directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Mas demana un govern que guanyi a les urnes 'en lloc de ser cuinat als despatxos'

Avisa que Catalunya no podrà aguantar gaire amb el dèficit fiscal perquè una cosa és l'ajut i l'altra l'abús

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El candidat de CiU a la Presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquest dilluns un govern que guanyi a les urnes en lloc de ser cuinat en els despatxos. 'Ja va sent hora que en aquest país el govern que hi hagi a la Generalitat sigui un govern que correspongui al vot de la gent expressat a les urnes i no només aquell que es fa cuinat després en alguns despatxos', ha exclamat davant de més d'un miler de persones congregades al pavelló Ferreries de Tortosa. Tot i que ha subratllat que els pactes del tripartit són legals i fins i tot legítims, ha subratllat que el president ha de ser el líder de la força més votada, perquè 'així és com funciona la democràcia i no d'altres maneres'.
artur mas, ciu, cdc
Comparteix
   


Etiquetes
En un míting davant de més d'un miler de persones al pavelló Ferreries de Tortosa, Mas ha reclamat un govern a Catalunya que hagi guanyat a les urnes. Després de deixar clar que el tripartit és un executiu 'legal i fins i tot legítim', sí que ha considerat que 'ja va sent hora que a Catalunya hi hagi un govern a la Generalitat que correspongui al vot de la gent expressat a les urnes, i no només aquell que es fa cuinat després en alguns despatxos'. 'Ja va sent hora que el país tingui un govern directament votat a les urnes', ha reblat.

Mas ha assegurat que CiU no es queixa del que ha passat, però molta gent a Catalunya vol que el president sigui qui lideri el partit que hagi obtingut més vots. 'És com funciona la democràcia, no d'altres maneres', ha remarcat.

Això, ha continuat, 'ja no és un problema de legalitat, ni tan sols és un problema de legitimitat', sinó que és un problema que rau en la força que necessita el govern per aixecar Catalunya. 'I perquè això sigui així, es necessita l'autoritat que donen les urnes, perquè en democràcia, el rei i la reina són la gent', ha afegit.

El candidat de CiU ha advertit que encara hi ha gent indecisa, gent que no sap si anirà a votar, que votarà en blanc o per altres formacions polítiques. Per això, ha cridat a 'rematar la feina'. En aquest punt ha volgut deixar clar que la victòria de CiU es posarà al servei de tothom, de la gent que ha votat a la federació i de la que no.

Després de la sentència del Tribunal Constitucional, Mas ha explicat la via per la qual opta CiU, però primer s'ha referit a la de la resta de partits. Hi ha la posició 'del conformisme, de la renúncia', que és la del PSC, però també hi ha la d'ERC, 'aquells que tenen molta pressa i que volen convocar un referèndum per demà mateix'. 'Ja sabem que aquests que fan el valent, quan hagin passat les eleccions, tindran un atac d'amnèsia', ha remarcat.

La federació opta pel dret a decidir, i pel concert en una primera fase. Però per aconseguir-ho, ha demanat unitat a Catalunya, política i també social. 'No cal fer aquests plantejaments des de les vísceres i els estómacs, és millor fer-ho des de la raó i des de la força de país. La raó ens assisteix, i la força ens l'hem de guanyar', ha apuntat fent referència a la cimera que CiU convocarà amb tots els partits si aconsegueix governar.

En aquest sentit, ha assegurat que farà tot el que calgui per convèncer el PSC de José Montilla i el PP d'Alícia Sánchez-Camacho, que en aquest tema 'van de bracet en el no'. Després tocarà entendre's amb l'estat, però s'ha d'intentar, perquè 'una cosa és l'ajut i una altra és l'abús', ha conclòs.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
16 de novembre de 2010, 19.16 h

#14 Perquè culpa al tripartit ???. Per favor home, ja està bé. Culpi en tot cas d'això que diu a madrit, qui és el lladre que ens roba els 22.000 milions cada any de de fa molt d'anys. O és que es pensa que els altres no s'haguessin trobat amb el mateix problema ???. O és que la crisi no ens ha passat factura ???. O es pensa que també ha estat el tripartit que ha rebaixat el sou dels funcionaris ??? Si ho pensa, és que viu a la lluna. I perquè no culpa CiU per haver posat el fill Pujo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
16 de novembre de 2010, 19.09 h

#12 Cony Jordi, sense haver-li llegit aquest comentari, jo he dit pràcticament el mateix que Vostè. Salut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
16 de novembre de 2010, 19.06 h

#10 Apart de poder pactar com una prostituta de barri, amb PP o PSC, depenent de com es desenvelopin els vots, aquest home no té res més a oferir. La seva cuina, adoptant les seves metàfores, és bruta i a més no té res a la nevera per a poder cooure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
16 de novembre de 2010, 19.01 h

#2 Això no és escandalós, senyor meu. Tots els partits estan jugant amb les mateixes normes i regles. I les regles que hi ha, són les què hi ha, i prou. Si Vostè no hi està d'acord, llavors és altra cosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
16 de novembre de 2010, 18.58 h

Aquest en Mas és un fals mercenari fastigós. Com gosa dir que: (SIC)"Artur Mas, ha demanat aquest dilluns un govern que guanyi a les urnes en lloc de ser cuinat en els despatxos", quan ell, traïdor de Catalunya per antonomasia, se'n va anar a la cuina de la Moncloa, a cuinar la desfeta de l'estatutet, i de la dignitat del poble que el va refrendar ????.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Joanot fletxa Barcelona
16 de novembre de 2010, 18.19 h

Home Jordi-80... No fotem... El Tripartit ha acordat un pacte de finançament insuficient, que no compleix ni amb les previsions de l'Estatutet. El Tripartit ha col·locat familiars (Nadal, ex-dona i filla del Baltasar, el germà del Carod a París, etc..). El Tripartit ha hagut d'emetre bons per tapar el forat financer. El Tripartit ha imposat límits de velocitat a les autopistes sense una justificació clara... Hi ha molts motius per fer autocrítica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jordi-80 fletxa València
16 de novembre de 2010, 16.52 h

#11 Què ha fet fatal, a banda de deixar als convergents fora del poder vitalici i de posar consellers i directrius independentistes al govern?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jordi-80 fletxa València
16 de novembre de 2010, 16.49 h

El Mas no cuina als despatxos, no. El Mas només cuina a Moncloa, de matinada i d'esquena a tot el país. I a més, només cuina menjar-escombraria. Qui més hauria de callar més crida i més cinisme i hipocresia demostra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Joanot fletxa Barcelona
16 de novembre de 2010, 16.48 h

No és que en Mas sigui la repera en patinet... és que l'alternativa, és a dir el tripartit, ho ha fet fatal. El Tripartit hauria de fer una mica d'autocrítica, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Carles fletxa Cardona
16 de novembre de 2010, 14.55 h

Però que no us adoneu del discurs del Mas ? Vull una majoria àmplai, vull que governi la força més votada? Vull un govern fort? NOmés diu coses que li calen per ser president però no diu què farà ni com, bé si que diu que vol una Catalunya millor però dir això i res és el mateix. L'únic que vol és ser president però no aporta res més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.