -on va dir que a Andalusia 'no paga impostos ni Déu'-, Puigcercós s'ha reafirmat en la seva idea per rebatre les crítiques a les seves paraules, especialment les sorgides de la portaveu del PSOE a Andalusia, Mar Moreno, que les ha qualificat de 'monstruoses' i d''insult a tots els andalusos'. Per Puigcercós el veritablement 'monstruós' és l'espoliació fiscal que pateix Catalunya en contraposició als avantatges fiscals d'altres territoris. Puigcercós ha insistit que 'no té res contra Andalusia' i demana un 'debat serè' sobre el dèficit fiscal i les inspeccions tributàries.
joan puigcercós, pimec
Comparteix
   


Etiquetes
Puigcercós ha recordat que Catalunya 'acumula un volum d'inspeccions del 17% del total estatal', i que institucions com el Ministeri d'Economia i Hisenda xifren el dèficit fiscal de Catalunya 'al voltant del 9% del PIB anual de mitjana', un fet que 'ha ocasionat un greu desequilibri entre el que els catalans i catalanes paguen en forma d'impostos i el valors dels béns i serveis públics que reben de finançament'.

El líder republicà ha afegit que en altres comunitats autònomes, 'com Andalusia', reben un 4,53% del PIB. Per això assegura que 'els diners que surten de Catalunya poden anar a altres comunitats autònomes, que poden fer polítiques que aquí nosaltres no podem'.

El candidat d'ERC recorda, també, que diversos estudis situen el dèficit fiscal de Catalunya amb Europa a l'entorn del 0,3% del PIB anual català, i ha afegit que 'mentre que altres comunitats autònomes, com Andalusia, rebran en fons europeus en el període 2007-2013 un total de 14.024 milions d'euros, Catalunya en rebrà només 1.752 milions d'euros, gairebé vuit vegades més'.

També compara el nombre de beques universitàries que es reben a Catalunya ('el 9%') amb les que es reben a Andalusia ('el 21%) i les no universitàries ('Catalunya rep 13,22 euros per alumne mentre que Andalusia gairebé el doble, 23,6 euros per alumne'). O recorda que 'a Andalusia es regalen 173.000 ordinadors a l'alumnat de 5è i 6è de primària' mentre que a Catalunya 'les famílies en paguen la meitat'.

Per tot plegat, Puigcercós no només no es disculpa per les seves declaracions segons els quals a Andalusia no paga impostos 'ni Déu' (unes declaracions que la portaveu del PSOE a Andalusia ha qualificat de 'monstruoses i un insult a tots els andalusos') sinó que assegura que al que ell li sembla monstruós és 'el dèficit fiscal de 20.000 milions d'euros que any rere any afecta a Catalunya'.

Després d'assegurar que el dèficit fiscal també el pateixen els andalusos que viuen a Catalunya Puigcercós adverteix que tal com 'la reacció per exigir-me disculpes ha estat instantània', 'molts catalans agrairien aquesta mateixa rapidesa per reconèixer l'esforç de tots els catalans i catalanes, d'origen andalús o no, per aportar molts recursos a la resta de l'Estat'.

Puigcercós clou l'article assegurant que 'la convivència és necessària i és un objectiu en si mateix però la resta de l'Estat ha de saber que a Catalunya, molta gent per no dir la majoria, està molt cansada de pagar i que a sobre se'ns maltracti'.

Sánchez-Camacho: 'Són unes paraules inacceptables'

Per la seva banda, la candidata del PP de Catalunya a les eleccions, Alícia Sánchez-Camacho, ha aprofitat l'ocasió per carregar contra Puigcercós, titllant les seves paraules d''inacceptables i indignes' ja que, segons la popular, han suposat un insult al poble andalús 'impropi d'una campanya electoral'. En aquest sentit, ha advertit que no seria suficient que Puigcercós 'demanés perdó' al poble andalús després de dir que 'a Andalusia no paga' impostos 'ni Déu'. 'No es pot insultar uns o altres i després demanar perdó com si no hagués passat res', ha manifestat Sánchez-Camacho, qui ha criticat 'aquesta manera de fer política que és excloent i de desqualificacions i un estil que el PP ni vol ni desitja i que els catalans tampoc'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#46
Pau fletxa Cardedeu
16 de novembre de 2010, 10.00 h

