directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 19:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Montilla assegura ara que Mas 'té por' als cara a cara

Després que el PSC trenqués les negociacions pel debat, ara el candidat socialista assegura que Mas 'no vol parlar clar' a la televisió

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat aquest dilluns veure al seu oponent, Artur Mas, 'desinflant-se', 'nerviós' i 'faltón', i amb unes propostes que són 'fum o foc'. Montilla s'ha preguntat si Mas té 'por' a celebrar un cara a cara amb ell. 'Un home tant preparat, que parla tant bé, que es creu i és un gran orador no hauria de tenir problemes per acceptar-lo' ha assegurat Montilla. El líder del PSC, el partit que va trencar les negociacions pel cara a cara, també ha acusat Artur Mas de 'no voler contribuir a la màxima participació electoral'. Montilla s'ha expressat en aquests termes en un míting a Santa Coloma de Gramenet, on el líder socialista ha evitat qualsevol referència al cas Pretòria.
josé montilla
Comparteix
   


Etiquetes
El candidat socialista ha insistit en l'oferta de dos cara a cara -un en català i un altre en castellà- que cada míting recorda a Mas. Aquest dilluns, però, s'ha preguntat perquè 'calla i no respon'. Fent ús de la ironia, Montilla creu que no té por del debat perquè 'un home tant preparat, que parla tant bé, que es creu i és un gran orador no hauria de tenir problemes per acceptar-lo'; i que tampoc té por del candidat socialista perquè 'ell es creu superior, mira a tothom per damunt de les espatlles i pensa que nosaltres som un accident en la història de Catalunya'.

Montilla també s'ha preguntat si és que 'té por de la participació' i ha dit creure que 'no vol contribuir a la màxima participació electoral', i ha afegit que si no vol el debat és perquè 'té por de parlar clar i respondre' a preguntes com si pensa pactar amb el PP o amb ERC o 'quins llocs de treball retallarà' de l'administració. 'Segurament sap que en un debat guanya qui va amb la veritat per davant i les idees clares, i cap de les dues coses estan garantides en el seu cas', ha afegit. Montilla ha dit que són preguntes que faria insistentment en cas que hi pogués haver debat i creu que encara s'està a temps per poder-los celebrar.

'Els andalusos ens mereixem un respecte'

Montilla ha tornat a criticar el president d'ERC, Joan Puigcercós, per haver comès el 'greu error' d'afirmar que a Andalusia 'no paga impostos ni Déu', 'un error que perjudica la imatge de Catalunya i dels catalans'. Ho ha fet precisament en un auditori i una ciutat amb forta presència de ciutadans amb orígens al sud i ha dit que 'Puigcercós s'equivoca si per defensar Catalunya ha d'atacar els andalusos'. 'Catalunya ha estat víctima dels prejudicis escampats per la dreta espanyola', ha recordat, i ara 'no pot caure en el mateix error respecte Andalusia o qualsevol altre dels pobles d'Espanya'.

El candidat socialista ha dit que 'no es tracta de fer-se el valent, sinó de defensar Catalunya amb el cap i el cor, no amb irresponsabilitats i excessos'. A més, ha insistit que no pactarà 'amb qualsevol partit que vulgui dividir la societat catalana o enfrontar els pobles d'Espanya'.

Però en el míting també ha participat la ministra de Medi Ambient i exalcaldessa de Còrdova, Rosa Aguilar, que ha reiterat a Santa Coloma les crítiques que aquest mateix dilluns ha dirigit des de Cadaquès a Puigcercós. Aguilar creu que Puigcercós representa el 'nacionalisme insolidari' i s'ha 'abraçat amorosament' a Esperanza Aguirre en les seves crítiques als andalusos. En aquest sentit, creu que 'no hauria de buscar excuses i demanar perdó'.

Aguilar també ha carregat contra Josep Antoni Duran i Lleida i li ha remarcat que 'els fills dels andalusos que van arribar, que s'han integrat formen part del cor de Catalunya, són catalans, se senten catalans, penen en català i es comprometen amb Catalunya'. Aguilar ha defensat els andalusos com 'gent solidària, oberta, que complim amb les nostres obligacions' i ha demanat 'respecte'. 'Ens mereixem un respecte com nosaltres respectem a tots els pobles', ha dit, tot afegint que el president andalús, José Antonio Griñán, 'tendeix la mà al poble de Catalunya'.

Evita el cas Pretòria

Tot i estar a Santa Coloma de Gramenet, Montilla ha evitat en el seu discurs fer cap referència al cas Pretòria -sí ho ha fet sobre el cas Palau per carregar contra CiU-, que va afectar ara fa poc més d'un any a aquest municipi i que va provocar la dimissió de qui era alcalde, Bartomeu Muñoz. Només l'actual alcadessa, Núria Parlón, ha recordat els 'moments difícils que la ciutat ha passat' en referència implícita al cas Pretòria i ha assegurat que Montilla 'ha estat amb Santa Coloma, demostrant-nos que el projecte socialista segueix sent un projecte de futur per a Santa Coloma de Gramenet'.

