directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Condemnen Saïda Saadouki per malmetre la imatge del Guàrdia Civil que va dir-li 'mora catalanista'

La jutge s'acull a la versió de l'agent que afirma que les acusacions de la traductora marroquina són falses

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La traductora marroquina Saïda Saadouki ha estat condemnada a pagar 5 euros diaris durant sis mesos i a indemnitzar amb 600 euros al capità de la Guàrdia Civil espanyola, Bartolomé del Amor, com a autora d'un delicte d'injúries greus amb publicitat. Del Amor va denunciar Saadouki després que la dona l'hagués denunciat prèviament a ell per dir-li 'mora catalanista'. La sentència judicial entén que les acusacions realitzades per Saadouki són falses i la condemna per haver perjudicat 'perjudicar la fama i la dignitat' de l'agent arran de la repercussió mediàtica que ha tingut el cas.
Saïda Saadouki, traductora, guàrdia civil
Comparteix
   


Etiquetes
Els fets succeïren l'agost del 2007 quan Saadouki entrà a treballar com a traductora de castellà al Cos Armat de la Guàrdia Civil. Segons relatà la traductora en una roda de premsa a la seu de l'Obra Cultural Balear, el capità de la Guàrdia Civil, Bartolomé Del Amor la titllà de 'mora catalanista' ja que ella s'hi dirigí a ell i al guàrdia de seguretat de l'entrada de l'edifici en català. La traductora fou acomiadada posteriorment i Del Amor es querellà conta la traductora en considerar que havia ferit el seu honor i el seu prestigi.

En aquest sentit, la jutgessa l'ha condemnada per un delicte d'injúries greus contra el capità de la Guàrdia Civil. Els 900 de multa i la indemnització de 600 euros que Saadouki haurà de pagar a capità de la Guàrdia Civil són penes inferior a les que tant la fiscalia com l'acusació particular demanaven per Saadouki. La Fiscalia demanava 1.000 euros en concepte de responsabilitat civil i 1.440 euros de multa. Per part seva, l'acusació particular, exercida pel lletrat Alberto García, demanava 10.000 euros en concepte d'indemnització i 2.520 euros de multa.

La jutgessa del cas considera que no s'ha pogut provar que Del Amor el 17 d'agost de 2007 titllés la traductora de 'mora catalanista' i tampoc que li digués que el català era un idioma que ni tan sols 'existia', ja que alguns se l'havien inventat. Així, la sentència judicial afirma que les acusacions realitzades per Saadouki són falses i, que per tant, les declaracions que feu als mitjans de comunicació també ho eren. El text també remarca que Del Amor no pronuncià paraules de 'caràcter ofensiu o vexatori' cap a Saadouki o cap a la llengua que ella defensà, el català. La sentència remarca que l'acusada informà a la opinió pública d'uns fets que eren 'falsos'.

La sentència considera provat que la traductora va comparèixer en roda de premsa a l'Obra Cultural Balear per explicar els fets i ho feu per 'perjudicar la fama i la dignitat' de Del Amor. El capità, per part seva, ha negat sempre que les paraules de Saadouki eren falses.

El judici contra la traductora Saïda Saadouki se celebrà el passat 4 de novembre després que fos suspès en dues ocasions, en una d'elles perquè la defensa de la traductora sol·licità la inclusió dels vídeos de la càmera de seguretat de l'entrada que haurien provat o no que el guàrdia de seguretat de l'entrada de l'edifici li digué a Saadouki que li parlés 'en cristià' quan aquesta el saludà en català. El dia del judici la traductora fou acompanyada i rebé el suport d'una quinzena de membres de l'Obra Cultural Balear i ERC Illes.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
16 de novembre de 2010, 11.46 h

Ara que ens torni a venir aquell individu que juga a ser rei (però cobrant milionades d'euro), dient que el castellanu mai no va ser una llengua imposada. Vergonyós i sacríleg. Si és veritat que Déu existeix, les penes eternes per aquesta estofa pudent de feixistes, hauran de pagar-ho molt i molt car.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
16 de novembre de 2010, 10.37 h

Es veritat, Otger. Només per aixó ja es imatge malmesa.
Quina vergonya de tribunals. No cal dir que sense independència podem continuar així cent anys més. Encara hi ha algú que no se'n adona???. Tots a votar el dia 28, per l'independència!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
15 de novembre de 2010, 23.23 h

Com es pot malmetre MÉS la imatge d'un picolo?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
15 de novembre de 2010, 21.45 h

El pitjor és que això ho anomenin "justícia".
El trancurs de la vida posa a cadascú al seu lloc. De res li serveix el seu honor i prestigi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Toni fletxa Sabadell
15 de novembre de 2010, 21.23 h

La jutgessa, com se diu? Sabeu el nom? NO es diu pas Del Odio de Ahumada? O Sra. del Amor (hermoso): Quina presa de pèl! És ebn clar que els tribunals espanyols són... el que són i més! HI ha algú que s'hi identifiqui i sigui mig normal?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Utopia fletxa BCN
15 de novembre de 2010, 19.20 h

Esteu tots molt malalts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
homenot fletxa girona
15 de novembre de 2010, 17.32 h

Potser caldria investigar si entre la jutgesa i el tricorni hi ha rollo...


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi-80 fletxa València
15 de novembre de 2010, 17.29 h

#3 Això no és cap nacionalisme espanyol. Això és imperialisme espanyol sobre la nació catalana. Prou de tacar el mot nacionalisme. El nacionalisme és identitat pròpia i alliberament. Imperialisme és el que practica el regim borbònic espanyol sobre els treballadors de tot l'Estat i les nacions perifèriques.

Voler guanyar la batalla independentista sense saber com són i funcionen les coses és com voler guanyar un partit de futbol sense saber les regles i el reglament d'eixe esport.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3 Alexandre Pineda Fortuny
15 de novembre de 2010, 17.22 h

Els, bròfecs com la guàrdia incivil, ajudats per jutges mancats de sindèresi (la facultat naturla de jutjar rectament), això si ben banyats de nacionalisme espanyol.
Davant una persona amb cultura i resulta que la condemnen a ella. Uf!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ramon fletxa Barna
15 de novembre de 2010, 17.22 h

Com deia la meva iaia, que tot i ser de Benicarló coneixia molts refranys en castellà, "A la justicia prender, no puede ser".


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.