#42 i els que demaneu UNITAT, perquè el primer que feu és SEPARAR? Com es pot ser tant HIPÒCRITA, FALS I MANIPULADOR?? BOTIFLERS!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
15 de novembre de 2010, 21.34 h

#42 Tornem-hi Bertran tu explicarem un cop més, i no pateixis si cal 350 vegades més també ho farem, nosaltres no som classites com tu i els solidaris, i a més tenim més paciència que vosaltres.
A veure carinyo, a l'any 2007 quants partits independentistes van entrar al parlament de Catalunya, tan sols un, i al 2004 també només un, per tant per molt que esquerra volgués no podia formar Govern en solitari en cap dels dos casos i resulta que la resta de partits eren espanyolistes o auto... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Joanot fletxa Barcelona
15 de novembre de 2010, 21.33 h

Però si el Putxi ens va prometre que el nou sistema de finançament havia de reduir el dèficit fiscal en un terç!! O només va dir-ho per rentar la cara del Tripartit i el Conselller Castells? No s'hi val dir una cosa per mantenir-se al govern i ara, quan hi ha la campanya electoral, dir la contrària.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Robert fletxa bcn
15 de novembre de 2010, 21.26 h

Xesco, ¿que ets un dels trolls de Víctor Alexandre, potser, els trolls aquests que fa servir per insultar per tota la xarxa a qui no pensa com ell? O potser ets ell mateix? Aquest home és un perill per a Catalunya i una xacra per l'independentisme. Per cada independentista que crea, en destrueix 10 amb els seus arguments ridículs, pretensiosos, il·luminats i aliens a la realitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
15 de novembre de 2010, 20.14 h

El Putxi també quina cara més dura que te, si tan li importen els diners dels catalans perquè han creat dos Tripartits españols? Endavant Solidaritat! !¡*¡!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
15 de novembre de 2010, 20.12 h

#39 per això mateix votarem majoritariament per ERC i en Joan Puigcercós. Per evitar el que diu la enquesta del CIS, que dona la majoria absoluta nomes a CiU+PP: es a dir CLAUDICACIO UNIONISTA MASSIVA del poble català.
ERC ja ha dit que nones i nines ; si no hi ha abans el compromís de convocar un Referèndum per la INDEPENDÈNCIA, per part de CiU. El PSC i Montilla ja han dit que nanai del Paraguai... i MAS i CiU que diuen.? dons el de sempre que ARA NO TOCA. Per a ells mai toca. Trenc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Xesco fletxa Vilafranca
15 de novembre de 2010, 19.28 h

El Robert és un dels sectaris que van homenatjar el feixista Samaranch al mateix Palau de la Generalitat. Només per això ja mereixen que els diguin el nom del porc. Cal ser molt miserable per caure tan baix. Aquesta gent que ret honors de cap d'estat a un feixista té la barra de dir-se independentista i de demanar-nos el vot per poder continuar homenatjant feixistes amb els nostres diners. Quines ganes que tenim tots de veure'ls convertits en pols la nit de les eleccions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
15 de novembre de 2010, 19.20 h

#36 fes-la la llista, si vols començo jo: LLei del cinema ( portarà un increment del pib tal , que l'espoli de Espanya quedarà eixugat de cop)...
Esteu jugant amb el futur de catalunya, i si el tripartit suma, amb 4 anys més, Catalunya desapareixerà. I si guanya CIU, doncs a la llarga també. Voteu independència, sinó serèm la comunitat més pobre d'Europa. Esteu jugant amb el futur dels vostres fills.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Utopia fletxa BCN
15 de novembre de 2010, 19.16 h

Aquest grassonet furiós s'omple la boca de mentides i la gent s'ho creu.

Encara que molts dels seus ja no li donen cap credibilitat i això es notarà a les urnes.

Segons les enquestes fins al PP els passarà per sobre.

Mentrestant que segueixi bordant.

La gent és molt fàcil de manipular.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
15 de novembre de 2010, 18.47 h

#24 El Puigcercòs pot agradar més o menys però si està on està és perque els militants els van votar democarticament, cosa que per cert, no fa cap més partit a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.