Montilla ha agraït a Parlón 'el que estàs fent en aquesta ciutat' i ha destacat algunes inversions fetes pel Govern a la ciutat, com la L9, mentre que CiU tenia Santa Coloma 'abandonada'. 'Us donava l'esquena i si tornessin a governar ho tornarien a fer', ha advertit. Parlón també ha posat en valor la inversió del Govern i ha assegurat que no era així en altres èpoques, tot citant l'exalcaldessa Manuela de Madre, a primera fila, però sense cap referència cap a Bartomeu Muñoz.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
ANTON fletxa san jose
16 de novembre de 2010, 15.18 h

Mira Monty, ni tan siquiera " YO " tengo miedo de hacer uno o varios "cara a cara" contigo, cuando quieras, tu pones fecha, dia y hora, y los hacemos uno en catalan otro en castellano, otro en ingles y otro en frances mas que nada por internacionalizar las elecciones (acepto traductores), tu hablas de "dependencia" y yo de "independencia", tu intentas justificar porque es bueno seguir en españa (seras el primero) y yo porque es necesario salir corriendo de este estado.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
16 de novembre de 2010, 12.36 h

Una falsetat més d'en José Montilla, és ell el qui es nega a fer un debat amb TOTS els candidats a la presidència de la Generalitat. En José Montilla vol fer un debat només si es fa a la seva mida i amb la idea poc democràtica d'excloure als candidats que li són molestos... El PSC un cop més els mestres de la manipulació. Cal CiU forta per fer fora als manipuladors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
16 de novembre de 2010, 11.31 h

#3 Com et retrates nano!...

Aquest és el patrò tipus del militant residual que encara resta a ERC?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ricard fletxa Sabadell
16 de novembre de 2010, 11.03 h

#6 no se que te a veure una cosa amb l'altre Quim, podria arribar acceptar que es fes un debat en castella a catalunya, i un altre en catala, pero a nivell estatal? es que a mi m'ensenyen els debats de les eleccions de extremadura, Murcia o castella i la manxa? no oi? doncs aixi perque ho demana el PSC? no ho entenc, ho sento , sere curt de mena pero no ho entenc.

Quim , sempre has de sortir amb el mateix? amb tots els respectes ,
"Au va que als convergents i unionistes se us veu el llautó d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7 Eduard Pertíñez
16 de novembre de 2010, 10.38 h

Moltes ganes no devia tenir el Molt Honorable de debatre, si no hagués preferit fer un sol debat en català abans d'enrocar-se en fer-ne dos.
En tot cas, si les enquestes no fallen, és molt possible que el PSC aquestes eleccions aconsegueixi 26 diputats. Tenint en compte que ERC en va arribar a obtenir 23... quina necessitat té CiU d'ajdar a un "primer partit de l'oposició" si el que pot aconseguir és enfonsar-lo i convertir-lo en un partit més?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Quim fletxa PPCC.
16 de novembre de 2010, 10.03 h

#5 I quan el mas va anar corrents a pactar la primera gran retallada de l´estatut amb el zapatero en quina llengua ho va fer? Això si que ho entens?. Au va que als convergents i unionistes se us veu el llautó d´una hora lluny, sempre disposats a fotre la primera punyalada per l´esquena a Catalunya per benefici particular això sí molt educadament i am bones parauletes i petons de judes. Ciu quin fàstic de gent i quin fàstic de partit. Si et dones per aludit per alguna cosa deu ser.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ricard fletxa Sabadell
16 de novembre de 2010, 09.48 h

i tornant al tema de la noticia, jo no entenc encara perque havien de fer un debat en castella i a nivell estatal, que em perdonin pero no ho entenc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ricard fletxa Sabadell
16 de novembre de 2010, 09.46 h

Ostia puta Quim, , pero com pots ser aixi de malcarat¿ ets un maleducat , nomes fas que insultar i en tinc els collons plens, ets un maleducat i un puto nazi de merda, no respectes a ningu, i tots els que no et cauen be o no comulguen amb les teves bretolades els insultes, ja ni ha prou, amb gent com tu Catalunya va com va, es una desgracia pel poble catala que hi hagi gent com tu. No et diferencies res amb gent com el jimenez los santos, mare meva, vergonya t'hauria de fer no ser capaç de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim fletxa PPCC.
16 de novembre de 2010, 09.35 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
16 de novembre de 2010, 07.05 h

És un encert que CiU es negui a fer un surrealista debat en castellà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.