directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Chaves irromp en campanya: acusa Puigcercós de tenir postures 'gairebé xenòfobes i d'extrema dreta'

El vicepresident tercer del govern espanyol li retreu l'afirmació que 'a Andalusia no paga ni déu' · No dóna cap dada per a contrarestar-ho

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El vicepresident tercer del govern espanyol i expresident de la Junta d'Andalusia, Manuel Chaves, ha acusat aquest dimarts el candidat d'ERC, Joan Puigcercós, d''andalusifòbia' per les seves declaracions sobre la situació fiscal a Andalusia. Segons Chaves, les manifestacions de Puigcercós, sostingudes amb dades d'Hisenda, són 'gairebé xenòfobes i d'extrema dreta', i el president d'ERC 'hauria de reflexionar'. En aquest marc, ha volgut comparar les ajudes que rep la seva comunitat amb les que han rebut les indústries catalanes. 'Quan es parla de subsidis cal veure què han costat els processos de reconversió de sectors industrials d'aquest país', ha dit.

Comparteix
   


Etiquetes
Chaves ha fet aquestes manifestacions en un esmorzar informatiu a Madrid on ha recordat que 'sempre ha retret als dirigents del PP el seu ús de Catalunya com a greuge comparatiu respecte a la resta de comunitats simplement per obtenir vots a la resta d'Espanya,i lògicament sacrificant el seu partit a Catalunya'.

En aquest marc, ha recordat les seves acusacions de 'catalanofòbia' cap al PP i la seva actuació com a president de la Junta d'Andalusia durant els 19 anys en què va ser al càrrec, quan al Parlament andalús 'sempre es trobava una iniciativa del PP relacionada amb el greuge comparatiu de Catalunya amb la resta d'espanyol'.

Per tant, segons Chaves, 'de la mateixa manera que condemna la catalanofòbia, condemna també l'andalusifòbia per part Puigcercós'. Segons Chaves, la de Puigcercós 'és una posició 'gairebé xenòfoba, injusta i falsa' perquè 'els andalusos paguen impostos com la resta d'espanyols, a Andalusia i també els que viuen a a Catalunya'.

En aquest marc, ha volgut comparar les ajudes que reben un i altre territori. 'Quan es parla de subsidis, cal veure quan han costat els processos de reconversió de sectors industrials del país'. També ha afirmat que des de l'òptica de l'eix dreta-esquerra, 'la posició de Puigcercós respecte a Andalusia és gairebé d'extrema dreta, i hauria de reflexionar al respecte'.

Chaves també ha aprofitat l'ocasió per criticar la postura del PP. Segons el vicepresident espantol, les paraules de Puigcercós tenen 'molts antecedents' amb declaracions de dirigents populars. 'Quan els dirigents del PP diuen que els nens andalusos són analfabets o que els andalusos són indolents, o quan s'han dirigit o han provat de ridiculitzar la parla andalusa, hi ha molts antecedents en el que ha dit Puigcercós, i m'hagués agradat que la reacció del PP hagués estat la mateixa'

Puigcercós es defensa
Puigcercós, al seu torn, s'ha defensat avui dient que tan sols havia verbalitzat 'allò que tothom sap', tot afegint que 'les xifres canten'. Alhora, ha afirmat que Catalunya 'està patint un pacte d'Estat que ens perjudica'. Segons el líder republicà, que ha intervingut en un esmorzar informatiu, l'entesa de l'eix que conformen Sevilla, Madrid i Bilbao permet un model 'gaire bé confederal' al País Basc i Navarra, mentre que al sud de la península es fa una economia 'subvencionada'.

'Aquí s'ha creat un pacte de ferro i els perjudicats som nosaltres', ha afirmat, referint-se a una suposada entesa entre Andalusia, Madrid, i el País Basc i Navarra per mantenir un model d'Estat que els afavoreix. Puigcercós creu que 'les cartes estan donades' perquè aquest eix està establert, de manera que al País Basc i Navarra 'gaire bé els acosta a un model federal', mentre que s'estipula 'una economia subvencionada que és l'eix del centre i el sud. Segons el cap de llista d'ERC, tant Madrid com Andalusia s'ha beneficiat històricament de les ajudes de la Unió Europea i del 'dèficit fiscal dels Països Catalans'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
17 de novembre de 2010, 00.07 h

#2 Bé ,que a Gavà hi ha com a mínim un soca ara ja ho sap tothom.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
17 de novembre de 2010, 00.05 h

#5 Tu si que no tens rès a demostrar,la ferum arriba fins aquí...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Nacho fletxa Barcelona
16 de novembre de 2010, 22.50 h

#16 En cap cas he dit que es visqui bé, ni tan sols he dit que es visqui millor que aquí. Com a tot arreu, hi ha qui viu bé i qui no. Però no podem negar ni ocultar que existeix una cultura del subsidi incrustada a la societat andalusa.

Afortunadament, també tinc amics andalusos que comparteixen aquesta crítica cap a aquesta cultura de la subvenció i el subsidi, perquè veuen amb la mateixa tristesa que jo el llastre que suposa per Andalusia impedint que desplegui tot el seu potencial. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Utopia fletxa BCN
16 de novembre de 2010, 21.50 h

#11
Si tan bé es viu a Andalusia, ¿per què no tornes a la teva terra?
Potser no hauries d'haver sortit mai, renegat


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Utopia fletxa BCN
16 de novembre de 2010, 21.48 h

#9
El que menys hi ha a Catalunya són Catalans, la majoria són Andalusos i de la resta d'Espanya i són ells els que han construït i mantenen Catalunya.
Per tant hi ha un percentatge molt baix dels diners que reclames


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
16 de novembre de 2010, 21.09 h

L'ultra nacionalista-espanyolista Chaves, acusa a hom de tenir postures 'gairebé xenòfobes i d'extrema dreta'?
Qui és aquest per jutjar a ningú?
Primer hauria de aprendre una mica d'humilitat i més tard aprendre una mica de democràcia...!

Salut


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13

Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ex-convergent fletxa L'Escala
16 de novembre de 2010, 18.08 h

ERC s'equivocarà de vegades, però Ni roba Ni menteix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Nacho fletxa Barcelona
16 de novembre de 2010, 16.41 h

Sóc andalús d'origen i la meva família viu a Almería. Puigcercós ha dit una gran veritat. Podria explicar moltes coses que he vist allà i totes fan esfereir.

- El meu germà cobra el PER, pero no li cal treballar els 42 dies, ho fan les seves filles que encara estan estudiant i els dies li apunten a ell.

- Un parent meu té arrendat un terreny, però només els arbres! perquè així ell pot cobrar subvencions per la terra i l'arrendatari pels arbres.

- He vist d'un any a l'altre arranc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Tomppa fletxa Sabadell
16 de novembre de 2010, 15.41 h

Estat Espanyol han creat xenòfobs i feixisteix i avui dia únics que vol continuar amb unitat de espanya són ignorants o espanyols i qualsevol persona qui viu a Catalunya nega a parlar en català per mi personalment és un xenòfob igual que qualsevol estat que no reconeix Kosovo no potser normal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.